تاریخ

تازه‌ها
نگاهی به زندگی حضرت سکینه (س)
سُکَینه لقب یکی از دختران امام حسین (ع) است که در واقعه کربلا حضور داشت و همراه با قافله اسیران به شام رفت. برخی همسر او را عبدالله بن حسن (ع) می‌دانند که در کربلا شهید شد.
سکه‌هایی که شهردار مخفی کرده بود، حین حفاری فاضلاب به دست کارگران افتاد!
کارگران ساختمانی مجموعه‌ای از ۲۸۵ سکه را با قدمت صد‌ها سال کشف کردند که احتمالا این سکه‌ها متعلق به یک شهردار قرن هفدهمی است.
این زن افغان با به دنیا آوردن نوزادی ۴ پا همه را حیرت‌زده کرد!
۴۰ سال قبل جراحان بیمارستانی در مشهد شاهد به دنیا آمدن نوزادی ۴ پا از یک زن افغان بودند که این خبر را که در آن زمان اتفاقی شگفت‌انگیز به شمار می‌رفت روزنامه‌ها هم پوشش دادند.
چرا امام رضا دائما مناظره‌های کلامی می‌کرد؟
دوران امام رضا از دوران‌هایی است که بحث‌های کلامی از ناحیه جریانات گوناگون فکری به سرعت رو به رشد و توسعه گذاشته و در هر زمینه اختلاف نظر پدید آمده است. دو گروهی که ما آنها را به نام‌های «معتزله» و «اهل حدیث» می‌شناسیم، در برپایی این جدال‌ها و کشمکش‌های فکری، بیشترین سهم را دارا بودند. خلفای عباسی نیز هرکدام به نحوی در این مسائل مشارکت می‌کردند، اما هیچ کدام با مامون قابل مقایسه نیستند.
راز بزرگ صخره النصله؛ صخره مرموز عربستان چگونه به دو نیم تقسیم شده است؟
هر طوری که به این صخره نگاه کنیم، هیچ دلیل منطقی پیدا نمی‌شود که بگوید این سنگ توسط لیزر انرژی‌های ماوراء الطبیعه و یا علم باستانی به این حالت در آمده باشد.
اولین اذانی که زمان قاجار ضبط شد
اذان‌گویی و مؤذن بودن قدمتی به اندازه تاریخ اسلام دارد؛ از بلال حبشی گرفته تا مؤذن‌های جوانی که در سال‌های اخیر، نام و یاد خدا را در گوش شهر ذکر می‌گویند.
عکس | تصویر جذاب یکی از خیابان‌های تهران - اواخر دهه چهل
تصویری دیدنی را از تهران اواخر دهه ۴۰ می‌بینید.
عکس| نرخ میوه و تره بار تهران در سال ۱۳۵۱
نرخ عجیب قیمت‌های میوه و تره‌بار بازار تهران در سال ۱۳۵۱ در اینجا ببینید.
عکس جذابیت خیره کننده شهلا توکلی زن غلامرضا تختی
عکس عروسی غلامرضا تختی (کشتی گیر) و همسرش را مشاهده کنید.
ماجرای خواندنی آشنایی و ازدواج هاشمی رفسنجانی و عفت مرعشی
بخشی از خاطرات همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی را درباره خواستگاری و پیروزی انقلاب اسلامی را می‌خوانید.
ویدئو | ویدیویی کمتر دیده شده از دیدار غلامرضا تختی با هوشنگ ابتهاج
ویدئویی از غلامرضا تختی که با دوربین شخصی هوشنگ ابتهاج گرفته شده است.
چرا سوئد زمانی تلاش می‌کرد بمب اتمی بسازد؟
در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم، سوئدی که به طور سنتی بی‌طرف بوده و طرفدار صلح، برنامه‌ای بلندپروازانه ترتیب داد برای ساختن بمب اتمی.
در اصفهان شتر را سوار اتوبوس کردند
۶۰ سال پیش ۲۸ مرداد ۱۳۴۳ در اصفهان یک شتر را بالای اتویوس بردند.
عکس| رو شدن سندی دیگر از جهان پهلوان تختی
موزه ملی ورزش،المپیک و پارالمپیک در سالروز تولد غلامرضا تختی برای نخستین بار از نامه دستنویس ناصر گیوه چی برای غلامرضا تختی رونمایی کرد.
بیماری‌های مرموزی که لنین و استالین را کشت!
بیماری، طبیعت شرورانه بدنام‌ترین مستبدان تاریخ را توجیه نمی‌کند، اما این گونه رهبران از بیماری‌های مختلفی در رنج بوده که باعث تحریک پذیری آنها در رابطه با شهرت بی رحمانه شده است.
قتل پزشک ناصرالدین شاه دو ماه بعد از ازدواج | چگونه کلوکله فرانسوی به قتل رسید؟
از زمان ورود نخستین پزشک غربی به تهران اطلاع دقیقی در دست نیست، اما برخی منابع مکتوب تاریخی از لویی آندره ارنست کلوکه، به عنوان نخستین پزشک خارجی که در دوره قاجار به تهران آمد، نام برده اند.
ماجرای ناراحتی از سیدمحمد خاتمی و مسعود پزشکیان به روایت آیت الله هاشمی
مرحوم هاشمی رفسنجانی روز چهارم شهریور به حواشی حضور مسعود پزشکیان در دولت خاتمی پرداخته است.
عکس | تصویری از ماشین گشت ارشاد در ۴۰ سال قبل
استاندار وقت تهران از ایجاد گشت منکرات در تهران خبر داد.
«قصاب تهران» کشته شد
پسرعموی شاپور بختیار آخرین نخست‌وزیر رژیم پهلوی بعد از منصوب شدن به مقام فرمانداری نظامی تهران پادگان مرکز ۲ زرهی ارتش را تبدیل به شکنجه‌گاه کرد، توده‌ای‌های ارتش شاهنشاهی را قلع و قمع کرد، رئیس و اعضای جمعیت فداییان اسلام را به طرز بی‌رحمانه‌ای اعدام کرد، آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی را اذیت و آزار کرد و لقب «قصاب تهران» را از آن خود کرد.
سرنخ پنهان در نقاب مرگ توت‌عنخ‌آمون راز صاحب اصلی آن را در مصر باستان آشکار می‌کند؟
نقاب مرگ توت‌عنخ‌آمون، یکی از نمادین‌ترین آثار مصر باستان، به اندازه خود اهرام سه‌گانه شهرت دارد. توت‌عنخ‌آمون، که نامدارترین فراعنه مصر باستان است، وقتی تنها ۹ سال سن داشت تاج و تخت را به دست گرفت و از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ پیش از میلاد سلطنت می‌کرد.
عکس| ۱۱۸ سال قبل؛ پوشش ایرانی‌ها در خراسان
این تصویر متعلق به آرشیو کاخ گلستان است که چندی پیش منتشر شد. محل دقیق عکس روستای جعفری در خراسان جنوبی نام برده شده و تاریخ آن نیز ۱۹۰۶ میلادی ذکر شده است.
عکس | لحظه ورود هنرپیشه زن سرشناس هالیوود به تهران؛ برنده ۳ جایزه اسکار در ایران
اینگرید برگمن بازیگر معروف سوئدی و ستاره مشهور سینمای هالیوود در سال ۱۹۷۲ (۱۳۵۱ شمسی) برای حضور در جشنواره بین‎‌المللی فیلم تهران به ایران سفر کرد. این تصویر او هنگام خروج از هواپیمای «ایران ایر» و ورود او به خاک ایران منتشر شده است.
۲ هزار سال پیش اشکانیان باتری ساخته بودند!
رمز و راز‌های تاریخ در آثاری پنهانند که حتی مهندسان و محققان امروزی، از درک چگونگی آن‌ها گیج شده اند و مکانیسم برخی از اختراعات تاریخ جهان در میان صفحات تاریخ گم شده و هنوز هم کشف نشده‌اند. تعدادی از شگفت‌انگیزترین ابداعات تاریخ را در این گزارش ببینید.
انسان‌ها از چه زمانی شروع به پختن غذا کردند؟
آشپزی مهم است. در واقع برخی از محققان بر این باورند این کاری است که به اجداد انسانی ما اجازه داده تا کالری اضافی مورد نیاز برای رشد و بزرگ شدن مغزهایشان تامین کنند. اما آشپزی چه زمانی اختراع شد؟ به صورت کلی باید گفت که زمان آن نامشخص است.
عکس | خاتمی و ظریف در سال‌های دور
در این تصویر محمدجواد ظریف، سید محمد خاتمی و دبیرکل سازمان ملل در پایان نشست سران سازمان کنفرانس اسلامی دیده می‌شود. عکس از جمشید بایرامی از خبرگزاری فرانسه است.
دیدنی‌ها