جزئیاتی درباره سریال سووشون؛ نرگس آبیار و اولین تجربه ورود به شبکه نمایش خانگی

جزئیاتی درباره سریال سووشون؛ نرگس آبیار و اولین تجربه ورود به شبکه نمایش خانگی
با پایان پروژه فیلمبرداری سریال سووشون، کانون توجهات به شکل جدی به سوی این مجموعه معطوف شده است.
کد خبر: ۲۳۱۶
|
۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳

 سریال سووشون (Savushun) با انتشار پستی جدید از سوی میلاد کی‌مرام، بازیگر نقش اول مرد سریال به مناسبت پایان فیلمبرداری این مجموعه، نگاه‌ها را به سوی خود جلب کرده است. کار تولید و تهیه این سریال برای شبکه نمایش خانگی بعد از حدود یک‌ونیم تا دو سال به پایان رسیده و حالا همه منتظر اعلام تاریخ اکران آن هستند. 

به‌گزارش «زی‌سان»، همان‌گونه که از نام این سریال پیداست، «سووشون» برداشتی از رمان «سووشون» نوشته سیمین دانشور که روایتی از حضور خارجی‌های در ایران و ظلم‌هایشان به مردم ایران را روایت می‌کند. در واقعف عنوان کتاب یعنی سووشون یا سیاووشان یا سوگ سیاوش، برگرفته از مراسمی است که از پیش از اسلام در سوگ سیاوش، از قهرمانان افسانه‌ای ایران، برگزار می‌شد. واژه سووشون همان سیاوشان در گویش محلی است که در ادبیات فارسی به معنی سوگ سیاوش است که پس از مرگ سیاوش اضافه شده است. سووشون نوعی عزاداری است که سالانه برای سیاوش در برخی از روستا‌ها برگزار می‌شود.

پایان فیلمبرداری و پست احساسی میلاد کی‌مرام

اخیرا میلاد کی مرام در پستی در صفحه اینستاگرامش نوشت: یک سال و نیم (شاید هم دو سال) بازی در پروژه جدیدم در شهر زیبا و پر ز مهر شیراز طول کشید. با یک تیم درجه یک و با اصالت. یک خانواده شدیم. از تک تک لحظاتش لذت بردم و یاد گرفتم که زندگی جز لذت و یادگیری نیست برای من که این طور است). هر چه فکر کردم که چه بگویم نشد، که نشد، که نشد… اگر قرار بر نوشتن بود باید ساعت‌ها می‌نوشتم و مینوشتم. چرا؟ از حجم زیاد عشق و حال خوب. این شد که این ویدیو تمام حس و حرف‌های من در رابطه با سووشون سیمین دانشور، نرگس آبیار و خانواده سووشون است. میلاد کی مرام زمستان ۱۴۰۲، دلتنگ شیراز و خانواده‌ی سووشون.

خلاصه داستان سووشون

داستان سریال سووشون به روایت زندگی یک خانواده از طبقه متوسط در زمان جنگ جهانی دوم اختصاص دارد. خلاصه سریال سووشون درباره زنی جوان با سه فرزند به نام‌های خسرو، مینا و مرجان است که زندگی عاشقانه‌ای با همسرش یوسف دارد. همچنین خواهر شوهرش عمه خانم نیز با آن‌ها زندگی می‌کند. همه چیز خوب پیش می‌رود تا اینکه در زمان درگیری‌های سیاسی و کمبود مواد غذایی، از یوسف همسر زری که زمین دار است می‌خواهند تا آذوقه خود و زیر دستانش را به اشغال‌گران بفروشد. 

داستان در مقابل دیدگان زری اتفاق می‌افتد که یک زن متاهل و خوشبخت است و سعی دارد از خانواده‌اش محافظت کند. زری و یوسف در یک مهمانی از سوی حاکم شرکت می‌کنند. حاکم که خود مهره‌ای وابسته است از طریق فروش آذوقه‌ای که متعلق به مردم است به ارتش بیگانه، موجبات قحطی بیشتر می‌شود. 

سریال سووشون

نرگس آبیار در حال کارگردانی فیلم ابلق

یوسف خان فردی روشنفکر و با غیرت است. او حاضر به فروش آذوقه مردم به بیگانگان نیست و می‌خواهد از مردم پشتیبانی کند. اما زری، همچون همه زنان سووشون، حتی چهره‌های منفی، چون عزت‌الدوله، که هریک به نوعی وجوه گوناگون ستمدیدگی، بی‌پناهی، ناکامی، فداکاری و تحمل زن ایرانی را به نمایش می‌گذارند، مسالمت‌جویانه، می‌کوشد او را آرام کند.

اسامی بازیگران سووشون

بهنوش طباطبایی (ایفاگر نقش زری) 

میلاد کی‌مرام (ایفاگر نقش یوسف خان) 

هوتن شکیبا (ایفاگر نقش نقش برادر زری)

سام درخشانی (ایفاگر نقش خان کاکا)

فرشته صدر عرفایی (ایفاگر نقش عمه خانم)

بازیگران سریال سووشون

ترلان پروانه

مهران احمدی

سهیل مستجابیان

مجید صالحی

مریم سعادت

زمان پخش و تعداد قسمت‌ها

فیلمبرداری سریال سووشون از خرداد ماه ۱۴۰۱ در باغ عفیف آباد شیراز آغاز شده است. در ابتدا پیش‌بینی می‌شد که زمان پخش این سریال آبان ماه ۱۴۰۲ در بستر نماوا خواهد بود، اما با توجه به تعویق در پایان فیلمبرداری تاریخ پخش آن نیز به تعویق افتاد. برخی از گمانه‌زنی‌های این است که این سریال در ژانر اجتماعی – تاریخی در نیمه دوم اسفند ماه یا از ابتدا سال جدید (فروردین ۱۴۰۳) در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. 

نرگس آبیار و اولین تجربه ورود به شبکه نمایش خانگی

یکی از قابل توجه‌ترین نکات در ارتباط با ساخت سریالی به اقبتاس از رمان سووشون، کارگردانی این کار دشوار از سوی نرگس آبیار بود. در سال ۹۹ ایده ساخت سریال سووشون به ذهن آبیار رسید. این موضوع از دو جهت برای آبیار یک چالش بزرگ محسوب می‌شود. نخست این‌که تمامی تجارت این کارگردان محدود به فلیم‌های سینمایی همچون فیلم شیار ۱۴۳ (۱۳۹۲)، فیلم شبی که ماه کامل شد (۱۳۹۷) و فیلم ابلق (۱۳۹۹) است. دوم این‌که آبیار با یک پروژه بسیار بزرگ و حساس وارد ژانر سریال شده است. پروژه‌ای که شاید حتی بزرگ‌ترین کارگردانان مطرح در حوزه سریال نیز با اکراه به سمت تولید آن قدم بر دارند. 

نرگش آبیار کارگردان سریال سووشون

حالا ممکن است با یک اشتباه در ساخت صدای بسیاری از مخاطبان این رمان دربیاید. خانم آبیار مثل ساخت آثار پیشین خود، این بار نیز جسارت می‌کند و به سراغ یک پروژه سخت رفته است. از چینش صحنه گرفته تا دیالوگ نویسی و انتخاب بازیگر، در این اثر دشوار به نظر می‌آید. بازیگران سووشون از جمله افرادی هستند که پیش از این در آثار دیگر خوش درخشیده‌اند و سابقه خوبی دارند. با تمام این توصیفات باید دید نمرات سریال سووشون چگونه خواهد بود و آیا می‌تواند انتظارات را برآورده کند یا خیر.

حاشیه‌های فیلمبرداری سووشون در شیراز

نرگس آبیار در سال ۱۳۹۹، حق ساخت اثری براساس رمان سووشون را خرید. پس از نگار فیلمنامه، علیرغم هزینه بالای ساخت سریال در شیراز، آبیار اصرار داشت این اثر در شیراز فیلمبرداری شود. وی در این مورد می‌گوید: شیراز معماری متفاوت و شگفت‌انگیزی دارد و به نظر من سریال سووشون که متعلق به مردم شیراز است باید در همین شهر و در بنا‌های متعلق به همان دوره فیلمبرداری شود. باغ عفیف‌آباد شیراز به عنوان یکی از لوکیشن‌های فیلمبرداری انتخاب شد. باغ عفیف‌آباد یا باغ گلشن از اموال شخصی ایل ذوالقدر، حاکم فارس در زمان صفویه بود. این مجموعه شامل یک کاخ سلطنتی با قدمت قاجاری، یک باغ ایرانی و یک موزه سلاح‌های قدیمی، هم‌اکنون در اختیار ارتش است. با توجه به اینکه از سال ۱۳۹۳، سازمان میراث فرهنگی ساخت فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها را در اماکن تاریخی ممنوع اعلام کرده، انتخاب این لوکیشن و سپس ساخت‌وساز در آن با موجی از مخالفت‌های مردمی روبرو گشت.

با این وجود سال گذشته پیش عکس‌هایی از ساخت‌وساز در محوطه باغ عفیف آباد برای ساخت سریال سووشون نرگس آبیار منتشر شد. انتشار این عکس‌ها واکنش رسانه‌ها، فضای مجازی و مردم و درنهایت به راه افتادن کارزاری برای توقف آن را در پی داشت. مدتی بعد این کارگردان در صفحه اینستاگرام خود از توقف ساخت‌وساز خبر داد. آبیار با اشاره به این نکته که خودش نیز یک فعال میراث فرنگی است، گفت که از دغدغه مردم حمایت می‌کند و نگرانی آنان را ارج می‌نهد.

سایر اخبار
اخبار مرتبط
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: