زمان قمر در عقرب ۱۴۰۳ و ساعت قمر در عقرب ۱۴۰۳ را به همراه جدول آن اینجا آورده ایم. با این لیست میتوانید به راحتی به سوال قمر در عقرب این ماه چه روزی است؟ پاسخ دهید. فرمول محاسبه قمر در عقرب را کارشناسان نجومی استخراج و در اختیار مردم قرار میدهند. احکام قمر در عقرب در اسلام به نکاتی اشاره میکند که بهتر است از آن اطلاع داشته باشیم. در این مطلب در ابتدا میگوییم قمر در عقرب چیست؟ و سپس به جزییات بیشتر خواهیم پرداخت.
به طور کلی کره ماه در حرکت گردشی خود به دور زمین از صورت فلکی عقرب و یا برج عقرب عبور کرده و خود را در این مسیر در این نواحی قرار میدهد به همین خاطر به مدت زمانی که ماه در این ناحیه در حال حرکت است در اصطلاح قمر در عقرب مینامند. قَمَر در عقرب قرار گرفتن کره ماه در برج عقرب یا در مقابل صورت فلکیِ آن است.
حجتالاسلام وحید واحدجوان مدرس دانشگاه تهران در فارس نوشت: مراد از «قمر» یعنی کره ماه و مراد از عقرب یعنی «برج عقرب» یا «صورت عقرب»، و منظور این است که کره ماه در برج «عقرب» قرار گیرد یا کره ماه مقابل صورت فلکى «عقرب» قرار گرفته باشد.
توضیح اینکه. دانشمندان، دایرةالبروج در آسمان را به دوازده قسم که هر یک ۳۰ درجه مى شود و مجموعا ۳۶۰ درجه میشود، بخش نموده اند، و در مدارات اختران هر قسم را «برج» نامیده اند.
چون در هر «برجى» برخی از ستارهها و به اصطلاح ثوابت (مراد، کواکب ثابت نسبی است، چون نسبت به زمین، بسیار آهسته حرکت میکنند و مانند ثابتاند) گرد آمده اند که از هیئت اجتماع آنها صورت جانورانى تصویر رفته بود، آن «برج» را به نام صورت آن جانور نامیده اند که اول آنها «حمل» و آخر آنها «حوت» است.
پس نام برجهای دوازده گانه دائرةالبروج با (معانی) عبارت است از: ۱. برج حمل: (قوچ) / ۲. برج ثور: (گاو نر) / ۳. برج جوزاء: (دوپیکر) / ۴. برج سرطان: (خرچنگ) / ۵. برج اسد: (شیر) / ۶. برج سنبله: (خوشه) / ۷. برج میزان: (ترازو) / ۸. برج عقرب: (کژدم) / ۹. برج قوس: (کمان) / ۱۰. برج جدی: (بزغاله نر) / ۱۱. برج دلو: (آب کش) / ۱۲. برج حوت: (ماهی)
و منازلى که براى ماه از اجتماع برخی از ستارگان گفته اند حکم صورت را دارد. کسانى که صور بروج را بشناسند، هنگامى که «قمر» در برج «عقرب» وارد شده است، چون شب به ماه نگاه کنند، فاصله میان ماه و صورت عقرب را به خوبى در مى یابند.
به عبارت ساده، کره ماه در طول یک ماه قمری - که حدود ۲۹ ٫ ۵ روز است - یک بار به طور کامل دور زمین میچرخد! این یک دور کامل، به دوازده قسمت تقسیم شده و برجهایی نیز برای هر یک از این دوازده صورت فلکی انتخاب شده (حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو و حوت) و هر یک از این نامهای دوازده گانه، متناسب با صورت فلکی ستارههای دوردستی است که ماه در مقابل آنها است؛ لذا وقتی که کره ماه در چرخش خود به دور زمین، به برج عقرب میرسد، میگویند قمر وارد عقرب شد (قمر در عقرب است) و وقتی از برج عقرب خارج میشود میگویند قمر از عقرب خارج شد.
در کتابهای فقهی، وقتی قمر در عقرب است، دست کم چند مورد مکروه (نه حرام) دانسته شده است. یکی عقد نکاح، دوم اقدام برای بچهدار شدن (انعقاد نطفه)، و دیگری سفر.
به عنوان مثال: محقق در شرایع نوشته است: «و یکره إیقاع النکاح و القمر فی العقرب» ازدواج و عقد نکاح (یا نزدیکی) در حالی که قمر در عقرب است مکروه است. (شرائع الإسلام فی مسائل الحلال و الحرام، ج۲، ص ۲۱۱)
فقهای بزرگ دیگر مانند علامه، شهید اول، شهید ثانی، صاحب جواهر، سید یزدی نیز به این مطلب اشاره کردهاند. (نگاه کنید: اللمعة الدمشقیة فی فقه الإمامیة، ص ۱۷۳؛ مسالک الأفهام إلى تنقیح شرائع الإسلام، ج۷، ص، ۲۱؛ العروة الوثقى (للسید الیزدی)، ج۲، ص ۷۹۹)
علت کراهت، روایت یا روایاتی است که در این باره وارد شده است. این روایات در کتب معتبر حدیثی مانند کافی، من لایحضره الفقیه، بحارالانوار، وافی و وسائل الشیعه موجود است.
از امام صادق علیهالسّلام روایت شده است که: «من سافر أو تزوّج و القمر فی العقرب لم یر الحسنى»؛ یعنى در وقتى که قمر در عقرب است، هر کس مسافرت کند یا عقد نکاح نماید، نیکویى نبیند.
آنچه از اهل بیت (علیهم السلام) در دوری از برخی امور مانند عقد ازدواج، اقدام برای انعقاد نطفه و سفر، هنگام قمر در عقرب وارد شده است، آیا مراد، بودن قمر (ماه) در خود برج عقرب است و یا در صورت آن؟
اکثر فقها گفتهاند منظور برج عقرب است و برخی گفتهاند مراد صورت فلکی عقرب است و به نظر میرسد حق با اکثریت فقهاست، ولی احتیاطا اگر هر دو لحاظ شود بهتر است.
نظر علامه حسن زاده در مورد قمر در عقرب
چنانکه استاد علامه حسن زاده آملی هم نظرش بر احتیاط بوده است.
یعنی بنا بر احتیاط در آن حدود سه روز آن کارها انجام نشود.
قمر در عقرب ۱۴۰۳ چه روزهایی است + جدول
وبسایت اهل البیت: علاوه بر ورود و خروج قمر به صورت فلکی عقرب برای اطلاع مراجعین محترم ورود و خروج قمر به برج عقرب را نیز قرار میدهیم: