زیسان: امروز ۱۱ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور ساده با مواد غذایی مفید را برای جمعه شما در نظر گرفتهایم. غذای ناهار امروز یک غذای سنتی است که طرفداران زیادی دارد. غذای شام امروز هم یک غذای ساده با لوبیا سبزِ دوستداشتنی است. با سرآشپز زیسان همراه باشید تا ناهار و شام امروزتان را همراه هم باشیم.
به گزارش سرویس آشپزی زیسان، مثل همیشه قبل از هر کاری، باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آنها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:
پیشنهاد سرآشپز برای نهار: آبگوشت بز باش
آبگوشت بز باش، یکی از انواع آبگوشتهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از نظر ظاهر و طعم به آبگوشت سنتی یا همان دیزی شباهتی ندارد. بعضیها به این آبگوشت میگویند آبگوشت قرمهسبزی. اصالت این آبگوشت سنتی را به استانهای همدان و خراسان نسبت میدهند.
مواد لازم برای پخت آبگوشت بز باش (برای ۴ نفر)
- پیاز: ۱ عدد
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- دنبه گوسفندی: ۵۰ گرم
- گوشت آبگوشتی: ۴۵۰ گرم
- سیبزمینی متوسط: ۳ عدد
- لوبیا سفید یا لوبیا قرمز: ۱ فنجان
- مخلوط تره، جعفری و شنبلیله: ۲۰۰ گرم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه آبگوشت بُزباش:
- برای تهیه آبگوشت بزباش، ابتدا لوبیا سفید را در کاسهای از آب میریزیم و به مدت ۵ ساعت اجازه میدهیم تا در آب خیس بخورد. ۲ بار آب آن را تعویض میکنیم.
- قابلمهای که برای پخت آبگوشت بزباش انتخاب کرده ایم روی حرارت قرار میدهیم.
- دنبهها را در قابلمه گذاشته و صبر میکنیم تا آب شود. بعد پیاز را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و به چهار قسمت تقسیم و به دنبه اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم. سپس گوشت را میافزاییم.
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را روی گوشت میپاشیم و گوشت را کمی تفت میدهیم.
- لوبیا سفید را در آبکشی میریزیم و میشوییم و داخل قابلمه میریزیم و با مواد مخلوط میکنیم و ۷ الی ۸ لیوان آب روی مواد آبگوشت میریزیم.
- درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا آب غذا به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت و لوبیا سفید تقریبا به مدت ۳ ساعت خوب مغز پخت شود.
- بعد از این مدت لیمو عمانیها را میشوییم و هستههای داخل آن را بیرون میآوریم و در کاسهای از آب قرار میدهیم تا تلخی آن از بین برود.
- سبزیها را پاک میکنیم و میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آنها کاملا خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه یا در میکسر سبزیها را میریزیم تا خرد شوند.
- تابهای را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم و سبزیها را در روغن تفت میدهیم تا آب آنها کشیده و کمی سرخ شوند.
- تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. پس از گذشت ۳ ساعت به آبگوشت سر میزنیم و گوشت و لوبیا را تست میکنیم.
- اگر پخته بودند سبزی را نیز اضافه میکنیم و لیمو عمانیها را نیز آبکش میکنیم و به مواد میافزاییم و سیبزمینیها را نیز پوست گرفته و میشوییم. آنها را به چهار قسمت تقسیم میکنیم، داخل قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا آبگوشت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد.
- پس از گذشت پخت کامل تمام اجزای آبگوشت، طعم آن را در آخر میچشیم و ۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش میکنیم.
- این آبگوشت متفاوت و خوش مزه را در کاسه میریزیم و با نان سنگک تازه نوش جان کنید.
پیشنهاد سرآشپز برای شام: کوکو لوبیا سبز تبریزی (برای ۴ نفر)
به گزارش زیسان، کوکوی لوبیاسبز، یک غذای نانی و سالم و البته خوش طعم است. اگر در پخت این کوکو دقت کنید، نتیجه حسابی به دلتان خواهد نشست. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای کوکو لوبیا سبز تبریزی:
- لوبیا سبز خردشده: ۴۰۰ گرم
- هویچ خردشده: ۱۰۰ گرم (۲ عدد متوسط)
- سیبزمینی خردشده: ۱ عدد متوسط
- تخممرغ: ۲-۳ عدد
- مغز گردو: نصف استکان (خرد شده)
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: ۱ قاشق غذاخوری
- شیر: ۱ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: ½ قاشق چای خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو لوبیا سبز تبریزی:
- برای درست کردن کوکوی لوبیا سبز، ابتدا باید لوبیا سبز را در اندازههای یک سانتی متری خرد کنید. هویج و سیبزمینی را پوست بگیرید و به همان اندازه نصف لوبیاها خرد کنید.
- سپس لوبیا را به همراه یک لیوان آب و مقداری نمک و زرد چوبه با حرارت خیلی ملایم به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
- بعد از ۱۰ دقیقه پخت لوبیا، هویچ خرد شده را به لوبیا های در حال پخت اضافه کنید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه دیگر بپزد.
- سپس سیبزمینی نگینی خردشده را به آنها اضافه کرده و بعد از ۵ دقیقه حرارت، زیر مواد را خاموش کنید. صبر کنید مواد کمی سرد شوند.
- کاسهای نسبتا بزرگ انتخاب کنید و ۲ عدد تخم مرغ را داخل آن بشکنید و با چنگال هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- بعد بکینگ پودر، پیاز داغ، شیر، مغز گردو، زعفران و ادویههای لازم را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
- بعد به مواد مخلوط شده، لوبیا، هویج و سیبزمینی پختهشده را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند. دقت کنید که مواد را له نکنید.
اگر مایه کوکو غلظت لازم را نداشت یک عدد تخم مرغ دیگر به مواد اضافه کنید.
- سپس مایه کوکو را به مدت ۱۰–۱۵ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا مواد با هم کاملاً مزهدار و کمی سفت شوند.
- تابهای نچسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. بعد مایه کوکو را داخل تابه بریزیدو روی آن را کاملاً صاف کنید.
- وقتی مایه کوکو خودش را گرفت درب تابه را ببندید و بگذارید با حرارت کم کاملاً مغز پخت شود و یک طرف آن طلایی شود.
- بعد کوکو را برگردانید تا روی دیگر آن هم بپزد و طلایی شود. کوکوی لوبیا سبز شما پخته شده و میتوانید به دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
نوش جان کنید!