با خوردن این میان وعده محبوب خطر زوال عقل را کاهش دهید

با خوردن این میان وعده محبوب خطر زوال عقل را کاهش دهید
نمره جهانی هوش شناختی کسانی که بیشترین غلات کامل (بیش از سه وعده در روز) را مصرف می‌کنند، کندتر از افرادی که کمتر از یک وعده مصرف می‌کنند، کاهش می‌یابد.
کد خبر: ۹۸۴
|
۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴

زی‌سان: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افزودن بیشتر غلات کامل مانند ذرت بو داده (پفیلا) در رژیم غذایی با کاهش خطر زوال شناختی ارتباط دارد.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از نیویورک پست، بر اساس مطالعه‌ای که در روز چهارشنبه هفته گذشته در در مجله Neurology منتشر شد، افرادی که بیشتر غلات کامل مصرف می‌کنند، ۸.۵ سال از نظر شناختی جوان‌تر از افرادی هستند که مقادیر کمتری مصرف می‌کنند.

دکتر شیائوران لیو، نویسنده این پژوهش، در بیانیه‌ای گفت: «بیماری آلزایمر و زوال عقل میلیون‌ها آمریکایی را تحت تأثیر قرار داده است. بر همین اساس یافتن راه‌هایی برای پیشگیری از این بیماری از اولویت‌های بهداشت عمومی است. بنابراین، دیدن اینکه مردم می‌توانند با افزایش رژیم غذایی غلات کامل به میزان چند وعده در روز، خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند، هیجان انگیز است.

غلات سبوس دار شامل برخی نان‌ها و غلات، کینوآ و ذرت بوداده بود. یک وعده غلات کامل به عنوان یک اونس غذا (حدود ۲۸ گرم) تعریف می‌شود که تقریباً «یک تکه نان، نصف فنجان پاستا یا برنج پخته شده، یک اونس بیسکویت رژیمی یا یک فنجان غلات خشک» است.

 

پاپ کورن

برای تعیین این موضوع، محققان دانشگاه راش در شیکاگو ۳۳۲۶ نفر را با میانگین سنی ۷۵ سال مورد مطالعه قرار دادند که زوال عقل نداشتند که ۶۰ درصد آن‌ها سیاه پوست بودند. در این مطالعه اثبات شد خوردن سه وعده غلات کامل، مانند ذرت بو داده، نسبت به افرادی که مقادیر کمتری در روز مصرف می‌کردند، با کاهش سرعت شناختی همراه بود.

بیمارانی که تقریباً شش سال تحت نظر بودند، یک نظرسنجی در مورد رژیم غذایی خود تکمیل کردند و به طور معمول هر سه سال یک بار تحت آزمایش‌های شناختی و حافظه قرار گرفتند. بر اساس پاسخ‌های پرسشنامه، شرکت‌کنندگان بر اساس مصرف غلات کامل به پنج گروه مختلف دسته‌بندی شدند، از کسانی که کمتر از نیم وعده در روز می‌خوردند تا افرادی که روزانه ۲.۷ وعده می‌خوردند.

محققان متوجه شدند که شرکت‌کنندگان سیاه‌پوست بیشتر از شرکت‌کنندگان سفیدپوست بیشتر از یک وعده غلات کامل در روز مصرف می‌کنند که نشان داده شده است که مزایای سلامتی قابل توجهی دارد. طبق گفته کلینیک مایو، غذا‌های غنی از مواد مغذی - مانند جو، برنج قهوه‌ای یا، ذرت بو داده - با کاهش کلسترول، سطح انسولین و فشار خون مرتبط هستند. طبق دستورالعمل‌های غذایی برای آمریکایی ها، بزرگسالان باید سه وعده یا بیشتر از غلات کامل در روز مصرف کنند.

غلات کامل سرشار از ویتامین B و E و سایر آنتی اکسیدان‌ها هستند. لیو در بیانیه‌ای گفت: آن‌ها فیبر زیادی دارند که با فواید سلامتی زیادی به خصوص مربوط به سلامت مغز مرتبط است. بنابراین، ما شواهد زیادی در مورد محافظت غلات کامل در کاهش خطر بیماری قلبی می‌بینیم و می‌دانیم که آنچه برای قلب مفید است ممکن است برای مغز نیز مفید باشد.».

خوردن ذرت بو داده یا پاپ کورن

اما برای تعیین نقش احتمالی غلات کامل در شناخت، محققان ارزیابی‌های شرکت‌کنندگان را با یک نمره شناخت جهانی مقایسه کردند، که در غیر این صورت به عنوان استاندارد طلایی شناخته می‌شود که به عنوان معیاری برای اختلالات شناختی استفاده می‌شود. این تیم دریافت که نمره جهانی شناختی شرکت‌کنندگان سیاه‌پوست که بیشترین غلات کامل (بیش از سه وعده در روز) را مصرف می‌کنند، کندتر از افرادی که کمتر از یک وعده مصرف می‌کنند کاهش می‌یابد.

لیو گفت، تحقیقات آن‌ها که توسط انجمن آلزایمر و مؤسسه ملی سلامت پشتیبانی می‌شود، می‌تواند راه را برای "توصیه‌های رژیم غذایی مناسب‌تر" هموار کند، اگرچه مطالعات بیشتری برای تأیید ارتباط بین مصرف غلات کامل و شناخت لازم است.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: