کالباس خانگی با مرغ وهویج را کپی برابرِ اصل کالباس کارخانه درست کنید!

زیسان: کالباس یکی از غذاهای محبوب دربین مردم ایران و جهان است همچنین ماده پایه بسیاری از فست فودها و ساندویچها به شمار میآید، اما معمولا بیشتر مردم به دلیل اینکه از سالم بودن آن مطمئن نیستند کالباس را مصرف نمیکنند.
به گزارش زیسان، این مطلب را تا انتها بخوانید تا طرز تهیه یک کالباس خوشمزه و خانگی را یاد بگیرید و بدون نگرانی از خوردن کالباس لذت ببرید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
- مواد لازم کالباس مرغ و هویج
- طرز تهیه کالباس مرغ و هویج
- نکات تهیه کالباس خانگی
طرز تهیه کالباس خانگی با مرغ و هویج
پیش از هر چیز با مواد لازم برای تهیه این کالباس خانگی آشنا شوید:
مرحله اول: مخلوط ران و سینه مرغ را ۳ بار چرخ کنید یا در غذاساز بریزید تا خوب له شود.
مرحله دوم: آرد، نشاسته ذرت، شیرخشک، ادویهها، روغن مایع و زردههای تخم مرغ را به مرغ اضافه کنید. اگر از غذاساز استفاده میکنید مواد را ۳ دقیقه خوب مخلوط کنید، اما اگر با دست این کار را انجام میدهید ۵ دقیقه خوب ورز دهید. (در این مرحله میتوانید ۱ یا ۲ قطره اسانس دود به مواد کالباس اضافه کنید؛ اضافه کردن اسانس دود دلخواه است).
مرحله سوم: هویج نیمپز و پسته خرد شده (قارچ تفت داده شده و فلفل دلمه نگینی) و آب و یخ را به مواد کالباس اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: روی سطح کار ۲ لایه سلفون پهن کنید و مواد کالباس را روی سلفون بریزید. با دست خیس خمیر را به صورت استوانهای شکل دهید و از اطراف صاف کنید. سلفون را روی مواد بکشید و یک طرف آن را گره بزنید سپس با فشار دست هواگیری کنید وقتی کاملاً هوای مواد خارج شد طرف دیگر را نیز گره بزنید.
مرحله پنجم: سلفون حاوی مواد کالباس را لای فویل آلومینیومی بپیچید. در یک ظرف مناسب کمی آب بریزید سپس فویل آلومینیومی را داخل ظرف بگذارید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید. تا وقتی آب به نقطه جوش برسد شعله گاز را کم نکنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد شعله گاز را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد کالباس حدود ۵/۱ ساعت با شعله کم بپزد.
مرحله ششم: کالباس پخته شده را ۱ روز در یخچال بگذارید تا خوب سرد شود پس از ۱ روز به دلخواه برش دهید و نوش جان کنید.
نکات تهیه کالباس خانگی
- دقت داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
- به گزارش زیسان، گوشتی که برای تهیه کالباس استفاده میکنید حتما باید مخلوط ران وسینه مرغ باشد.
- ادویهها را طبق دستور اضافه کنید و مقدار آنها را کمتر یا بیشتر نکنید.
- از سلفون و فویل آلومینیومی برای کاور کردن کالباس استفاده کنید.
- جوز هندی را نساییده بخرید و هنگام اضافه کردن به مواد کالباس رنده کنید، چون عطر جوز هندی خیلی زود ازبین میرود.
- ظرفی که برای جوشاندن کالباس از آن استفاده میکنید، حتما باید گود و دیواره بلند باشد.
- اگر حین پخت احساس کردید آب جوش کم شده است، دوباره به ظرف آب جوش اضافه کنید.
- استفاده از سیر به ذائقه شما بستگی دارد. میتوانید آن را حذف کنید یا پودر سیر را جایگزین سیر کنید.
- دقت کنید مایه کالباس نباید خیلی شُل یا خیلی سفت باشد. اگر خمیر کالباس شُل بود میتوانید کمی آرد یا نشاسته ذرت برای منسجمتر شدن خمیر کالباس اضافه کنید.
- اگر میخواهید از پسته در کالباس استفاده کنید؛ حتما مغز پسته را از شب قبل خیس کنید تا نرم و مرطوب شود.
- کالباس خانگی را بهتر است به اندازه مصرف درست کنید. چون در تهیه کالباس خانگی از مواد نگه دارنده استفاده نمیشود اگربرای چند روز در یخچال بماند کیفیت کالباس کم میشود و روی طعم آن نیز اثر میگذارد.