طرز تهیه بستنی خانگی با شیر بسیار بسیار ساده، دوستداشتنی و نتیجه آن شیرین و لذتبخش است. به خصوص اگر دلتان نخواهد که بستنیهای کارخانهای را به فرزندتان بدهد و یا خودتان بخورید.
به گزارش آشپزی راستان، بستنی به خصوص در فصل تابستان، یک خوراکی سالم و پُرطرفدار است. خوردن بستنی میتواند دمای بدن را متعادل نگه دارد و شما را از گرمازدگی در فصل تابستان حفظ کند. این موضوع که بستنی یک خوراکی مفید است، بر کسی پوشیده نیست، اما برخی افراد به خاطر قند موجود در بستنی از خوردن آن صرف نظر میکنند.
در این مطلب چند نوع بستنی خانگی خوشمزه، سالم و رژیمی به شما آموزش دادهایم تا از این به بعد با خیال راحت در خانه بستنی سالم درست کنید و نوش جان کنید.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت:
شیر، خامه، شکر و ثعلب از مواد اولیه اصلی بستنی هستند.
به گزارش زیسان، بر خلاف تصور عمومی، درست کردن بستنی در خانه کار بسیار آسانی است و حتی برای درست کردن یک بستنی خوشمزه به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارید. در ادامه طرز تهیه بستنی خانگی را بخوانید.
مرحله اول: خامه را کف یک سینی بریزید سپس آن را با یک جسم صاف مثل کف قاشق خوب پهن کنید. سینی حاوی خامه را در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند.
*نکته: ضخامت لایه خامه باید تقریبا ۲ میلیمتر باشد.
مرحله دوم: مقداری زعفران دم کرده غلیظ آماده کنید.
مرحله سوم: شیر را درون یک قابلمه مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شیر بجوشد.
مرحله چهارم: به گزارش زیسان، وقتی شیر به جوش آمد، زعفران دم کرده و گلاب را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله پنجم: در یک ظرف دیگر، ثعلب و شکر را با هم ترکیب کنید و مخلوط کنید. مخلوط ثعلب و شکر را کمکم به شیر اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیب غلیظ شود.
مرحله ششم: قابلمه را از روی حرارت بردارید. چند قالب یخ بزرگ آماده کنید. مواد داخل قابلمه را به یک قابلمه دیگر منتقل کنید و قابلمه حاوی مواد بستنی را روی قالبهای یخ بگذارید تا دمای شیر سرد شود.
*نکته: وقتی قابلمه را روی قالب یخ گذاشتید، باید محتویات آن را مدام هم بزنید تا در نهایت بستنی شما خُنک و کشدار شود.
مرحله هفتم: به گزارش زیسان، بعد از خُنک شدن مواد بستنی، آن را داخل فریزر بگذارید. ۵ بار، هر ۳۰ دقیقه یک بار، ظرف حاوی مواد بستنی را از فریزر خارج کنید و به هم بزنید سپس دوباره ظرف را به فریزر برگردانید.
مرحله آخر: در نهایت پس از گذشت حدود ۵/۲ ساعت، بستنی خوشمزه شما آماده است. خامه را از فریزر خارج و خُرد کنید و به همراه خلال پسته روی بستنی بریزید و کمی مخلوط کنید سپس بستنی را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه اسموتی پروتئینی شکلاتی + مواد لازم!
بستنی وانیلی یکی از بستنیهای محبوب، خوشمزه و بیدردسر است که به راحتی و کمترین مواد اولیه میتوانید آن را در خانه درست کنید. در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی خانگی را بخوانید.
مرحله اول: به گزارش زیسان، شیر را به همراه خامه صبحانه، شکر و ثعلب درون یک قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.
مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا مواد داخل قابلمه به نقطه جوش برسند.
*نکته: تا زمانی که مواد به نقطه جوش میرسند، چند دقیقه یک بار محتویات داخل قابلمه را هم بزنید که تَه نگیرد.
مرحله سوم: زمانی که شیر به نقطه جوش رسید، محتویات داخل قابلمه را مرتب به هم بزنید تا مواد بستنی کِرِم رنگ و غلیظ شود.
مرحله چهارم: بعد از این که مایه بستنی غلظتی نزدیک به فرنی پیدا کرد، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
*نکته: در حین خنک شدن مایه بستنی بهتر است آن را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا رویه نبندد.
مرحله پنجم: به گزارش زیسان، پس از این که دمای مایه بستنی با دمای محیط یکسان شد، آن را درون یخچال بگذارید تا خنک شود.
مرحله ششم: پس از گذشت حدود ۳۰ دقیقه ظرف حاوی مایه بستنی را از یخچال خارج کنید و به مدت ۱۰ دقیقه با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا بستنی منسجم شود سپس آن را داخل فریزر بگذارید.
مرحله هفتم: پس از گذشت ۱ ساعت بستنی را از فریزر خارج کنید و به مدت ۵ دقیقه مجدد هم بزنید و پس از هم زدن، ظرف حاوی مایه بستنی را دوباره به فریزر برگردانید.
*نکته: این کار را باید ۵ دفعه هر یک ساعت یک بار انجام دهید تا بستنی کاملا منسجم و کشدار شود.
مرحله هشتم: در نهایت پس از گذشت ۴ الی ۵ ساعت بستنی وانیلی خوشمزه شما آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه تیرامیسو؛ مهمانانتان را با این دسر لاکچری ایتالیایی سورپرایز کنید!
جالب است بدانید با یک عدد موز و مقداری شیر میتوانید یک بستنی موزی خوشمزه و سالم درست کنید. در ادامه طرز تهیه بستنی با شیر و موز خانگی را بخوانید.
مرحله اول: موزها را حلقهای خُرد کنید و درون یک سینی بچینید.
مرحله دوم: به گزارش زیسان، سینی حاوی موز را به مدت ۲ الی ۳ ساعت درون فریزر بگذارید تا موزها یخ بزنند.
مرحله سوم: وقتی موزها یخ زدند، سینی را از فریزر خارج کنید و موزهای یخ زده را به همراه شیر و خامه صبحانه درون مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب مخلوط کنید.
مرحله چهارم: مایه بستنی را درون یک ظرف درب دار بریزید. روی مایه بستنی را با نایلون بپوشانید سپس درب ظرف را ببندید و آن را به مدت ۲ ساعت درون فریزر قرار دهید تا بستنی ببندد و سفت شود.
مرحله آخر: پس از گذشت ۲ ساعت بستنی موزی خوشمزه شما آماده است. بستنی را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه اسموتی توت فرنگی خوشمزه! یک مُدل با شیر، یک مُدل رژیمی!
شیر و کاکائو یک ترکیب خوشمزه و محبوب مخصوصاً برای بچهها است. از آن جایی که این ترکیب یک ترکیب همه پسند است، میتوانید با مقداری شیر و پودر کاکائو یک بستنی خوشمزه درست کنید و با آن از مهمانهایتان در فصل تابستان پذیرایی کنید.
مرحله اول: به گزارش زیسان، شیر، خامه صبحانه، شکر و پودر کاکائو را درون یک قابلمه مناسب بریزید، مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
مرحله دوم: وقتی مایه بستنی به جوش آمد، کمی آن را هم بزنید سپس وانیل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: مایه بستنی را در دمای محیط بگذارید تا کمی خُنک شود.
مرحله چهارم: وقتی مایه بستنی خُنک شد، آن را درون یک ظرف دربدار بریزید. روی سطح مایه بستنی نایلون بگذارید سپس درب ظرف را ببندید و ظرف را درون فریزر بگذارید.
مرحله پنجم: هر ۳۰ دقیقه یک بار، ظرف را از فریزر خارج کنید و محتویات داخل آن را هم بزنید سپس دوباره نایلون و درب ظرف را بگذارید و ظرف را به فریزر برگردانید.
مرحله آخر: در نهایت پس از گذشت ۳ ساعت بستنی کاکائویی خوشمزه شما آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
پیشنهاد: مارشمالو را دیگر از قنادی نخرید؛ ارزان و چنددقیقهای در خانه درست کنید!
به گزارش زیسان، پایه ثابت بستنیهای آماده ثعلب است. پس شما با اضافه کردن ثعلب به بستنیهایتان میتوانید بستنیهایی مشابه بستنیهای آماده درست کنید. در ادامه طرز تهیه بستنی با شیر و ثعلب را بخوانید.
مرحله اول: شیر را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله دوم: شکر، وانیل، ثعلب و پودر هل را درون یک کاسه با هم مخلوط کنید و وقتی شیر به جوش آمد، طی چند مرحله به شیر اضافه کنید. در هر مرحله خوب به هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله سوم: وقتی مواد خُشک را به شیر اضافه کردید، کمی گلاب نیز اضافه کنید، مخلوط کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: به گزارش زیسان، مایه بستنی آماده شده را درون یک ظرف دیگر بریزید. ظرف را در دمای محیط بگذارید تا مایه بستنی خُنک شود.
مرحله پنجم: وقتی مایه بستنی خُنک شد، آن را درون یک ظرف دربدار بریزید. روی سطح مایه بستنی را نایلون بگذارید سپس درب ظرف را ببندید و آن را درون فریزر بگذارید.
مرحله ششم: ظرف را پس از گذشت ۱ ساعت از فریزر خارج کنید و محتویات آن را هم بزنید دوباره درب ظرف را ببندید و آن را به فریزر برگردانید.
مرحله آخر: به مدت ۳ ساعت، هر یک ساعت یک بار، ظرف حاوی مایه بستنی را از فریزر خارج کنید، آن را هم بزنید سپس به فریزر برگردانید. در نهایت پس از گذشت ۳ ساعت بستنی خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
*نکته: برای سفت شدن بهتر بستنی، میتوانید ۲۴ ساعت دیگر آن را درون فریزر بگذارید سپس میل کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه گلاب در خانه با زودپز!
به گزارش زیسان، بستنی با شیر و خامه نیز یکی از انواع پایهای بستنی است که اگر شما روش تهیه آن را یاد بگیرید، میتوانید با اضافه کردن طعم دلخواهتان بستنی طعم دار سالم و خوشمزه درست کنید. در ادامه طرز تهیه بستنی خانگی با شیر و خامه را بخوانید.
مرحله اول: درون یک قابلمه، شیر، گلاب و پودر هل را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم: در ظرفی دیگر، شکر و زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با هم زن برقی یا دستی خوب به هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کشدار شود. در این مرحله میتوانید وانیل را به مخلوط زرده تخم مرغ و شکر اضافه کنید.
مرحله سوم: مخلوط زرده تخم مرغ، شکر و وانیل را طی چند مرحله به شیر اضافه کنید و در هر مرحله مواد را خوب هم بزنید.
مرحله چهارم: آرد را روی مایه بستنی الک کنید و با همزن دستی هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
مرحله پنجم: قابلمه حاوی مایه بستنی را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ششم: به گزارش زیسان، وقتی قابلمه را روی حرارت گذاشتید باید مدام آن را هم بزنید که مایه بستنی ته نگیرد یا زیاد سفت نشود.
*نکته: در آخر غلظت مایه بستنی باید مثل فرنی شود.
مرحله هفتم: وقتی غلظت مایه بستنی به غلظت فرنی رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله هشتم: در این مرحله باید خامه صبحانه را به مایه بستنی اضافه کنید.
مرحله نهم: پس از اضافه کردن خامه صبحانه، مایه بستنی را درون یک ظرف درب دار بریزید، روی ظرف را با یک نایلون بپوشانید سپس درب ظرف را ببندید و آن را درون فریزر قرار دهید.
مرحله دهم: پس از گذشت ۱ ساعت، ظرف بستنی را از فریزر خارج کنید و محتویات آن را هم بزنید سپس دوباره درب ظرف را ببندید و آن را به فریزر برگردانید.
مرحله آخر: به گزارش زیسان، ۵ الی ۶ بار، به فاصله ۳۰ دقیقه، ظرف بستنی را از فریزر بیرون بیاورید و آن را هم بزنید. در نهایت پس از گذشت ۳ الی ۴ ساعت، بستنی خامهای خوشمزه شما آماده است، میتوانید آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه چند نمونه بستنی خوشمزه و پُرطرفدار را به شما آموزش دادیم. از این پس میتوانید در خانه و با کمترین مواد اولیه، یک بستنی خوشمزه و سالم برای خودتان یا حتی برای پذیرایی از مهمانهایتان درست کنید.
*طرز پخت: زهرا راستین