زیسان: بائوریسا هیروگلیفیکا (Baorisa hieroglyphica) که با نام پروانه پیکاسو نیز شناخته میشود، گونهای از شبپرههاست که به دلیل نقوش غیرمعمول بالهای هنریاش، به نام نقاش معروف اسپانیایی پابلو پیکاسو نامگذاری شده است.
پروانه پیکاسو برای اولین بار توسط حشره شناس بریتانیایی فردریک مور در سال ۱۸۸۲ توصیف شد. این پروانه بومی آسیای جنوب شرقی و شمال هند است.
پروانه پیکاسو مانند اکثر پروانهها یک حشره شبزندهدار است که بیشتر از شهد گیاهان مختلف تغذیه میکند و بدون شک زیباترین پروانه شبپره است. این حشره با ظاهر خیره کننده، جالبترین شب پره جهان لقب گرفته است.
نام علمی این گونه «hieroglyphica» به خطوط و اشکال هندسی قابل توجه روی بالهای جلویی آن اشاره دارد، در حالی که نام رایج آن از لکهها، نوارها و نقاط رنگی الهام گرفته شدهاند که به کار یک نقاش با استعداد اشاره میکند.
دوستداران هنر که با آثار پیکاسو آشنا هستند به شما میگویند که الگوهای هنریِ روی تنِ پروانه «بائوریسا هیروگلیفیکا» واقعاً شباهت زیادی با سبک این هنرمند اسپانیایی ندارد، اما این نکته اصلی نیست. به نظر میرسد نقاشی روی این پروانه با سبک نقاشیِ واسیلی کاندینسکی (Wassily Kandinsky) تطابق سبکی بسیار بهتری دارد، اما پیکاسو نام بسیار بزرگتری است که فراتر از دنیای هنر است، نامی که زیبایی هنری شبپره را تداعی میکند.