زیسان: از آنجاکه خوردن غذاهای سنگین و پُر کالری مشکلات زیادی برای سلامتی به وجود میآورد؛ مهم است که در ماه رمضان از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید تا دچار مشکل نشوید. پختن انواع سوپ برای افطار از بهترین گزینهها برای داشتن غذایی سبک و در عینحال مقوی است.
به گزارش زیسان، غذایی که برای افطار میل میکنید، بهتر است سبُک باشد و بتواند منبعی برای تأمین مجدد آب از دست رفته بدنتان در طول روز باشد. با توجه به این موارد، سوپ یکی از بهترین گزینهها برای وعده افطار است. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه ۴ مدل سوپ خوشمزه و مقوی را به شما آموزش دهیم.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
سوپ شیر یک سوپ مجلسی و خوشطعم است و دستور پختهای متفاوتی دارد. این سوپ خوشمزه به دلیل داشتن قارچ و مرغ در ترکیباتش، یک غذای کامل محسوب میشود و اگر آن را با مقداری نان میل کنید کاملاً سیر میشوید. در ادامه با بهترین روش پخت سوپ شیر آشنا خواهید شد.
اگر از سوپهایی که شیر دارند خوشتان میآید، طرز پخت سوت آشی زنجان هم برایتان مفید است.
مرحله اول: سینه مرغ را به همراه پیاز و کمی ادویه آبپز کنید. برای آبپز کردن مرغ از ۵ تا ۶ لیوان آب استفاده کنید.
مرحله دوم: هویجها را بشویید و رنده کنید.
مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کنید. پیاز خرد شده را درون یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا سرخ شود سپس مقداری نمک و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و مجدد تفت دهید. وقتی بوی خامی زردچوبه از بین رفت، قارچها را به قابلمه اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا قارچ کمی بپزد.
مرحله چهارم: کمی پس از اضافه کردن قارچ، هویج رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید. پس از اضافه کردن هویج باید صبر کنید تا آب اضافی درون قابلمه کشیده شود و هویج و قارچ کمی سرخ شوند.
مرحله پنجم: سینه مرغ آبپز شده را ریشریش کنید.
مرحله ششم: سینه مرغ ریشریش شده را به همراه جو پرک به قابلمه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله هفتم: آبی که با آن مرغ را آبپز کرده بودید به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله میتوانید کمی عصاره مرغ نیز به سوپتان اضافه کنید.
مرحله هشتم: اجازه دهید سوپ با شعله متوسط حدود ۱ ساعت بپزد.
مرحله نهم: مقداری کره درون یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود سپس آرد را به کره اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. در مرحله آخر شیر را کمکم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و در هر مرحله مواد را بهخوبی هم بزنید. شیر را به یکباره اضافه نکنید؛ زیرا باعث بریدهبریده شدن شیر میشود.
مرحله آخر: جعفری خرد شده و مخلوط شیر و کره و آرد را به قابلمه اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید سپس سوپ را از روی حرارت بردارید، در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
+ پیشنهاد: عجیبترین غذاهایی که بشر تاکنون دیده است؛ از سوپ سرگین گاو تا بستنی اختاپوس
این سوپ یکی از سوپهای بین المللی محسوب میشود و طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد. جدا از خوش طعم بودن، سوپ مرغ یکی از مقویترین غذاها برای درمان سرماخوردگی نیز است. با زیسان همراه باشید.
مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کنید سپس آن را با کمی روغن درون یک تابه مناسب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم: سینه مرغ را به همراه سیر و کمی نمک، فلفل و ادویه درون یک قابلمه بریزید و به مواد ۳ لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مرغ آب پز شود. پس از حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه مرغ آماده میشود. آن را از روی حرارت بردارید و ریشریش کنید.
مرحله سوم: هویجها را بشویید و نگینی خرد کنید سپس هویجهای خرد شده را به تابه حاوی پیاز اضافه کنید. شعله گاز را روشن کنید و هویج و پیاز را با هم کمی تفت دهید.
مرحله چهارم: مرغ ریشریش شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. وقتی مرغ کمی سرخ شد مقداری نمک، زردچوبه و ادویه به تابه اضافه کنید.
مرحله پنجم: سیب زمینی و قارچ را خرد کنید و به تابه اضافه کنید. وقتی سیب زمینی و قارچ کمی پخته شدند، رب گوجه را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود.
مرحله ششم: مواد سوپ را به یک قابلمه مناسب انتقال دهید. آبی که مرغ را با آن پخته بودید به همراه جعفری خرد شده به قابلمه اضافه کنید، مواد را کمی هم بزنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سوپ با شعله کم بپزد. پس از گذشت ۴۰ دقیقه الی ۱ ساعت سوپ مرغ خوشمزه شما آماده است، در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید!
به گزارش زیسان، اگر به دنبال یک سوپ خوشمزه و کم کالری هستید، سوپ سبزیجات میتواند انتخاب هوشمندانهای برای وعده سحری یا افطاری شما باشد. در مواد اولیه این سوپ فقط از سبزیجات استفاده میشود؛ از این رو برای افرادی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنند یک گزینه عالی محسوب میشود.
مرحله اول: سبزیجات را به خوبی بشویید. فلفل سبز، پیاز، ساقه کرفس، کلم برگ، هویج، سیر و گوجه فرنگی را بهصورت نگینی خرد کنید سپس این مواد را درون یک قابلمه مناسب بریزید.
مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و سبزیجات را تفت دهید تا کمی پخته شوند. وقتی سبزیجات کمی پخته شدند نمک و فلفل و کمی زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود سپس تره و جعفری خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: حدود ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ با حرارت ملایم به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بپزد. در پایان اگر مایل بودید میتوانید ۱۵ دقیقه آخر پخت، کمی رشته سوپ به قابلمه اضافه کنید.
زمانی که برای شام یا وعده افطار مهمان دارید، یک سوپ جو خوشمزه گزینه خوبی برای پیشغذا یا حتی غذای اصلی است. سوپ جو با کمی سبزی و نان تازه یک ترکیب عالی و یک وعده سبک به حساب میآید. در ادامه با بهترین روش پخت سوپ جو آشنا شوید.
مرحله اول: حدود ۳ الی ۴ ساعت قبل از پخت سوپ، جو را بشویید و در یک کاسه حاوی آب ولرم خیس کنید. پس از گذشت این مدت جو خیس خورده را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: جو را به همراه ۴ تا ۵ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا جو کامل بپزد و لعاب بیندازد. پخت جو حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد. سینه مرغ را به همراه کمی نمک، زردچوبه و ادویه درون یک قابلمه مناسب بریزید و به آن ۱ لیتر آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا سینه مرغ آبپز شود. وقتی سینه مرغ آبپز شد، آن را از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید.
مرحله سوم: پس از گذشت ۳۰ دقیقه هویج را بشویید و نگینی خرد کنید. هویج نگینی را به همراه آب مرغ به قابلمه حاوی جو اضافه کنید.
مرحله چهارم: پس از گذشت حدود ۴۰ دقیقه، پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن درون یک تابه مناسب تفت دهید تا پیاز کمی سرخ شود. وقتی پیاز سرخ شد، گوشت سینه مرغ که قبلاً ریشریش کرده بودید را به تابه اضافه کنید. مرغ را تفت دهید تا کمی سرخ شود سپس سیر له شده به همراه نمک، فلفل و ادویه به مرغ اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا عطر سیر و ادویهها خارج شود.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه از بین برود.
مرحله ششم: گوجه فرنگیها را درون تابه رنده کنید و به همراه دیگر مواد تفت دهید تا کاملاً یکدست شوند. پس از این که هویج و جو کامل پختند، مخلوط مواد درون تابه را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد سوپ یکدست شوند.
مرحله هفتم: درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه سوپ تقریباً آماده شد، آب لیمو ترش را بگیرید و صاف کنید سپس به همراه جعفری خرد شده به قابلمه اضافه کنید.
مرحله هشتم: وقتی جعفری خرد شده و آب لیمو ترش را به سوپ اضافه کردید، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا جعفری کمی پخته شود. پس از گذشت ۱۰ دقیقه طعم سوپ را بچشید. اگر طعم سوپ خوب بود سوپ شما آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده سوپتان را تزئین کنید.
نوش جان!
*دستور پخت: زهرا راستین