زیسان: قطعاً شنیدن نام آب دوغ خیار تابستان و گرما را در ذهن شما تداعی میکند. آب دوغ خیار یا سوپ سرد ایرانی یکی از غذاهای نوستالژی و معروفِ سفره خانوادههای ایرانی در فصل تابستان است. جالب است بدانید آب دوغ خیار علاوه بر خوشطعم بودن سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی نیز است و میتواند بخشی از نیاز بدن به این مواد مغذی را تأمین کند.
به گزارش زیسان، در این مطلب از بخش آشپزی طرز تهیه ۳ مدل آب دوغ خیار خوشمزه و سنتی را به شما آموزش دادهایم تا در فصل تابستان این غذای مقوی و آسان را درست کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: ۲ عدد خیار دستور را نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: سبزیجات معطر و تازه دستور را خرد کنید.
مرحله سوم: خیار نگینی را به همراه سبزیجات خرد شده و گردو و کشمش درون یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله چهارم: ماست را درون ظرف بریزید و هم بزنید تا یکدست شود سپس خامه صبحانه را به ماست اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مخلوط خامه و ماست یکدست شود.
*نکته: اضافه کردن خامه صبحانه اجباری نیست، اما اضافه کردن آن طعم آب دوغ خیار را بهتر میکند.
مرحله پنجم: مخلوط آب و یخ را به ماست اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم: به مخلوط ماست، خامه و آب مقداری نعناع و پونه خشک اضافه کنید و مخلوط کنید سپس این مخلوط را درون کاسه حاوی خیار، گردو و کشمش و سبزیجات خرد شده بریزید و مخلوط را هم بزنید.
مرحله آخر: به گزارش زیسان، دوغ را به مواد درون کاسه اضافه کنید، کمی به هم بزنید. در آخر نمک و فلفل به آب دوغ خیار اضافه کنید و با نان سنگک و سبزی تازه نوش جان کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه ۴ مدل سوپ خوشمزه و مقوی برای شام یا پیش غذا
مرحله اول: سبزی خوردن را دُرُشت و خیار را نگینی خُرد کنید. پس از خُرد کردنِ خیار و سبزی خوردن، آنها را درون یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله دوم: درون یک کاسه دیگر ماست، خامه و دوغ را مخلوط کنید سپس به کاسه حاوی سبزی خوردن و خیار نگینی شده اضافه کنید.
مرحله سوم: گردو و کشمش خُرد شده را به باقی مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: نان خُشک را با دست کمی خُرد کنید سپس به آب دوغ خیار اضافه کنید. در این مرحله کمی نمک به آب دوغ خیار اضافه کنید.
مرحله آخر: آب دوغ خیار خوشمزه شما آماده است. میتوانید کاسه را درون یخچال بگذارید تا خُنک شود سپس میل کنید. اگر عجله دارید میتوانید کمی یخ درون کاسه آب دوغ خیار بریزید و میل کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه کشکو دامغانی (از این به بعد کشک بادمجان را به روش دامغانی طبخ کنید!)
به گزارش زیسان، اگر از رژیم کاهش وزن پیروی میکنید آب دوغ خیار یک غذا یا پیش غذای مقوی برای شماست. برای رژیمی بودن آب دوغ خیار، خامه را حذف کنید و به جای ماست و دوغ پرچرب از ماست و دوغ کمچرب برای تهیه آب دوغ خیار استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه ۳ مدل آب دوغ خیار خوشمزه را به شما آموزش دادیم. این غذا در فصل تابستان و برای رفع عطش بسیار مناسب است؛ پیشنهاد میکنیم آب دوغ خیار خوشمزه و مقوی را درست کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
*طرز پخت: زهرا راستین