جوان‌ترین ستاره نوترونی ۳۷ ساله شد

جوان‌ترین ستاره نوترونی ۳۷ ساله شد
جوان ترین ستاره نوترونی که تاکنون کشف شده است هفته گذشته ۳۷ ساله شد. به مناسبت این تولد، جیمز وب به جزئیات بیشتری از این ستاره پرداخت.
کد خبر: ۸۷۵۴
|
۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴

جوان ترین ستاره نوترونی که تاکنون کشف شده است هفته گذشته ۳۷ ساله شد. به مناسبت این تولد، جیمز وب به جزئیات بیشتری از این ستاره پرداخت.

به نقل از نیواطلس، جوان‌ترین ستاره نوترونی که تاکنون کشف شده است هفته گذشته ۳۷ ساله شد. برای جشن گرفتن، تلسکوپ فضایی جیمز وب بالاخره به جزئیات بیشتری از این ستاره که در بقایای ابر ابرنواختری زادگاهش پنهان‌شده، دست یافت.

معمولا وقتی در مورد سن اجرام نجومی صحبت می‌کنیم، درباره میلیون‌ها یا میلیارد‌ها سال حرف می‌زنیم؛ بنابراین یافتن چیزی که هم‌سن لیدی گاگا باشد، عجیب به نظر می‌رسد. عجیب‌تر این است که بتوانیم تولد آن را تا یک تاریخ مشخص ردیابی کنیم - ۲۳ فوریه ۱۹۸۷، به این معنی که جمعه گذشته به ۳۷ سالگی رسیده است.

دلیل اینکه ما با اطمینان می‌توانیم تاریخ را مشخص کنیم، این است که تولد آن نتیجه رویدادی است که هر چند قرن یک بار اتفاق می‌افتد: دیده شدن ابرنواختری که به اندازه کافی نزدیک است که از زمین با چشم غیر مسلح رصد شود. ستاره نوترونی SN ۱۹۸۷ A آسمان شب را برای چند ماه در اوایل سال ۱۹۸۷ روشن کرد و به سرعت در ابر ماژلانی بزرگ، یک کهکشان کوتوله که به دور راه شیری در فاصله ۱۶۸۰۰۰ سال نوری از ما می‌چرخد، ردیابی شد. در آن‌جا، یک ستاره ابرغول آبی رمبیده بود، و از آن باید سیاهچاله یا ستاره نوترونی باقی می‌ماند.

اخترشناسان از آن زمان تاکنون در جست‌وجوی نشانه‌هایی از این جسم بوده‌اند. در سال ۲۰۱۹، تیمی از دانشگاه کاردیف دریافتند که تکه خاصی از گرد و غبار در ابر در طول موج‌های خاصی از نور نسبت به بقیه، کمی درخشان‌تر است. دیگران نیز شواهد غیرمستقیم مشابهی را یافته‌اند، اما یک مطالعه جدید اکنون مستقیم‌ترین شواهدی را پیدا کرده است که نشان می‌دهد یک ستاره نوترونی نوزاد آن‌جا زندگی می‌کند.

کلید این کشف، مانند بسیاری از موارد اخیر، تلسکوپ فضایی جیمز وب است. اخترشناسان از ابزار مادون قرمز آن برای تجزیه و تحلیل طیف گاز و غبار در ابر SN ۱۹۸۷ A استفاده کردند که وجود آرگون پنج بار یونیزه شده را نشان داد. این فرآیند به فوتون‌های بسیار پرانرژی نیاز دارد، و این یک نشانه قوی برای یک ستاره نوترونی است. در واقع تمام سناریو‌های احتمالی ستاره‌شناسان، در نهایت به تولد یک ستاره نوترونی منتهی می‌شود.

پس تولد ۳۷ سالگی، ستاره احتمالی-نوترونی-SN-۱۹۸۷ A مبارک! در حالی که یک انسان در آن سن احتمالا خود را برای بحران میانسالی آماده می‌کند، به سختی اولین نفس‌ها برای یک ستاره نوترونی است که قرار است برای میلیارد‌ها سال بدرخشد. 

برای اینکه بخش نظرات خود را از خشم خوانندگان نجات دهیم، اجازه دهید توضیحاتی بدهیم. اول اینکه، بله، ما متوجه شدیم که از نظر فنی، این ستاره نوترونی با توجه به فاصله، ۱۶۸۰۳۷ سال سن دارد. اما به محض اینکه شروع به تنظیم کردن زمان می‌کنید، همه چیز آشفته می‌شود. برای همین اینکه پدیده‌ها را از زاویه دید خودمان از روی زمین توصیف کنیم، کار بسیار معمول و متداولی است.

دوم اینکه، ستاره‌های نوترونی جدید به طور مداوم در سراسر جهان متولد می‌شوند، بنابراین از نظر فنی، رکورد جوان‌ترین ستاره نوترونی چند ثانیه پس از تولد SN ۱۹۸۷ A شکسته شده است. اما ما در مورد جوان‌ترینی صحبت می‌کنیم که مستقیما توسط ما انسان‌ها شناسایی شده است، که به ما امکان می‌دهد روز‌های اولیه چرخه زندگی آن را مطالعه کنیم.

این تحقیق در مجله ساینس منتشر شده است.

منبع: همشهری آنلاین

tags # فضا
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: