21/تير/1404 | 10:43
۱۲:۳۸
۱۴۰۴/۰۴/۲۰
از شایعه تا واقعیت

پشت‌پرده اتهامات کاترین شکدم؛ او چند روز ایران بود و چه کرد؟

پشت‌پرده اتهامات کاترین شکدم؛ او چند روز ایران بود و چه کرد؟
در پی اظهارات اخیر مصطفی کواکبیان در یک برنامه صداوسیما درباره فعالیت‌های کاترین شکدم در ایران، از جمله ادعای غیراخلاقی «ارتباط نامتعارف با ۱۲۰ نفر»، بررسی‌های دقیق مراجع رسمی نشان می‌دهد این ادعا‌ها کاملاً بی‌پایه و فاقد مستندات است.
کد خبر: ۴۹۰۶۶

نهاد‌های امنیتی و قضایی به‌صراحت اعلام کرده‌اند که هیچ سند یا گزارشی مبنی بر رفتار غیراخلاقی، ارتباطات مشکوک یا فعالیت غیرقانونی از سوی شکدم در ایران ثبت نشده است.

در پی اظهارات اخیر مصطفی کواکبیان در یک برنامه صداوسیما درباره فعالیت‌های کاترین شکدم در ایران، از جمله ادعای غیراخلاقی «ارتباط نامتعارف با ۱۲۰ نفر»، بررسی‌های دقیق مراجع رسمی نشان می‌دهد این ادعا‌ها کاملاً بی‌پایه و فاقد مستندات است.

به گزارش فارس، مدت محدود حضور شکدم در ایران بر اساس اسناد مراجع امنیتی و قضایی، کاترین شکدم تنها در ۵ سفر کوتاه به ایران، مجموعاً ۱۸ روز در کشور حضور داشته است. این مدت زمان اندک، با ادعا‌های مطرح‌شده درباره فعالیت‌های گسترده یا روابط غیرعادی هیچ‌گونه همخوانی ندارد.

هیچ مدرکی وجود ندارد نهاد‌های امنیتی و قضایی به‌صراحت اعلام کرده‌اند که هیچ سند یا گزارشی مبنی بر رفتار غیراخلاقی، ارتباطات مشکوک یا فعالیت غیرقانونی از سوی شکدم در ایران ثبت نشده است. همچنین، برخی اتهامات منتشرشده در فضای مجازی، جعلی و فاقد اعتبار تشخیص داده شده‌اند.

اهداف سیاسی پشت شایعه‌سازی

تحلیل‌ها نشان می‌دهد این ادعا‌های نادرست با انگیزه‌های سیاسی و برای تخریب رقبای سیاسی مطرح شده‌اند. پیش‌تر نیز رسانه‌هایی با انتشار مطالب غیرمستند، سعی در ایجاد جنجال علیه افراد و نهاد‌ها داشته‌اند.

سابقه شایعات بی‌اساس درباره شکدم

این اولین بار نیست که شایعاتی علیه شکدم منتشر می‌شود. ادعا‌هایی مانند «نفوذ در نهاد‌های حساس» یا «ارتباطات غیررسمی با مقامات» پیش‌تر نیز مطرح و همگی توسط مراجع رسمی تکذیب شده‌اند. بسیاری از این اتهامات بر اساس تحریف اسناد یا برداشت‌های نادرست از سخنان قدیمی او شکل گرفته‌اند.

دعوت به رعایت اخلاق رسانه‌ای

با توجه به تکذیب رسمی این ادعا‌ها و نبود مستندات معتبر، به نظر می‌رسد انتشار چنین اخباری بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت باشد، ریشه در اغراض سیاسی دارد. در شرایطی که صداوسیما تلاش می‌کند با دعوت از چهره‌های متنوع، فضای گفت‌و‌گو را گسترش دهد، انتظار می‌رود مهمانان برنامه‌های زنده با رعایت امانت‌داری و پرهیز از اظهارات غیرواقعی و دوقطبی‌ساز، به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.

کاترین شکدم کیست و در ایران چه می‌کرد؟

کاترین پرز شکدم (Catherine Perez-Shakdam) تحلیل‌گر سیاسی و روزنامه‌نگاری با تابعیت بریتانیایی و اصالت فرانسوی است که سال‌ها در حوزه خاورمیانه فعالیت رسانه‌ای داشته است. او در خانواده‌ای یهودی سکولار در فرانسه متولد شد و دارای تحصیلات در رشته‌های روان‌شناسی، امور مالی و ارتباطات از دانشگاه‌های بریتانیا است. به علاوه او مشاور سازمان ملل متحد در مورد یمن نیز بوده است.

شکدم که مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در سال‌های گذشته با هویتی مذهبی و با ادعای گرایش به اسلام، به ایران وارد شد. طبق ادعای شکدم، او در رسانه‌های داخلی همچون خبرگزاری‌های اصول‌گرا، مقالاتی عمدتاً در حوزه ضدصهیونیسم، سیاست منطقه‌ای و دفاع از مقاومت منتشر کرده است.
ورود به ایران

کاترین شکدم در بازه‌ای از دهه ۱۳۹۰، به عنوان خبرنگار فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. او در کارنامه خود هفت سال نیز مشاور و تحلیلگر مؤسسه امنیتی و ژئو استراتژیک اسرائیلی با نام ویکی استرت بوده است.

 کاترین پرز شکدم، سال‌ها به‌عنوان تحلیل‌گر سیاسی در حوزه خاورمیانه فعالیت داشت. همانطور که اشاره شد او مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در آن سالی‌ها و چندی بعد با ظاهری مذهبی و گفتمان ضدصهیونیستی وارد فضای رسانه‌ای و سیاسی ایران نیز شد.

پس از خروج او از ایران، خبرگزاری‌ها از یادداشت‌های او در تایمز اسرائیل صحبت کردند که منجر به واکنش‌های امنیتی شد. در این خصوص او در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی فارسی اظهار کرد: «نه جاسوس بودم و نه با کسی از مقامات ایرانی رابطه‌ای داشتم» و افزود که نوشته‌هایش فقط تحلیل شخصی بر مبنای اطلاعات عمومی اینترنتی بوده است.

برچسب ها:
تازه ها