فارس نوشت: اگر اهل تماشای مسابقات ورزشی باشید، احتمالا افرادی را دیده اید که با آمدن به میادین ورزشی در خلال مسابقه وقفه ایجاد میکنند، به این افراد جیمی جامپ میگویند.
جیمی جامپ در واقع خراب کاری جلب توجه کننده است که نه تنها در برگزاری مسابقات ورزشی خلل ایجاد میکنند بلکه امروزه مسابقات اتومبیلرانی، کنسرتهای معروف موسیقی را هم بی بهره نگذاشته اند.
اولین بار یک اسپانیایی به نام «یومه مارکتای کوت»، نام جیمی جامپ را برای اقدام خود برگزید، او عملیات پریدن داخل زمین مسابقه را «پرش» یا «جامپ» نام گذاری کرده است.
تکرار این اختلالها در جریان مسابقات ورزشی باعث شده تا فیفا جرایم سنگینی برای ممانعت از آن در نظر بگیرد.
آخرین بار فدراسیون فوتبال ایران به دلیل جیمی جامپ یکی ار هواداران تیم ملی در جریان باری ایران و امارات در جام ملتهای آسیا به سه هزار دلار جریمه نقدی محکوم شد و کنفدراسیون فوتبال آسیا تهدید کرد که در صورت تکرار این ماجرا جرایم سنگینتری را برای ایران در نظر خواهد گرفت.
اما جیمی جامپ روز گذشته در کنار کشف حجاب ۲ زن ابعاد دیگری نیز دارد. از مدتها قبل عدهای در دفاع از حضور زنان در استادیومهای ورزشی استدلال میکردند که حضور بانوان میتواند فضای بعضا غیر فرهنگی استادیومها را اصلاح کند و مانع فحاشیها و اقدامات غیر فرهنگی دیگر شود. اگرچه در روزهای ابتدایی حضور بانوان تاثیرات این چنینی داشته، اما با گذشت زمان نه تنها وضعیت استادیومها اصلاح نشد بلکه برخی از افراد خاص به مصداق همرنگ جماعت شدن گوی سبقت را در مسائل غیر فرهنگی از مردان ربودند.
این امر ناخواسته محرومیت جدیدی را برای بانوان علاقهمند به فوتبال برای حضور در استادیومها ایجاد میکند چرا که به دلیل فضای غیرفرهنگی، بسیاری از خانمهای علاقهمند حاضر به حضور در استادیومها نمیشوند و محیط ورزشگاه رفته رفته به جولانگاه افرادی با شرایط خاص محدود میشود.
اما نکته مهمتر در جریان بازی دیروز تضعیف پلیس در جریان ممانعت از جیمی جامپ زن بی حجاب بود. به طوری که دروازه بان استقلال با بغل کردن این فرد، به همراه برخی دیگر از همراهانش در حمایت از او شروع به حمله به پلیس کردند.
اقدامی جوگیرانه که در فضای مجازی به تک چرخ زدن جوانکها در جلوی مدارس دخترانه تشبیه شد.
در همین زمینه محمدی، کارشناس فرهنگی ورزشی معتقد است که برخی باشگاههای ایرانی فقط نام فرهنگی ورزشی را یدک میکشند و وظایف فرهنگی خود را همچون مدیریت اقتصادی باشگاهها به درستی انجام نمیدهند.
وی با یادآوری برخوردهای حرفهای ستارههای فوتبال دنیا در موارد مشابه میگوید:، چون این افراد مورد توجه قرار میگیرند و بعضا الگوی افرادی مثل نوجوانان هستند، باشگاهها خود را در این زمینه مسئول میدانند و معمولا آموزشها و مشاورههایی به آنها برای مواجهه در شرایط مختلف داده میشود که تاثیرات مثبت فرهنگی دارد.
محمدی معتقد است در کنار آموزشهای فرهنگی، جرایم بازدارنده نقش مهمی در ایجاد فضای منطبق با قوانین و هنجارها دارد به ویژه اینکه تضعیف پلیس در هیچ جای دنیا قابل پذیرش نیست و با شدیدترین جرایم و محرومیتها مواجه میشود.
منبع: فارس