28/ارديبهشت/1404 | 17:26
۱۳:۱۹
۱۴۰۴/۰۲/۲۸
برنامه جدید ترامپ برای مردم غزه

کوچ اجباری به لیبی!

کوچ اجباری به لیبی!
جزئیات درباره اینکه چه زمان و چطور هرگونه طرح برای جابه‌جا کردن فلسطینی‌ها به لیبی امکان اجرا پیدا کند، مبهم بوده و تلاش برای منتقل کردن یک میلیون نفر به آنجا احتمالاً با موانع چشمگیر مواجه خواهد شد.
کد خبر: ۴۷۴۸۰

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده درحال کار به روی طرحی به منظور انتقال دائمی بالغ بر یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی بوده و با مقامات لیبیایی بر سر این طرح مذاکره کرده است. دو فردی که اطلاع مستقیم از این برنامه‌ها داشته‌اند و یک مقام سابق آمریکایی گفتند، جدیت واشنگتن در بررسی این طرح به حدی بوده که با رهبران لیبیایی درباره آن بحث و مذاکره کرده است.

این سه منبع تصریح کردند، طبق این طرح دولت واشنگتن در ازای منتقل کردن فلسطینی‌های غزه به لیبی، میلیارد‌ها دلار از پول‌های این کشور که بیش از یک دهه قبل مسدود کرده بود را به صورت بالقوه آزاد خواهد کرد. آنها خاطرنشان کردند هنوز توافق نهایی بر سر این طرح منعقد نشده و اسرائیل نیز از این مذاکرات دولت ایالات‌متحده اطلاع پیدا کرده است.

وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا به درخواست‌های متعدد برای اظهارنظر قبل از انتشار این مقاله پاسخ ندادند. بعد از انتشار، یک سخنگو گفت: «این گزارش‌ها نادرست هستند. وضعیت میدانی برای اجرای چنین طرحی غیرقابل زیست است. چنین طرحی مورد بحث قرار نگرفته و غیرمنطقی است». باسم نعیم، یک مقام ارشد جنبش حماست اظهار کرد، این گروه اطلاعی از هیچ‌گونه مذاکراتی درباره منتقل کردن فلسطینی‌ها به لیبی ندارد و گفت: «فلسطینی‌ها بسیار ریشه‌های عمیقی در سرزمین خود داشته و بسیار قاطعانه متعهد به سرزمین خود بوده و برای دفاع از این سرزمین و اراضی و خانواده‌های خود و آینده فرزندان‌شان آماده نبرد تا پایان کار و فدا کردن هر چیزی هستند. منحصراً این فقط خود فلسطینی‌ها هستند که حق تصمیم‌گیری برای فلسطینی‌ها و اینکه چه کاری انجام دهند و چه کاری را انجام ندهند، داشته و این شامل نوار غزه و غزه‌ای‌ها می‌شود».

لیبی در پی جنگ داخلی که از ۱۴ سال پیش در این کشور در پی سقوط حکومت «معمر قذافی»، حاکم دیکتاتور سابق، به راه افتاده، گرفتار بی‌ثباتی و نزاع‌های میان جناح‌ها و گروه‌های مختلف شده است. لیبی هم‌اکنون صحنه نزاع بین دو جناحی که بر دو بخش از این کشور کنترل دارند شامل دولت وحدت ملی مستقر در طرابلس تحت ریاست «عبدالحمید الدبیبه» و جناحی تحت رهبری خلیفه حفتر، ژنرالی که شرق لیبی را در کنترل دارد، است. یک مقام سابق آمریکایی اظهار کرد، یکی از ایده‌هایی که از سوی مقام‌های دولت ایالات‌متحده مورد بحث قرار گرفت «پیشنهاد دادن مشوق‌های مالی همچون مسکن رایگان و حتی یک حقوق ماهیانه به فلسطینی‌هاست». 

جزئیات درباره اینکه چه زمان و چطور هرگونه طرح برای جابه‌جا کردن فلسطینی‌ها به لیبی امکان اجرا پیدا کند، مبهم بوده و تلاش برای منتقل کردن یک میلیون نفر به آنجا احتمالاً با موانع چشمگیر مواجه خواهد شد. چنین طرحی احتمالاً به شدت پرهزینه خواهد بود و مشخص نیست چطور دولت ترامپ پول آن را تامین خواهد کرد. سابق بر این دولت ترامپ گفته بود، کشور‌های عربی به بازسازی غزه بعد از پایان جنگ کمک خواهند کرد، اما آنها از طرح ترامپ برای جابه‌جایی دائمی فلسطینی‌ها انتقاد کرده‌اند».

مقام سابق آمریکایی گفت: «اینکه دقیقاً فلسطینی‌ها به کجای لیبی منتقل شوند هنوز تعیین نشده است». یکی از منابع مطلع نیز تصریح کرد: مقام‌های دولت درحال بررسی گزینه‌ها برای اسکان آنها و هرگونه شیوه بالقوه برای منتقل کردن آنها از غزه به لیبی (شامل هوایی، زمینی و دریایی) را در دست بررسی دارند.

برچسب ها: