06/اسفند/1403 | 16:58
۱۱:۴۴
۱۴۰۳/۱۲/۰۶

تقویم نجومی یا تقویم همسران دوشنبه 6 اسفند و سه‌شنبه 7 اسفند 1403

تقویم نجومی یا تقویم همسران دوشنبه 6 اسفند و سه‌شنبه 7 اسفند 1403
تقویم نجومی و تقویم همسران امروز را بخوانید در نوشته حاضر تقویم نجومی و تقویم همسران امروز دوشنبه 6 اسفند ۱۴۰۳ و سه شنبه 7 اسفند را بخوانید
کد خبر: ۴۵۷۵۹

تقویم نجومی درباره رویدادهایی که در آسمان اتفاق می افتد، شامل تاریخ هایی برای رویدادهای آسمانی قابل توجه از جمله فازهای ماه ( ماه نو – ماه کامل )، بارش شهابی، کسوف، خسوف، پیوندها، بهترین زمان رویت سیارات و سایر رویدادهای جالب، صحبت می کند. بسیاری از رویدادهای نجومی در این تقویم را می توان با چشم غیرمسلح مشاهده کرد، اگرچه ممکن است برخی از آنها به یک دوربین دوچشمی خوب برای مشاهده بهتر نیاز داشته باشند.

تقویم های نجومی سیستم های تقویمی هستند که بر اساس حرکت ستارگان و سایر اجرام آسمانی ساخته شده اند. همچنین ممکن است بر اساس حرکات خورشید و ماه باشند. چرخه های نجومی اصلی عبارتند از:

روز (بر اساس چرخش زمین به دور محورش)، سال (بر اساس چرخش زمین به دور خورشید) و ماه (بر اساس چرخش ماه به دور زمین) .

فاصله بین دو عبور خورشید از نصف النهار یک روز خورشیدی است. در عمل، از آنجایی که سرعت حرکت خورشید با فصول متفاوت است، از خورشید ساختگی استفاده می شود که همیشه در آسمان با سرعت یکسان حرکت می کند.

هفته یک مبنای غیرمستقیم در تقویم نجومی دارد ، هفت روز هفته احتمالاً به خاطر هفت جرمی که قدیمی‌ها می ‌دیدند که روی زودیاک حرکت می‌کردند، نامگذاری شده‌اند که عبارتند از: خورشید، ماه، و پنج سیاره که با چشم غیر مسلح دیده می‌شوند.

تقویم نجومی چیست

در تقویم‌های ابتدایی قمری، نقطه تلاقی، اغلب با گرفتن متناوب ماه‌های 29 و 30 روزه به دست می‌آمد. هنگامی که برای همگام نگه داشتن تاریخ ها با فصول، تقویم شمسی به تصویب رسید، تفاوت بیشتری بین ماه ها و فازهای ماه رخ می داد. همچنین از آنجایی که ستارگان زمانی که خورشید در آسمان است قابل رویت نیستند، باید راهی غیرمستقیم برای تعیین مکان دقیق آن، در میان آنها یافت.

پیچیدگی تقویم های نجومی به این دلیل به وجود می آید که این چرخه های انقلابی تعداد کاملی از روزها را شامل نمی شوند، همچنین این چرخه ها نه ثابت هستند و نه کاملاً قابل مقایسه با یکدیگر. نسخه های مختلفی از تقویم نجومی توسط تمدن های سراسر جهان ایجاد شده است. با این حال، یکی که امروزه در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، از نسب رومی است.

ریشه های نجومی تقویم

بسیاری از ما بر اساس تقویم خودمان زندگی می کنیم تا برنامه های خود را ثابت نگه داریم. اما آیا می دانستید که تقویم منشا نجومی دارد؟

در حالی که صورت‌های فلکی عمدتاً برای کمک به یادآوری الگوهای ستاره‌ای مهم ایجاد شده‌اند، اما کاربردهای فراوان دیگری نیز دارند. یکی از اینها برای درست کردن تقویم است. بسیاری از فرهنگ ها از آسمان، برای پیگیری زمان سال استفاده می کنند .

یکی از مهم ترین مواردی که یک منجم یا ستاره شناس باید بداند، زمان رویدادهای نجومی است. آنها کلیه رویدادهای نجومی بصورت یک تقویم به همراه ساعت دقیقشان ارائه می دهند. افراد بسیاری هستند که به علم نجوم علاقه دارند و قصد دارند زمان وقوع رخدادهای نجومی را بدانند تا آنها را رویت کنند. علاوه بر این موارد، کاربردهای دیگری همچون طالع بینی، وضعیت خورشید و اوقات شرعی، وضعیت ماه و مناسبت های خاص طبق ماه های قمری هم وجود دارد.

کاربردهای تقویم نجومی

در میان مردمان اوراسیا غربی، اولین شواهد برای طالع بینی به هزاره سوم قبل از میلاد برمی گردد، که ریشه در سیستم های تقویمی دارد که برای پیش بینی تغییرات فصلی و تفسیر چرخه های آسمانی به عنوان نشانه هایی از ارتباطات الهی استفاده می شد.

اولین باری که علائم زودیاک همانطور که امروزه می شناسیم استفاده شد حدود 3000 سال قبل از میلاد بود. آنها در درجه اول برای تعریف یک تقویم سالانه برای کاشت و برداشت محصولات مورد استفاده قرار گرفتند. این اولین باری بود که انسان ها توانستند از نظر ذهنی یک چرخه 12 ساله رشد را تصور کنند. قبل از آن زمان آنها از چرخه ماهانه ماه برای “گفتن زمان” استفاده می کردند.

از آن زمان، صورت‌های فلکی ستاره‌ای که برای تعیین علائم زودیاک استفاده می‌شوند، در موقعیت خود نسبت به زمین تغییر کرده‌اند. این امر با این واقعیت ترکیب می شود که ما دیگر باور نداریم که ستاره ها زندگی ما را کنترل می کنند.

امروزه علائم زودیاک توسط اخترشناسان از سپیده دم در روز اعتدال بهاری هر سال – که تبدیل به صفر درجه برج حمل می شود – ثابت می شود. سپس سایر علائم در فواصل 30 درجه از آنجا محاسبه می شوند. توجه داشته باشید که سال کشاورزی هنوز در این زمان آغاز می شود، بنابراین این سیستم هنوز مطابق با قوانین طبیعی است که عمل می کند. همانطور که فعالیت های کشاورزان آن را نشان می دهد.

در ایران هم در ابتدای سال شمسی، تقویمی تحت عنوان تقویم نجومی تالیف و تدوین می شود و در آن به تفکیک روز و ساعات، تمام امورات زندگی از بهداشت فردی گرفته تا مسائل کاری، ازدواج، معاملات، خرید و… به لحاظ خوش یمنی یا بدیمنی مورد بررسی قرار می گیرد.


امروز دوشنبه ۶ اسفند /حوت ۱۴۰۳
۲۵ شعبان ۱۴۴۶۲۴ فوریه ۲۰۲۵

مناسبت‌های دینی و اسلامی.
امور دینی و اسلامی.
تقارن نحسین و صدقه صبحگاهی رفع نحوست کند. ان شاءالله. 
سفر: مسافرت اصلا خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه و احتیاط باشد.
 مریض مراقبت بیشتری نیاز دارد. (منظور مریضی است که امروز مریضیش شروع شود).
ناسب زایمان و نوزاد نجیب و مبارک و روزی دار است. 
 احکام و اختیارات نجومی.

 امروز قمر در برج جدی و از نظر نجومی مناسب برای امور زیر است:

فرزند به دایه سپردن.
لباس نو پوشیدن.
از شیر گرفتن کودک.
استقراض.
شکار صید و ماهیگیری.
و معالجات نیک است.

امور مربوط به نوشتن ادعیه و حرز و نماز و بستن آن خوب نیست.

مباشرت و مجامعت:

مباشرت امشب شبِ سه شنبه: فرزند چنین شبی مهربان و راستگو و سخاوتمند است.

اصلاح سر و صورت:

طبق روایات، اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری، خوب است.

حجامت:

خون_دادن یا حجامت در این روز از ماه قمری، باعث صفای خاطر می‌شود.

ناخن گرفتن:

دوشنبه برای گرفتن_ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.

دوخت و دوز لباس:

دوشنبه برای بریدن و دوختن لباس_نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.

استخاره:

وقت استخاره در روز دوشنبه: از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر (وقت خوابیدن).

ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه.

ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد.

روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به حضرت_امام_حسن_علیه_السلام و امام_حسین_علیه_السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.

تعبیر خواب

تعبیر خوابی که امشب شبِ سه شنبه دیده شود طبق ایه‌ی ۲۶ سوره مبارکه "شعرا" است.
قال ربکم و رب ابایکم...
و از معنای آن استفاده می‌شود که فرد خوب و عاقلی در مقام نصحیت یا موعظه در آید تا خواب بیننده به جواب سوال خود برسد و بر خصم خود غالب گردد و شاد شود. شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.

ساعات سعد و نحس شب ( دوشنبه )

عطارد [میانه - برای هیچ کار نیک شایسته نیست]۱۷:۰۱۶ (شنبه) - ۱۷:۱۵ (شنبه)

ماه [تابع شرایط - از انجام امور مهم صرفه نظر شود]۱۷:۱۵ (شنبه) - ۱۷:۲۲ (شنبه)

زحل [نحس اکبر - برای نفرت، طلاق، جدایی و تفرقه]۱۷:۲۲ (شنبه) - ۲۷:۲۷ (شنبه)

مشتری [سعد اکبر منقلب - برای هر کار خوبی مناسب است]۲۷:۲۷ (شنبه) - ۲۱:۳۵ (شنبه)

مریخ [نحس اصغر - برای تفرقه و دشمنی و چیزهای پست]۲۱:۳۵ (شنبه) - ۲۲:۴۱ (شنبه)

خورشید [سعد اکبر - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۲۲:۴۱ (شنبه) - ۲۳:۴۷ (شنبه)

زهره [سعد منقلب - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۲۳:۴۷ (شنبه) - ۰۰:۵۵ (یکشنبه)

عطارد [میانه - برای هیچ کار نیک شایسته نیست]۰۰:۵۵ (یکشنبه) - ۰۲:۰۱ (یکشنبه)

ماه [تابع شرایط - از انجام امور مهم صرفه نظر شود]۰۲:۰۱ (یکشنبه) - ۰۳:۰۷ (یکشنبه)

زحل [نحس اکبر - برای نفرت، طلاق، جدایی و تفرقه]۰۳:۰۷ (یکشنبه) - ۰۴:۱۴ (یکشنبه)

مشتری [سعد اکبر منقلب - برای هر کار خوبی مناسب است]۰۴:۱۴ (یکشنبه) - ۰۵:۲۱ (یکشنبه)

مریخ [نحس اصغر - برای تفرقه و دشمنی و چیزهای پست]۰۵:۲۱ (یکشنبه) - ۰۶:۲۷ (یکشنبه)

ساعات سعد و نحس در روز ( دوشنبه  )

خورشید [سعد اکبر - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۰۶:۲۷ (یکشنبه) - ۰۷:۲۱ (یکشنبه)

زهره [سعد منقلب - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۰۷:۲۱ (یکشنبه) - ۰۷:۱۴ (یکشنبه)

عطارد [میانه - برای هیچ کار نیک شایسته نیست]۰۷:۱۴ (یکشنبه) - ۰۱۶:۰۷ (یکشنبه)

ماه [تابع شرایط - از انجام امور مهم صرفه نظر شود]۰۱۶:۰۷ (یکشنبه) - ۱۰:۰۱ (یکشنبه)

زحل [نحس اکبر - برای نفرت، طلاق، جدایی و تفرقه]۱۰:۰۱ (یکشنبه) - ۱۰:۵۴ (یکشنبه)

مشتری [سعد اکبر منقلب - برای هر کار خوبی مناسب است]۱۰:۵۴ (یکشنبه) - ۱۷:۴۷ (یکشنبه)

مریخ [نحس اصغر - برای تفرقه و دشمنی و چیزهای پست]۱۷:۴۷ (یکشنبه) - ۱۲:۴۱ (یکشنبه)

خورشید [سعد اکبر - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۱۲:۴۱ (یکشنبه) - ۲۷ :۳۴ (یکشنبه)

زهره [سعد منقلب - محبت - درخواست از حاکمان - درخواست حاجت]۲۷ :۳۴ (یکشنبه) - ۱۴:۲۷ (یکشنبه)

عطارد [میانه - برای هیچ کار نیک شایسته نیست]۱۴:۲۷ (یکشنبه) - ۱۵:۲۱ (یکشنبه)

ماه [تابع شرایط - از انجام امور مهم صرفه نظر شود]۱۵:۲۱ (یکشنبه) - ۱۶:۱۴ (یکشنبه)

زحل [نحس اکبر - برای نفرت، طلاق، جدایی و تفرقه]۱۶:۱۴ (یکشنبه) - ۱۷:۰۷ (یکشنبه)

اعمال و دعاهای روز دوشنبه / اثرات عجیب آن

روز یکشنبه مزین به نام مبارک حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است و علاوه بر دعای مخصوص روز، دارای زیارت نامه ای برای آنها می باشد

نماز روز دوشنبه

و از حضرت [امام عسکری] روایت شده: هر که روز یکشنبه چهار رکعت نماز بجای آورد و در هر رکعت سوره «حمد» و «تَبارَک» بخواند، حق‌تعالی او را در بهشت جا دهد، هر جای آن‌که بخواهد.

راوی از آن حضرت پرسید در چه وقتی از روز باید این نماز را بجای آورد؟ فرمود: بین طلوع آفتاب تا ابتدای ظهر.

زیارت امیرالمؤمنین

این زیارت به روایت کسی است که امام زمان (عج) را در بیداری مشاهده کرده بود، در حالی که آن حضرت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را در روز یکشنبه که روز آن حضرت است با این عبارات زیارت می‌کرد:

السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِیَّةِ، وَالدَّوْحَةِ الْهَاشِمِیَّةِ، الْمُضِیئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ بِالْإِمَامَةِ، وَعَلىٰ ضَجِیعَیْکَ آدَمَ وَنُوحٍ عَلَیْهِمَا السَّلامُ . السَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ، السَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَى الْمَلائِکَةِ الْمُحْدِقِینَ بِکَ وَالْحَافِّینَ بِقَبْرِکَ، یَا مَوْلاىَ یَا أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ، هَذاَ یَوْمُ الْأَحَدِ وَهُوَ یَوْمُکَ وَبِاسْمِکَ، وَأَنَا ضَیْفُکَ فِیهِ وَجارُکَ، فَأَضِفْنِى یَا مَوْلاىَ وَأَجِرْنِى، فَإِنَّکَ کَرِیمٌ تُحِبُّ الضِّیافَةَ، وَمَأْمُورٌ بِالْإِجارَةِ، فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَیْکَ فِیهِ، وَرَجَوْتُهُ مِنْکَ، بِمَنْزِلَتِکَ وَآلِ بَیْتِکَ عِنْدَاللّٰهِ، وَمَنْزِلَتِهِ عِنْدَکُمْ، وَبِحَقِّ ابْنِ عَمِّکَ رَسُولِ‌اللّٰهِ صَلَّى‌اللّٰهُ‌عَلَیْهِ‌وَآلِهِ وَسَلَّمَ وَعَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ.

سلام بر شجره نبوت و درخت تنومند هاشمی، درخت تابان و بارور به برکت نبوّت و خرّم و سرسبز به حرمت امامت و بر دو آرمیده در کنارت آدم و نوح (درود بر آن‌ها باد). سلام بر تو و بر اهل‌بیت پاک و پاکیزه‌ات، سلام بر تو و بر فرشتگان حلقه‌زننده بر اطرافت و گردآمده بر قبرت، ای مولای من، ای امیرمؤمنان، امروز روز یکشنبه و روز تو و به نام توست و من در این روز میهمان و پناهنده به توأم، ای مولای من، از من پذیرایی کن و مرا پناه ده، همانا تو بزرگ‌منش و مهمان‌نوازی را دوست داری و از سوی خدا مأمور به پناه دادنی، پس برآور خواهشی را که برای آن در این روز بسوی تو روی آوردم و آن را از تو امید دارم، به حق مقام والای خود و جایگاه بلند اهل‌بیتت نزد خدا و جایگاه خدا نزد شما و به‌حق پسر عمویت رسول خدا که خدا بر او و خاندانش، همه و همه درود و سلام فرستد.

زیارت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) به روایتی دیگر:

السَّلامُ عَلَیْکِ یَا مُمْتَحَنَهُ، امْتَحَنَکِ الَّذِى خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ، وَکُنْتِ لِمَا امْتَحَنَکِ بِهِ صَابِرَهً، وَنَحْنُ لَکِ أَوْلِیَاءٌ مُصَدِّقُونَ، وَ لِکُلِّ مَا أَتىٰ بِهِ أَبُوکِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ وَأَتىٰ بِهِ وَصِیُّهُ عَلَیْهِ السَّلامُ مُسَلِّمُونَ، وَنَحْنُ نَسْأَلُکَ اللّٰهُمَّ إِذْ کُنَّا مُصَدِّقِینَ لَهُمْ أَنْ تُلْحِقَنَا بِتَصْدِیقِنا بِالدَّرَجَهِ الْعَالِیَهِ، لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنا بِوَِلایَتِهِمْ عَلَیْهِمُ السَّلامُ.

سلام بر تو ای آزموده شده، آزمودت آن‌که تو را آفرید پیش از آفریدنت در دنیا و در آن آزمون شکیبا بودی و ما دوستان و تصدیق‌کنندگان توییم و به همه‌ی آنچه پدر بزرگوارت (درود خدا بر او و خاندانش باد) و جانشینش (درود بر او) آوردند سر می‌سپاریم؛ خدایا! از تو می‌خواهیم ازآن‌رو که تصدیق‌کنندگان آن بزرگواران بودیم ما را به خاطر این باور به درجه‌ی والا برسانی تا خود را بشارت دهیم که به ولایت آنان پاک گشتیم (درود بر آنان). 
 

برچسب ها: