زیسان: ممکن است طبق عادت، زمانی که هندوانه میخورید دانههای آن را نیز بشکنید. برخی از افراد دوست دارند هندوانه را به صورت بی دانه مصرف کنند. اما اگر آنها مزایا و ارزش تغذیهای دانههای هندوانه را بدانند هرگز چنین تصمیمی نمیگیرند.
به گزارش زیسان؛ دانههای هنداونه کالری بسیار اندکی دارند و سرشار از مواد مغذی هستند. وقتی آنها را کمی تفت میدهید میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم مورد استفاده قرار دهید.
تفت دادن دانههای هندوانه بسیار آسان است. دمای فر را روی ۳۲۵ درجه فارنهایت بگذارید و دانهها را بر روی سینی بریزید. آن را داخل فر بگذارید. بعد از ۱۵ دقیقه دانه هایتان تفت خورده و آماده است. با اضافه کردن کمی روغن زیتون و نمک یا پاشیدن دارچین و کمی شکر میتوانید طعم ویژهای به آنها ببخشید. میتوانید آب لیمو و پودر فلفل تند را نیز امتحان کنید.
اینکه چقدر بتوانید از مزایای این دانهها استفاده کنید به مقداری که مصرف میکنید بستگی خواهد داشت. این دانهها کوچک هستند و به همین خاطر برای دریافت مزایای آن میتوانید حجم مناسبی را مصرف کنید. با اینحال زمانی که ارزش تغذیهای آنها را با سایر تنقلات و میان وعدهها مقایسه میکنید شگفت زده میشوید.
یک اونس از دانه هندوانه در برگیرنده ۱۵۸ کالری است. این مقدار زیاد نیست. در مقابل باید بدانید که در هر اونس تنها ۱۵ چیپس سیب زمینی وجود دارد و این مقدار کالری زیادی وارد بدن میکند. یک مشت بزرگ دانه هنداونه حدود ۴ گرم وزن دارد و در برگیرنده ۵۶ دانه و تنها ۲۲ کالری است.
منیزیم:
یکی از چند ماده معدنی که در دانه هندوانه یافت میشود منیزیم است. در ۴ گرم دانه،۲۱ میلی گرم منیزیم وجود دارد. FDA توصیه میکند بزرگسالان در روز ۴۰۰ میلی گرم منیزیم مصرف کنند. این ماده برای بیشتر عملکردهای متابولیک بدن ضروری است.
همچنین این ماده برای حفظ عملکرد عضلات و اعصاب نیاز خواهد بود. برای داشتن قلب، استخوان و سیستم ایمنی سالم به مقادیر مناسبی از منیزیم نیاز خواهید داشت.
آهن:
یک مشت دانه هندوانه در برگیرنده ۰.۲۹ میلی گرم آهن است. اگرچه این مقدار زیاد نیست، اما میتواند مناسب باشد. اداره غذا و دارو توصیه میکند بزرگسالان ۱۸ میلی گرم آهن در روز دریافت کنند. همانطور که میدانید آهن بخش مهمی از هموگلوبین است که اکسیژن را به سایر قسمتهای بدن حمل میکند.
فولات:
در یک وعده واحد از دانه هندوانه ۲ میکروگرم فولات وجود دارد. اداره غذا و دارو بزرگسالان را به مصرف ۴۰۰ میکروگرم از فولات در روز توصیه میکند. فولات که با عنوان اسید فولیک یا ویتامین B۹ نیز شناخته شده است برای عملکرد صحیح مغز و نیز کنترل سطح homocysteine ضروری است. زنان باردار به فولات بیشتری نیاز دارند. کمبود این ماده میتواند باعث ایجاد نقص در جنین شود.
چربیهای خوب:
تخمه هنداونه میتواند منبع خوبی از اسیدهای چرب تک غیر اشباع و چند غیر اشباع باشد. طبق گفتههای موسسه قلب در آمریکا، این چربیها در محافظت از حملات قلبی و سکته مفید و موثر هستند. همچنین این چربیها میتوانند سطح کلسترول بد را در خون پایین بیاورند.
تخم هندوانه برای سوء تغذیه:
دو بار در روز آب دانه هندوانه بنوشید.
دانههای هندوانه را خوب مخلوط کنید و یک بار در روز بنوشید.
هنگامی که این آبمیوهی طبیعی هنوز گرم است، یک قاشق غذاخوری عسل به ان اضافه کنید.
یک قاشق غذاخوری از پودر دانه هندوانه را در یک فنجان بریزید و ¾ گرم آب به آن اضافه کنید
دانههای هندوانه را آنقدر خشک کنید که به پودر تبدیل شوند
تعداد کمی از دانههای هندوانه را بردارید.
آنها را در یک دیگ سربستهی حاوی یک لیتر آب ریخته و به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید
پس از آن، عصارهی به دست آمده را سرد کرده و آن را مانند چای بنوشید
سعی کنید این عصاره را هر روز مصرف کنید
۴ قاشق غذاخوری دانه هندوانه تازه.
۲ لیتر آب
آنها را خوب با هم مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
سپس محلول را از صافی رد کرده و آب به دست آمده را میل نمایید.
قند یا اندکی لیمو به آن اضافه کنید.
بهتر است برای کسب بهبودی کامل، دو بار در روز این محلول را بخورید
۲ قاشق غذاخوری از دانههای هندوانه را بردارید.
آنها را در ۳ لیوان آب ریخته و در یک ظرف بسته قرار داده و بجوشانید
اجازه دهید تا مخلوط سرد شود و سپس ۳ یا ۴ بار در روز، یک قاشق غذاخوری از آن را میل نمایید
سعی کنید این محلول را همانند دارو به طور منظم بخورید تا عفونتتان بهتر شود
دانههای هندوانه برای افرادی که در رژیم غذایی به سر میبرند و وقت خود را با خوردن اسنک در زمانهایی که گرسنه میشوند میگذرانند بسیار سوداور است و تا حد زیادی مانع از گرسنگی آنها میشود.
دانههای هندوانه مزایای زیادی برای سلامتی دارند. اگرچه مقدار مواد معدنی و ویتامینهای موجود در آن اندک است، اما باز هم میتواند جایگزین مناسبی برای چیپس سیب زمینی و سایر تنقلات ناسالم باشد.