طرز تهیه فرنی تبریزی برای افطار؛ دسر لطیف و خوش‌عطر تبریزی‌ها را یاد بگیرید

طرز تهیه فرنی تبریزی برای افطار؛ دسر لطیف و خوش‌عطر تبریزی‌ها را یاد بگیرید
یکی از خوشمزه‌ترین دستور پخت‌های فرنی مربوط به تبریز است. بیایید ببینیم تبریزی‌ها به چه روشی فرنی می‌پزند.
کد خبر: ۱۱۲۲۹
|
۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱

زی‌سان: فرنی یکی از دسر‌های آسان و محبوب ایرانی است که معمولآً به خاطر سادگی و در دسترس بودن مواد اولیه‌اش، پایه ثابت بیشتر سفره‌های افطار خانواده‌های ایرانی است. فرنی در هر منطقه از ایران به شیوه‌های متفاوتی پخته می‌شود؛ اما یکی از خوشمزه‌ترین دستور پخت‌های فرنی مربوط به تبریز است.

این مطلب از زی‌سان را تا انتها مطالعه کنید و با ساده‌ترین مواد اولیه یک فرنی خوشمزه به سبک مردمان تبریز برای سفره افطارتان درست کنید.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • مواد لازم فرنی تبریزی
  • روش پخت فرنی تبریزی
  • نکات تکمیلی پخت فرنی

طرز تهیه فرنی تبریزی

طرز تهیه فرنی تبریزی برای افطار؛ دسر لطیف و خوش‌عطر تبریزی‌ها را یاد بگیرید

مرحله اول: شیر سرد را درون یک قابلمه مناسب بریزید و آرد برنج را به همراه شکر به شیر سرد اضافه کنید سپس مواد را با هم مخلوط کنید تا آرد برنج و شکر در شیر حل شود.

مرحله دوم: مایع را از الک یا صافی عبور دهید تا ذرات حل نشده شکر و آرد برنج جدا شوند.

مرحله سوم: مواد فرنی را به یک قابلمه تمیز انتقال دهید و روی حرارت ملایم بگذارید. مدام هم بزنید تا فرنی غلیظ شود. در حین هم زدن گلاب و پودر هل را به فرنی اضافه کنید. ۴ الی ۵ دقیقه به هم زدن ادامه دهید، وقتی از کف قابلمه حباب بیرون آمد، فرنی خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و گل محمدی تزئین کنید.

طرز تهیه فرنی تبریزی برای افطار؛ دسر لطیف و خوش‌عطر تبریزی‌ها را یاد بگیرید

نکات تکمیلی پخت فرنی

  • در تهیه فرنی می‌توانید شکر را حذف کنید و فرنی‌تان را با کمی مربای گل محمدی یا عسل نوش جان کنید.
  • شیر و آرد برنج را به نسبت‌های مساوی ترکیب کنید؛ برای مثال برای ۱ لیوان شیر، ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج کافی است.
  • فرنی را می‌توانید شکلاتی یا زعفرانی نیز درست کنید؛ برای تهیه فرنی زعفرانی ۱ قاشق مربا‌خوری زعفران دم کرده غلیظ را به همراه گلاب به مواد فرنی اضافه کنید. برای تهیه فرنی شکلاتی ۱ قاشق مرباخوری پودر کاکائو را به همراه آرد برنج به شیر اضافه کنید. (زمان اضافه کردن پودر کاکائو و زعفران با هم تفاوت دارد).
  • اگر خواستید فرنی را به صورت سرد میل کنید؛ زمانی که فرنی را در ظرف سرو کشیدید، آن را به مدت ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا خوب سرد شود.
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: