زیسان: تحقیقات نشان میدهند آنچه همراه با دارو میخوریم میتواند تاثیر زیادی بر نحوه پردازش دارو توسط بدن داشته باشد.
برخی غذاها اثربخشی دارو را افزایش میدهند در حالی که برخی دیگر این اثر را کاهش میدهند و حتی ممکن است باعث بروز عوارض جانبی جدی از جمله لخته شدن خون یا آسیب کبدی شوند.
یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد، مصرف همزمان استاتینها (داروهای کاهش کلسترول) و گریپفروت است. تحقیقات نشان میدهد مصرف این دو با هم میتواند خطر بروز درد عضلانی و سایر عوارض را افزایش دهد.
همچنین مشخص شده که محصولات لبنی در جذب و کارایی برخی آنتیبیوتیکها تداخل ایجاد میکنند؛ بنابراین توصیه میشود آنتیبیوتیک چند ساعت قبل یا بعد از مصرف لبنیات، مصرف شود.
سبزیجات برگدار و تیرهمانند کلم و اسفناج نیز میتوانند با داروهای رقیقکننده خون تداخل ایجاد کرده و خطر لخته شدن خون را افزایش دهند.
در نهایت، مشروبات الکلی و قهوه نیز با دستهای از داروها از جمله مسکنها و داروهای روانپزشکی تداخل دارند و مصرف همزمان میتواند منجر به بروز عوارض جدی شود؛ بنابراین توصیه میشود همواره با مشورت پزشک یا داروساز، نسبت به مصرف همزمان برخی داروها و غذاها اقدام کرد تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود.