زیسان- جشنواره فیلم فجر امسال از حضور نامهای بزرگ خالی و فقیر است، اما پر از حاشیه و اتفاقات عجیب و غریب است. در حالی وارد سومین روز جشنواره میشویم که هنوز تنور آن گرم نشده و تاکنون فیلم قابل توجه و درخشانی نیز نمایش داده نشده است.
به گزارش زیسان، حواشی در افتتاحیه کلید خورد. پرویز شیخ طادی سینماگر مورد احترام جریان انقلاب در مراسم بزرگداشتش در جشنواره فیلم فجر، حرفهای غیرمنتظرهای زد.
این کارگردان با یک کراوات در مراسم حاضر شد و گفت: «من امشب یک کراوات به عنوان هدیه برای آقای اسماعیلی آوردهام، کارمندان اول انقلاب همه کراوات میزدند، ارتشیها کراوات میزدند، پزشکان کراوات میزدند، خیلی مد و مرسوم بود. یک عدهای آمدند که الان جای دیگر هستند. بعضی شان اصلاً خارجند. آمدند و شروع کردند به قیچی کردن این کراواتها. پزشک را میگرفتند، قیچی میکردند... خساراتی بابت این کراوات وارد کردند، بدون آنکه بدانند این چیست... پزشک همین جور میزد برای زیباییاش... میگفتند آقا غرب زده است، با ما نیست. این نمیتواند در تشکیلات ما باشد»
شیخ طادی افزود: «همان عدهای که نیستند از این آمدند و رسیدند به ویدیو. ۱۰ سال ماجرای ویدیو طول کشید. ایست بازرسی، بازرسی کردن... زیر کُتشان قایم میکردند. اصلاً یک داستانی شده بود... بعد همه سازمان این دستگاه را خریدند و استفاده کردند. بعد این خسارتش عمدی بود.»
شیخ طادی ادامه داد: «بعد نوبت ماهواره شد. دوباره خسارت. بریز ببند. از بالا پشت بام پرت کن پایین. دیشها را خراب کن... راپل کن... لو بده، مردم ببینید کی داره کی نداره، با غلتک از روی دیش ماهواره رد شدند که آهان له شد؛ فرهنگ دیگر پاکسازی شد. چقدر خسارت»
او سپس یک روسری از جیبش درآورد و گفت: «الان من از دوستان فقط یک خواهش دارم که بیش از این خسارت نزنید. بیش از این خسارت نزنید به روسری. من فقط از این جوانها میتوانم درخواست کنم (با اشاره به وزارت ارشاد)، من از مردم نمیتوانم درخواست کنم... آخه چقدر خسارت؟... بابا این چهره حزب اللهی نیست. چهره بچه مسلمان این نیست... این اخلاق پیامبری نیست، به خدا نیست که بگیریم و ببندیم، ماشینها را توقیف کنیم... به خدا این چهره ما نیست، چهره تمدن هشت هزار ساله نیست...»
این اظهارات بازتاب وسیعی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت، اما چندان خوشایند رسانهها و بدنه جریان انقلابی نبود. روزنامه جوان از این اقدام شیخ طادی به تندی انتقاد کرد و حتی کارنامه سینمایی او را زیر سوال برد.
جوان نوشت: «فارغ از اینکه فحوای حرف او چه بودهاست، یک موضوع به ذهن میرسد و آن اینکه جشنواره برای خلق چه اثر ارزندهای لازم دیده از شیخ طادی تجلیل کند! به خاطر دو اثر ضعیف «شکارچی شنبه» و «روزهای زندگی»؟»
به نوشته این روزنامه «شکارچی شنبه» که درباره فلسطین است «فیلمی ضعیف و از یاد رفتنی است.» به نوشته این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران «در فیلمهای شیخ طادی اساساً رد پای خاصی از تکنیک و هنر سینمایی نیز به چشم نمیخورد. برای همین تقدیر و تجلیل برگزارکنندگان جشنواره فجر از او موضوع عجیبی است.»
جوان اظهارات شیخ طادی را «بیاحترامی» و «غر زدن» تفسیر کرد و رئیس سازمان سینمایی و مدیریت جشنواره را مسئول دانست.
با وجود حمله روزنامه جوان به پرویز شیخ طادی، سایت الف نزدیک به احمد توکلی در یادداشتی از اقدام او تمجید کرد و نوشت: «اهمیت کار شیخ طادی در مضمون و پیام نیست بلکه در موقع شناسی و روش شناسی انتقال پیام است. انتقادها به موضوع برخوردهای شتابزده با مقوله حجاب نه اختصاصی به این کارگردان سینما دارد و نه محدود به آنچه او میگوید. جدا از برخی انتقادها که اساسا از زاویه مخالفت با اصل حجاب و نوعی مخالفت سیاسی با جمهوری اسلامی صورت میگیرد، عمده منتقدان علاقمند به انقلاب از هر فرصتی و در هر رسانهای همین سخن شیخ طادی را تکرار کردهاند.»
دومین حاشیه جشنواره که سروصدای زیادی به پا کرد، گریه و ناراحتی الناز شاکر دوست بود. شاکردوست در پردیس سینمایی کوروش حاضر شد و در حضور جمعی از مردم نسبت به عدم حضور فیلم جدیدش «بیبدن» در بخش سودای سیمرغ اعتراض کرد.
او گفت: «شاید برایتان سوال باشد که این فیلم در جشنواره هست. بله، در جشنواره فجر یک بخشی را به نام نگاه نو گذاشتند برای فیلمهایی که هیچ دلیل منطقی برای حذف شان ندارند و در این بخش میگذارند تا از این طریق، این فیلمها را زنده به گور کنند...»
او در ادامه صحبتهایش گفت: «شما نمیتوانید جلوی حرف زدن ماها را بگیرید...» ادامه صحبتهای شاکردوست با ممانعت مامورین سینما مواجه شد. او در اعتراض به این برخورد گفت: «بگذارید حرف بزنم. گفتی حق تریبون نداری. میخواهم حرف بزنم. نمیتونید منو به زور بیرون ببرید. بلیت خریدم اومدم توی سینما.»
اظهارات و رفتار شاکردوست نیز با واکنشهای زیادی روبهرو شد. خبرگزاری دولتی ایرنا رفتار این بازیگر را «عجیب» توصیف کرد نوشت: «چنین واکنش عجیبی، مجموعهای از سوالات را به ذهن متبادر میکند که اساسا چرا یک بازیگر نسبتا باسابقه باید دست به چنین کاری بزند؟ قطعا نخستین چیزی که به ذهن میرسد این است که وی از جانب برخی افراد پمپاژ میشود تا فروش فیلمش بیشتر شود. قطعا این مدل رفتار، در ادامه بر تعداد مخاطبان فیلم خواهد افزود.»
ایرنا در ادامه افزود: «همچنین بررسیها و پیگیریهای ما نشان میدهدکه فیلم بیبدن در زمان مقتضی، تنها ۷۰ درصد کامل شده بود و طبیعی است که هیات انتخاب نمیتواند با چنین عملکردی، یک فیلم را به بخش مسابقه هدایت کند. کما اینکه اذعان داشته شد فیلم در صورت آماده بودن، میتوانست در بخش سودای سیمرغ نمایش داشته باشد.»
فیلم بی بدن ساخته مرتضی علیزاده فیلمی جنایی است که از یک پرونده قضایی مهم الهام گرفته است. فضای فیلم به یک پرونده معروف جنایی دهه ۹۰ اشاره دارد، پرونده قتل غزاله شکور به دست آرمان عبدالعالی که نهایتا موجب اجرای حکم اعدام آرمان شد.
حالا پدر غزاله میگوید: «منتظریم وکیلمان این فیلم را ببیند اگر او تایید کند که فیلم «بیبدن» طبق پرونده غزاله و آرمان ساخته شده، ما حتما شکایت خواهیم کرد.»
پدر و مادر غزاله میگویند: «عنوان این فیلم از پرونده آرمان و غزاله گرفته شده و عوامل فیلم بدون اجازه از حریم خصوصی ما فیلم ساختند.» این در حالی است که فیلمنامهنویس فیلم «بیبدن» در واکنش به ادعای مطرح شده مبنی بر اینکه فیلم «بیبدن» با استناد به پرونده جنایی آرمان و غزاله ساخته شده را رد میکند.
محمود کلاری جزو معدود چهرههای سرشناس و قدیمی حاضر در جشنواره است
جشنواره فیلم فجر همیشه به واسطه حضور بازیگران و فیلمسازان جلوی دوربین خبرنگاران و سخنانشان همیشه پرحاشیه است، امسال هم باید منتظر ادامه یافتن حاشیه باشیم.
ظاهرا ترددها و رفت و آمدهای امسال سختگیرانهتر است پس از اعتراض الناز شاکردوست به اینکه او راه ندادهاند، اصغر نعیمی، کارگردان «دو روز دیرتر» پیش از نمایش فیلمش در برج میلاد به علت اینکه مانع از ورود او به سالن شدند؛ با عصبانیت و فحاشی به این موضوع واکنش نشان داد.
در جشنواره امسال نامهای مشهور کمتر حضور دارند، قدیمیترین فیلمساز جشنواره مسعودجعفری جوزانی است که با «بهشت تبهکاران» حضور یافته است. محمود کلاری نیز که از بزرگان فیلمبرداری سینمای ایران است با سومین ساختهاش «تابستان همان سال» از سینماگران نامدار امسال است. بهروز افخمی هم فیلم «صبح اعدام» را دارد. سروش صحت با «صبحانه با زرافهها»، بهروز شعیبی با فیلم «آغوش باز» و جواد عزتی نیز با اولین ساختهاش «تمساح خونی» در جشنواره حضور دارند.
کراوات هیچ ربطی به روسری نداره
انتقاد از وزیر محترم هست که نتونسته این ضد دین و باورهای اسلامی رو شناسایی کنن و دهنشون رو ببندن.
من که آدم بی سوادم می دونم
۱_حجاب واجب است قبل از اینکه واجب شرعی باشه ضرورت عقل وفهم و عرف است
۲_رعایت نکردن حجاب حداقلی زمینه رو برای فساد و بی بندوباری فراهم میکنه که دامن گیر تمام افراد جامعه خواهدشد(نمونه روشن آن جوامع غربی و مشکلات فراوانی که در این زمینه دارند بنا به اظهار دانشمندان خودشان)
۳_ کروات، ویدئو، ماهواره، و امثال اینها وسیله است برای استفاده کردن که اگر جهت غیر از رضایت پروردگار باشه مسلم جایز نیست به خصوص ماهواره .
۴_ حجاب و پوشش واجب اجتماعی است که به صراحت در قرآن کریم به آن اشاره کرده ویک مسئله فردی نیست مثل ماهواره و ویدئو که در منزل تماشا میکنند و لطمه ی روانی مستقیمی به اجتماع وارد نمی کنه گرچه ضرر های برای آن خانواده می تواند داشته باشد.
۵_ این طور افراد ( شیخ طادی ) بهتر است قبل از اینکه اظهار نظری در خصوص پوشش داشته باشند دیدگاه خود برای خود نگه دارند وبه خورد یک عده ناآگاه ندهند عموم مردم ایران باپوشش هستند و پوشش اسلامی را می خواهند.