بادمجان پلو قزوینی غذای لذیذ و هوسانگیزی است. این غذای سنتی قزوین نیز مانند دیگر غذاهای سنتی این شهر مانند قیمه نثار قزوینی، بسیار محبوب و خوشمزه است.
زیسان: اگر طعم بادمجان را دوست دارید، عاشق این غذا خواهید شد. بادمجان پلو در عین سادگی یک غذای مجلسی بهشمار میآید و گزینه خوبی برای ناهار یک مهمانی محسوب میشود.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
+ پیشنهاد: نامحبوبترین غذای ایرانیها چیست؟
مرحله اول: برنج را از شب قبل با مقداری آب ولرم و نمک خیس کنید. بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش دهید سپس در محلول آب گرم و نمک به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود. پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بادمجانها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها خشک شود.
مرحله دوم: ۳ عدد از گوجه فرنگیها را با رنده یا دستگاه غذاساز پوره کنید.
مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید، مجدد تفت دهید تا عطر سیر خارج شود.
مرحله چهارم: در این مرحله گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس ادویهها را به گوشت اضافه کنید، کمی تفت دهید و پس از آن رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی تفت دهید. پس از این که رب گوجه خوب به همراه گوشت سرخ شد و بوی خامی رب گرفته شد، پوره گوجه را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافی گوجه کشیده شود.
مرحله پنجم: بادمجانها را در روغن سرخ کنید. ۳ گوجه فرنگی باقی مانده را به صورت حلقهای برش دهید و در کنار بادمجانها سرخ کنید.
مرحله ششم: برنجی که از شب قبل خیس کرده بودید را در آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید کمی برنج در آب بجوشد سپس آن را آبکش کنید. کف قابلمه مورد نظر تهدیگ دلخواهتان را بگذارید سپس یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید و روی لایه برنج را از مواد گوشتی و چند عدد بادمجان به همراه گوجه پُر کنید سپس مقداری برنج روی لایه قبلی بریزید. همین طور قابلمه را لایهلایه از برنج و مواد میانی پُر کنید.
مرحله آخر: در انتها روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و روی شعله ملایم گاز به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید بادمجان پلو خوشمزه شما دم بکشد. وقتی پلو دم کشید میتوانید کمی زعفران برای عطر و طعم بهتر به آن اضافه کنید.