زیسان: یک ظهر گرم تابستان که حوصله آشپزی ندارید و میخواهید یک غذای خوشمزه، کمهزینه و بیدردسر برای ناهار داشته باشید، شوید واویشکا یک گزینه مناسب برای شماست. این خوراک خوشمزه گیلانی را میتوانید با نان، کته یا چلو سفید میل کنید. پس اگر دوست دارید یک غذای سریع و خوشمزه طبخ کنید؛ شوید واویشکا را امتحان کنید. در ادامه با زیسان همراه شوید تا بهترین دستور پخت این غذای گیلانی را بیاموزید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
اگر به دنبال یک غذای مجلسی و آسان هستید، طرز پخت مرغ شکم پُر به روش گیلانی را بخوانید.
مرحله اول: اگر از سینه مرغ تازه استفاده میکنید، سینه مرغ را مکعبی برش دهید و درون یک ظرف مناسب بریزید سپس به آن کمی نمک، زردچوبه، آب لیمو ترش و زعفران اضافه کنید. روی ظرف درپوش بگذارید و اجازه دهید چند دقیقه مرغ مزهدار شود. اما اگر از سینه مرغ یخزده استفاده میکنید، باید آن را به همراه ۱ عدد پیاز، کمی زردچوبه، نمک و فلفل آبپز کنید سپس مکعبی برش دهید.
مرحله دوم: پیازهای دستور را ریز خُرد کنید و درون یک تابه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا پیازها سبک و سرخ شوند. سیر را نیز پوره کنید و به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
*نکته: سیر نباید زیاد تفت بخورد؛ زیرا عطر و طعمش را از دست میدهد.
مرحله سوم: سینه مرغ را که مکعبی خُرد کرده بودید به تابه حاوی پیاز سرخ شده و سیر اضافه کنید، کمی تفت دهید تا مرغ سرخ شود سپس به آن زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و مجدد کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله چهارم: به گزارش زیسان، حدود ۱ پیمانه آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا خوراک جا بیوفتد و آب اضافی آن تبخیر شود. وقتی خوراک شما جا افتاد شوید تازه یا خشک را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
*نکته: اگر میخواهید عطر و بوی واویشکا در فضا پخش شود؛ از شوید خشک استفاده کنید.
مرحله پنجم: وقتی خوراک غلیظتر شد تخم مرغها را به آن اضافه کنید. تعداد تخم مرغها سلیقهای است. تخم مرغها را در تابه بشکنید و درب تابه را بگذارید، صبر کنید تا تخم مرغها پخته شوند. در آخر آب لیمو ترش تازه به واویشکا شوید اضافه کنید و نوش جان کنید.
*طرز پخت: زهرا راستین