دومینوی حاشیه‌ها در گناه فرشته؛ پای ماشاالله شمس‌الواعظین به سریال باز شد؟

دومینوی حاشیه‌ها در گناه فرشته؛ پای ماشاالله شمس‌الواعظین به سریال باز شد؟
پس از پخش قسمت چهارم سریال گناه فرشته ورود شخصی به نام محود واعظ به عنوان یک روزنامه‌نگار بازنشسته حاشیه‌ساز شده تا همچنان جنجال‌های این سریال ادامه داشته باشد.
کد خبر: ۳۵۴۱
|
۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰

پخش قسمت چهارم سریال گناه فرشته در جمعه (۲۲ دی) همانند تمامی سه هفته گذشته با جنجال و حاشیه‌های خاص خود همراه بود. داستان سریال گناه فرشته با حضور بازیگران مطرحی همچون شهاب حسینی، امیر آقایی، لادن مستوفی، مهدی سلطانی سروستانی، بهروز رضوی و پردیس پورعابدینی، با دقت از سوی منتقدان و افکار عمومی دنبال می‌شود. حالا این سریال که ماجرای یک قتل مرموز را روایت می‌کند و قرار است پر از معمای‌های زمرآلود باشد، این بار با شخصیتی به نام محمود واعظ جنجال‌ساز شده است. 

به گزارش «زی‌سان»، در جدیدترین حاشیه بعد از پخش قسمت چهارم سریال، به نظر می‌رسد حامد عنقا به سراغ یک روزنامه‌نگار مشهور و بازنشسته در کشور رفته است. منتقدان ادعا می‌کنند عنقا، روزنامه‌نگار باج‌گیری را به نام محمود واعظ خلق کرده که هم نام و هم چهره او یادآور محمود (ماشاالله) شمس‌الواعظین، روزنامه‌نگار کهنه‌کار و اصلاح‌طلب کشور است. حالا همین موضوع به سوژه‌ای جنجالی برای کلید خورن دوباره انتقادات از سریال تبدیل شده است. 

محمود واعظ در سریال گناه فرشته

واکنش‌ها به تخریب شمس‌الواعظین و روزنامه‌نگاران در گناه فرشته

به نظر می‌رسد نخستین جرقه توجه به همانندی شخصیت محمود واعظ در سریال گناه فرشته با ماشالله شمس الواعظین را اکبر منتجبی سردبیر روزنامه سازندگی و هفته‌نامه صدا روشن کرد. او در ابتدا چند پست را در شبکه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام خود منتشر کرد که بعدا آن را در قالب یک پست در کانال تلگرامی باشگاه روزنامه‌نگاران ایران نیز انتشار داد.

منتجبی نوشت: «حامد عنقا کارگردان اصول‌گرای سریال گناه فرشته در جدیدترین قسمت این سریال، با تخریب روزنامه‌نگاران و معرفی آن‌ها به عنوان کسانی که طرفدار حقیقت نیستند و باج‌گیرند، با تیپ‌سازی از محمود (ماشاالله) شمس‌الواعظین، شخصیتی باج‌گیر به نام محمود واعظ خلق کرده که هم نام و هم چهره او یادآور آقای شمس الواعظین روزنامه‌نگار پر افتخار ایرانی است که سردبیر روزنامه‌هایی، چون جامعه و توس و عصر آزادگان و مجله کیان بود. پیش از این نیز در سال‌های دور، محمدنوری‌زاد در یکی از سریال‌های خود شمایلی از سعید حجاریان را در قالب یکی از شخصیت‌های بسیار منفی خود به تصویر کشید... به آقای عنقا توصیه می‌کنیم که از سرنوشت همکاران سابق خود عبرت بگیرد. اگر قرار بود با تخریب روزنامه‌نگاران، کسی برای خود افتخاری خلق کند، الان سعید مرتضوی اسکار داشت. شما‌ها می‌روید و روزنامه‌نگاران شریف این کشور می‌مانند. چنانکه مرتضوی‌ها نیز رفتند.»

سریال گناه فرشته

در واکنشی دیگر کیوان مهرگان مستندساز و روزنامه‌نگار به شدت حامد عنقا را مورد انتقاد قرار داد. مهرگان در یک پست اینستاگرامی نوشت: «کارگردان سریال گناه فرشته در قسمت چهارم می‌خواهد روزنامه‌نگاران دهه هفتاد را فرصت‌طلب، دلال و فروشنده نشان بدهد که پشیمان از شغلشان می‌خواهند تتمه اطلاعاتی که دارند را حالا بفروشند! توجه داشته باشید که شمس الواعظین با وجود دعوت‌های رنگارنگ رسانه‌های فارسی‌زبان آن سوی آب به دل خاک مقدس ایران زد تا کشاورزی کند. مهرگان در پایان می‌گوید که اگر صداوسیما را که ۶۰ هزار کارمند دارد با چهل نیرو در اختیار آقای ماشاالله شمس الواعظین قرار دهید، رقیب الجزیره، بی‌بی سی و ... خواهد شد. البته از کسی که آقازاده را می‌سازد، انتظاری جز این نیست.»

خبرگزاری خبرآنلاین نیز در گزارش کوتاه با عنوان «کاراکتر «محمود واعظ» شبیه به ماشالله شمس الواعظین، در سریال گناه فرشته چه می‌کند؟» سه پرسش را مطرح می‌کند و می‌نویسد: این آیا کارگردان در این سریال به دنیال نشان دادن شرایط سخت کار روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب است که باعث مهاجرت پرتعداد آن‌ها شده؟

محمود واعظ و ماشالله شمس الواعظین

آیا حامد عنقا با گریم شخصیت، پیپی که همیشه به همراه دارد، و انتخاب نام واعظ برای او به دنبال شباهت‌سازی بین زندگی حرفه‌ای سخت ماشالله (محمود) شمس الواعظین و این کاراکتر است؟

قتل عجیب او در سریال نشانه چیست؟ آیا این تلنگری به موضوع قتل‌های زنجیره‌ای و مرگ مشکوک روزنامه‌نگاران در دهه هفتاد شمسی اشاره دارد؟

البته این تنها واکنش‌ها به موضوع جنجالی نبود. کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی مختلف، به این موضوع واکنش نشان دادند. برخی کاربران تاکید کردند که شمس الواعظین یک نماد بوده و برای عده‌ای هم اسطوره بود. با یک سریال اعتبارش خدشه‌دار نمی‌شود. 

 برخی کاربران نیز با انتقاد از ارتباط دادن شخصیت شمس‌الواعظین به محمود واعظ در سریال، این دو چهره را بی‌ارتباط با یکدیگر قلمداد کرده‌اند. 

حاشیه‌های ادامه‌دار سریال گناه فرشته

علاوه بر مورد اخیر حاشیه‌سازی سریال گناه فرشته درباره ماشالله شمس الواعظین این سریال که تنها چهار قسمت از آن پخش شده، حاشیه‌های عجیب و بزرگ دیگری نیز داشته که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

سانسور دلار در قسمت اول سریال در یکی از سکانس‌ها، از نخستین حاشیه‌های این سریال بود که کانون توجهات را به سوی خود جلب کرد. در این سکانس دلار داخل سریال سانسور می‌شود که همین امر واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. 

دومین حاشیه سریال گناه فرشته پس از پخش قسمت سوم این سریال بود. در این مقطع برخی رسانه‌ها مدعی شدند که این سریال برگرفته از کتاب گناه فرشته نوشته مشفق فرشته است. البته بررسی‌های «زی‌سان» نشان داد که این ادعا از بنیان اشتباه بوده و واقعیت ندارد. (برای اطلاع از این حاشیه بر روی این لینک کلیک کنید).

سومین حاشیه سریال گناه فرشته درباره کیفیت ضعیف کارگردانی و فیلمنامه سریال بود. پس از پخش قسمت سوم سریال گناه فرشته موجی از انتقادات گسترده نسبت به کارگردان و فیلم‌نامه شکل گرفت. برخی از منتقدان حوزه سینما به شدت فیلم‌نامه و تسلط کارگردان سریال گناه فرشته را مورد انتقاد قرار داده‌اند. منتقدان بر این باور بودند که «گناه فرشته» با دوگانه‌های پیرمرد‌های خوب و بد، با مناظرات طولانی و کلیشه‌ای و شخصیت‌پردازی‌های تماما منسوخ‌شده یک کارِ بسیار پیش پا افتاده و عقب‌تر از سینمای روز است؛ حتی عقب‌تر از سریال‌های تلویزیونیِ مضمون‌گرای دودهه‌ی پیش. برخی دیگر زیرنویس‌ها سریال را همانند فلان روز مانده تا اعدام فرشته را فاقد کارکرد و یک ضعف بزرگ در فیلم‌نامه ارزیابی کرده‌اند. 

چهارمین حاشیه سریال گناه فرشته در رابطه با سیگار کشیدن شهاب حسینی بود. سیگار کشیدن شهاب حسینی به عنوان نمادسازی شبکه نمایش خانگی برای مصرف سیگار مورد انتقاد قرار گرفت. در سطحی دیگر، برخی‌های حتی از قیمت سیگار‌های شهاب در این سریال و رواج لاکچری بازی نیز انتقاد کرده‌اند.

سیگار کشیدن شهاب حسینی رد سریال گناه فرشته
 
پنجمین حاشیه سریال فراتر از سیگار‌های شهاب، انتقاد از تبلیغ زندگی لاکچری در سریال است. استفاده از موتور‌های وسپا ۶۰۰ میلیون تومانی، ویلا‌های لاکچری لواسان و خودروی رنجرور ۵۰ میلیارد تومانی نیز انتقاد‌هایی را در میان منتقدان سینما و نیز کاربران فضای مجازی به همراه داشته است. 

ضرورت پاسخ‌گویی کارگردان و مجموعه تولید به جنجال محمود واعظ

هر چند برخی شباهت میان محمود واعظ با محمود یا مشالله شمس‌الواعظین را حتمی می‌دانند، اما باید توجه داشت که این شباهت شخصیت قطعی نیست و همچنان در مقام یک فرضیه مطرح است. حتی برخی کاربران در فضای مجازی نیز ارتباط برقرار کردن میان این دو شخصیت را خطا می‌دانند. در چنین وضعیتی ضروری به نظر می‌رسد که حامد عنقا یا یکی از مدیران تولید سریال، برای افکار عمومی و رسانه‌های شفاف‌سازی کنند که تا چه اندازه این فرضیه درست بوده و آیا ارتباطی میان شخصیت‌سازی محمود واعظ و ماشاالله شمس الواعظین وجود دارد یا خیر؟

سایر اخبار
اخبار مرتبط
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون