ردپای آدمخواری در ایران؛ انسان‌ها قصابی می‌شدند

ردپای آدمخواری در ایران؛ انسان‌ها قصابی می‌شدند
رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران گفت: در غاری در استان فارس، مجموعه‌ای از قطعات استخوان انسان پیدا شده است که آثار سوختگی و قصابی روی آن وجود دارد که احتمالا گواهی از آدمخواری در آن دوران است.
کد خبر: ۶۲۴۴
|
۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۳:۵۸

زی‌سان: فریدون بیگلری، رئیس بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران در گفتگو با رکنا در خصوص موضوعی صحبت کرد که شاید برای بسیاری از ما جالب باشد؛ آدمخواری!

غاری در مرودشت فارس وجود دارد که در آن بقایای انسان هوشمند که مربوط به دوره پارینه سنگی جدید است یافت شده که با انجام آزمایشات مختلف، مشخص شده است است که آن انسان‌ها قصابی شده اند.

فریدون بیگلری، با اشاره به اینکه احتمالا قدمت این بقایا بین ۱۲ الی ۲۰ هزار سال پیش است، گفت: در این غار، مجموعه‌ای از قطعات استخوان انسان پیدا شده است که آثار سوختگی و قصابی روی آن وجود دارد که احتمالا گواهی از آدم خواری در آن دوران است.

وی در ادامه تاکید کرد: آدمخواری می‌تواند چند هدف داشته باشد. مثلا یکی از دلایل می‌تواند این باشد که یک امر آیینی بوده است. به نظر می‌رسد در برخی دوره ها، شکارگران، مردگانشان را قصابی و گوشت آن‌ها را از استخوان هایشان جدا می‌کردند و آن را می‌خوردند. این کار به منظور گرسنگی یا قحطی نبود بلکه به عنوان یک کار آیینی برای داشتن تکه‌ای از اجدادشان در وجودشان انجام می‌شد.

فریدون بیگلری همچنین گفت: مورد دیگر این است که در دوره فراپارینه سنگی، به علت اینکه شرایط اقلیمی رفته رفته بهتر می‌شد؛ جمعیت نیز افزایش پیدا می‌کرد؛ لذا این احتمال وجود دارد که از آنجایی که جمعیت زیاد شده، انسان‌ها برای دستیابی به شکارگاه و منابع مختلف، با هم کشمکش‌هایی داشته و اگر کسی از افراد مقابل خود کسی را می‌کشت یا به اسارت می‌گرفت، یک همچین سرانجامی پیدا می‌کرد.

او در پایان تاکید کرد: آنچه کاملا مشخص است این است که این اجساد با ابزار‌های کاملا تیز سنگی قصابی شده اند و همچنین در استخوان‌های آن‌ها آثار سوختگی دیده شده است.

منبع: رکنا

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: