طرز تهیه آش شیر یا سوت آشی اصل زنجان
طرز تهیه آش شیر یا سوت آشی زنجان را بهصورت کاملا کاربردی و حرفهای، و البته اصیل و سنتی، برایتان آماده کردهایم. کافیست این مراحل را کامل و درست انجام دهید. بیایید بدون معطبی آش شیر اصل زنجانی را با یکدیگر مرحله به مرحله یاد بگیریم.
آش شیر اصیل زنجانیها چیست؟
آش شیر یا سوپ شیر زنجانی، از غذاهای خوشمزه و مقوی استان زنجان است. برای تهیه این غذا از مواد تازه به همرا شیر استفاده میشود. این آش را با کشمش و گردوی فراوان میل میکنند. این غذا با وجود دستورپخت بسیار ساده، سرشار از کلسیم بوده و برای استخوانها بسیار عالی است. مصرف این آش در زمان سرماخوردگی و در فصول سرد سال نیز بسیار مفید خواهد بود. در ادامه شما را با مواد اولیه و طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
• زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
• زمان پخت: ۱۵۰ دقیقه
• مجموع زمان: ۱۵۵ دقیقه
• ارزش غذایی: هر ظرف حدودا ۱۵۰ کالری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله پاچه پلو شیراز
مواد لازم برای تهیه آش شیر زنجانی
مواد اصلی این آش شاملِ گندم، شیر، نخود، کشمش و گردو است.
- شیر / ۱ لیتر
- گندم پوستکنده / ۳۰۰ گرم
- نخود / ۶۰ گرم
- کشمش بی دانه و گردو به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوت آشی زنجانی اصل
مرحله اول
ابتدا گندم و نخود را از شب قبل خیس کرده و هر چند ساعت یک بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها به خوبی گرفته شود.
مرحله دوم
گندم و نخود خیس خورده را به همراه یک لیتر آب در ظرفی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا آب جوش بیاید. سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم نخود کاملا بپزد و گندم به خوبی لعاب بیاندازد.
مرحله سوم
کمی نمک و فلفل به موادمان اضافه کرده و اجازه میدهیم آب مواد کشیده شود.
مرحله چهارم
سپس شیر را به موادمان اضافه کرده و با شعله ملایم اجازه میدهیم تا آش جا بیافتد. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرفی کشیده و با کشمش و گردو فراوان تزیین میکنیم.
نکات بیشتر درباره آش شیر زنجانی
- شیر جزو مواد غذایی پرکلسیم و سرشار از خاصیت است. از جمله خواص شیر میتوان به سلامت پوست، تقویت دندان، جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن، کاهش استرس، انرژی زا، کاهش ابتلا به آلرژی، کنترل قند خون، کاهش فشارخون و افزایش جریان خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان و … را نام برد.
- حتما حبوبات این آش را از یک روز قبل حتما خیسانده و آب آن را چندین بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. حبوبات دارای مواد معدنی و ارزش غذایی بسیار بالایی هستند و برای بدن انسان بسیار مفید است.
- در طرز تهیه آش شیر زنجانی حتما از سبزیجات تازه و ارگانیک استفاده کنید. یکی از دلایل اصلی خوشمزه بودن آش شیر زنجانی همین است.
- اگر برای طرز تهیه آش شیر زنجانی نیاز به استفاده از سبزیجات خشک شده داشتید باز هم سعی کنید این سبزیجات مانده نبوده و نسبتا تازه باشند.
- دقت کنید که در طرز تهیه آش شیر زنجانی از شعله اجاق گاز بالا استفاده نکنید. همیشه سعی کنید تا آش شیر زنجانی با حرارت ملایم طبخ گردد. شعله زیاد باعث میشود تا آش شیر زنجانی ته گرفته و طعم آن به سوختگی برود.
- برای جا افتادن آش صبر داشته باشید و تا جای ممکن آب اضافه نکنید مگر به اندازه و از آب کتری که جوشیده شده باشد.
- برای نگهداری از آش باقیمانده حتما آن را به قابلمه منتقل کرده و حتما درب آن را ببندید و بعدا داخل یخچال نگه داری نمایید.
نوش جان!