طرز تهیه کوکی با هواپز یا ایر فرایر، آنهم به 9 روش و 9 طعم، یکی از دستور پختهایی است که این روزها همه به آن نیاز داریم. پس با زیسان همراه شوید.
زیسان: بیشتر مردم گمان میکنند هواپز فقط مخصوص پخت غذاهای رژیمی است. اگر شما نیز از آن دسته هستید سخت در اشتباهید، زیرا علاوه بر پخت انواع غذاهای رژیمی و غیر رژیمی، در هواپزتان میتوانید کیک و شیرینی نیز بپزید و در کنار عزیزانتان یک عصر شیرین و دلچسب را تجربه کنید.
در ادامه طرز تهیه ۹ کوکی خوشمزه و آسان با هواپز که شاید فقط در منوی کافهها دیده باشید را به شما آموزش دادهایم، پس یک قلم و کاغذ بردارید و با ما همراه شوید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
۱. طرز تهیه کوکی شکلات و گردو
۲. طرز تهیه کوکی ردولوت ترکدار
۳. طرز تهیه کوکی زنجبیلی
۴. طرز تهیه کوکی نوتلا
۵. طرز تهیه کوکی جو پرک رژیمی
۶. طرز تهیه کوکی شکلاتی ترکدار
۷. طرز تهیه کوکی کریسمسی (به همراه طرز تهیه رویال آیسینگ برای تزئین کوکی)
۸. طرز تهیه کوکی پروتئینی
۹. طرز تهیه کوکی پستهای
کوکی شکلات و گردو از آن دسته کوکیهایی است که اگر یک بار امتحان کنید قطعاً عاشق عطر و طعم بینظیرش میشوید. امیدواریم درست کنید و با عشق نوش جان کنید.
مرحله اول: کره، شکر قهوهای و شکر سفید را در ظرف مناسب بریزید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل را به ظرف اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
مرحله سوم: آرد، بکینگ پودر و نمک را الک کنید سپس به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله مواد را با لیسک مخلوط کنید و وقتی مواد یکدست شد شکلات و گردوی خرد شده را اضافه کنید.
مرحله پنجم: کف سینی هواپز کاغذ روغنی پهن کنید یا از کاغذ روغنی مخصوص هواپز استفاده کنید. اندازه یک اسکوپ بستنی از مواد کوکی بردارید، در دست تان کمی شکل دهید و با فاصله روی کاغذ روغنی یا سینی هواپز بچینید سپس به مدت ۵ دقیقه در فریزر یا یخچال قرار دهید و بعد از آن در هواپز با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه بپزید.
وقتی کوکی را از هواپز خارج کردید به هیچ عنوان به آن دست نزنید؛ چون بسیار ترد و شکننده است.
شکر سفید را جایگزین شکر قهوهای نکنید. حتماً از ترکیب این دو شکر با هم استفاده کنید.
دقت کنید که شکر دانه ریز باشد.
خمیر را ورز ندهید؛ چون خمیر به روغن میافتد و بعد از پخت کوکی شما خشک خواهد شد.
اگر اطراف کوکیها تغییر رنگ داد یعنی کوکیهای شما پخته شدهاند.
درنهایت این مقدار خمیر به شما حدوداً ۱۴ عدد کوکی میدهد.
رنگ قرمز جذاب و بافت مخملی، باعث خاص شدن این کوکی شده است. شما میتوانید کوکی ردولوت را برای مناسبتهایی مثل ولنتاین یا کریسمس درست کنید و به کسانی که دوستشان دارید هدیه دهید.
مرحله اول: در یک ظرف مناسب کره و شکر را مخلوط کنید و با همزن بزنید تا کرمی و سبک شود.
مرحله دوم: در یک ظرف دیگر آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید و کمی هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: زمانی که مخلوط کره کرم رنگ شد تخم مرغها، وانیل و رنگ خوراکی قرمز را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
مرحله چهارم: مخلوط مواد خشک را اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید. در نهایت مواد باید به خمیری یکدست تبدیل شود.
مرحله پنجم: روی ظرف را با سلفون بپوشانید و ۲ الی ۴ ساعت اجازه دهید خمیر در یخچال بماند تا سرد شود.
مرحله ششم: زمانی که خمیر سرد و سفت شد هواپز را روشن کنید و روی دمای ۱۶۰ درجه تنظیم کنید تا کمی گرم شود. در این فاصله کف سینی هواپز را کاغذ روغنی بگذارید یا از کاغذ روغنی مخصوص هواپز استفاده کنید.
مرحله هفتم: پودر قند را الک کنید و درون یک کاسه بریزید.
مرحله هشتم: خمیر را از یخچال خارج کنید و توپهایی به قطر ۳ سانتیمتر درست کنید، درون کاسه حاوی پودر قند بغلتانید و توپها را با فاصله ۵ سانتیمتری در سینی هواپز بچینید. اگر سینی هواپز شما کوچک است اضافه خمیر را مجدد در یخچال بگذارید و طی چند مرحله کوکیها را بپزید.
مرحله نهم: کوکیها را به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در هواپز بپزید. این کوکی پس از پخت پهن میشود؛ پس دقت کنید که خمیرها را با فاصله بچینید.
زنجبیل علاوه بر طعم خاص و بی نظیرش سرشار از خواص درمانی است. از جمله این خواص میتوان به بهبود اگزما، کمک به درمان آسم و آلرژی و محافظت از کبد اشاره کرد. پس اگر به دنبال یک عصرانه خوشمزه و پرخاصیت هستید؛ کوکی زنجبیلی را امتحان کنید.
مرحله اول: مخلوط آرد، بکینگ پودر و پودر زنجبیل را ۳ بار الک کنید.
مرحله دوم: کره سرد را خرد کنید و به آرد اضافه کنید سپس با نوک انگشت کره را به خورد آرد دهید.
مرحله سوم: پودر قند را به مواد اضافه کنید و مواد را کمی با نوک انگشت مخلوط کنید سپس تخم مرغ و عسل را اضافه کنید. در این مرحله خمیر باید بدون ترک باشد. اگر خمیر ترک داشت مقدار آبی که در دستور ذکر شد را به تدریج اضافه کنید و با نوک انگشت ورز دهید.
درنهایت خمیر یکدست بهدست آمده را در کیسه فریزر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم: خمیر کوکی را بین ۲ نایلون بگذارید و با وردنه به قطر ۳ تا ۵ میل پهن کنید سپس به دلخواه کاتر بزنید. اگر کاتر و وردنه در دسترس ندارید میتوانید به اندازه گردو از خمیر کوکی بردارید و با دست گرد کنید.
مرحله پنجم: همانطور که در دستورهای قبل ذکر شد هواپز را با دمای ۱۶۰ درجه گرم کنید سپس روی سینی هواپز کاغذ روغنی پهن کنید و کوکیها را با فاصله روی سینی هواپز بچینید. زمان پخت این کوکی ۹ الی ۱۲ دقیقه است. مانند بقیه کوکیها، بلافاصله پس از پخت به کوکی زنجبیلی دست نزنید، زیرا بسیار ترد و شکننده است.
کوکی نوتلا یکی از کوکیهای معروف و پرطرفدار در بین مردم است که معمولا در کافهها در کنار چای یا قهوه سرو میشود. چیزی که باعث خاص شدن این کوکی شده، مغز شکلاتی و نرم آن است. امیدواریم این کوکی خوشمزه را در منزل بپزید و از طعم نوتلا در کنار یک فنجان چای لذت ببرید.
مرحله اول: یک سینی فلزی یا سینی هواپز را با کاغذ روغنی بپوشانید. ۱۴ قاشق چایخوری نوتلا را روی کاغذ روغنی بگذارید و به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً سفت شوند.
مرحله دوم: آرد، پودر کاکائو، پودر قهوه فوری، نمک و جوش شیرین را در یک کاسه بریزید، کمی مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: در یک ظرف دیگر کره را با شکر سفید و قهوهای مخلوط کنید. با همزن بزنید تا سبک شود سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و مجدد هم بزنید. آرد را کمکم به مواد خیس اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. وقتی مواد یکدست شد شکلات چیپسی را اضافه کنید.
مرحله چهارم: گلولههای نوتلایی را از فریزر خارج کنید. به اندازه یک اسکوپ بستنی از خمیر کوکی بردارید با دست کمی صاف کنید سپس یک گلوله نوتلایی درون خمیر قرار دهید و خمیر را جمع کنید و با دست کمی گرد کنید.
مرحله پنجم: هواپز را با دمای ۱۶۰ درجه گرم کنید سپس خمیر کوکیها را با فاصله روی سینی هواپز که از قبل با کاغذ روغنی پوشاندهاید بگذارید و به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در هواپز بپزید.
معمولا افرادی که به دیابت مبتلا هستند یا آن دسته افرادی که رژیمهای خاصی را برای تناسب اندام رعایت میکنند؛ از خوردن کوکی به خاطر کالری بالای آن اجتناب میکنند. در ادامه طرز تهیه یک کوکی رژیمی، بدون آرد، شکر و تخم مرغ را به شما آموزش دادهایم. کوکی جو پرک با وجود رژیمی بودن بسیار خوشطعم است.
علاوه بر خوشطعم بودن، دارچین که در مواد اولیه این کوکی وجود دارد دارای خواص زیادی از جمله محافظت در برابر سرطان، کاهش سطح قند خون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کمک به کاهش وزن است.
مرحله اول: موز را به کمک چنگال پوره کنید. پوره موز را در ظرف مناسب بریزید.
مرحله دوم: عسل را به موز اضافه کنید و مخلوط کنید سپس گردو و پودر دارچین را اضافه کنید. در این مرحله میتوانید پودر کاکائو را اضافه کنید.
مرحله سوم: در انتها جو پرک را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مانند دستورهای قبل، هواپز را با دمای ۱۶۰ درجه گرم کنید. کف سینی هواپز را کاغذ روغنی پهن کنید و از خمیر به اندازه اسکوپهای بستنی بردارید و روی سینی هواپز با فاصله بچینید. در نهایت به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید.
کوکی شکلاتی ترکدار به خاطر طعم شکلات و قهوه در دسته کوکیهای خاص و پرطرفدار قرار میگیرد. این کوکی معمولا طعمی رو به تلخی دارد؛ پس میتواند ترکیب مناسبی برای یک فنجان قهوه باشد.
مرحله اول: کره و شکر را در ظرف مناسب با هم مخلوط کنید و با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید. کمی که مخلوط سبک شد تخم مرغها و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله دوم: مواد خشک را با هم مخلوط کنید و ۲ بار الک کنید سپس به کاسه مواد خیس اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود سپس روی ظرف را سلفون بکشید و ۳ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر کاملاً سرد شود.
مرحله سوم: بعد از گذشت ۴ ساعت ظرف را از یخچال خارج کنید. هواپز را روشن کنید و دما را روی ۱۶۰ درجه تنظیم کنید. اجازه دهید کمی گرم شود. در این فاصله کف سینی هواپز کاغذ روغنی پهن کنید. از مواد کوکی به اندازه گردو بردارید و با دست کمی گرد کنید. (در صورت دلخواه در این مرحله میتوانید وسط هر کوکی ۱ عدد شکلات سکهای بگذارید و بعد خمیر کوکی را گرد کنید).
پودر قند را در یک ظرف بریزید و کوکیها را پس از گرد کردن در پودر قند بغلتانید سپس با فاصله روی سینی هواپز بچینید.
مرحله چهارم: کوکیها را با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در هواپز بپزید.
کوکی کریسمسی یک کوکی جذاب و خوشمزه است که با در دسترسترین مواد درست میشود. حتی گزینه مناسبی برای سرگرم کردن کودکان در جشنها و مراسمها به شمار میآید. میتوانید به راحتی کوکی کریسمسی را در خانه و در هواپز درست کنید و با درست کردن رویال آیسینگ برای تزئین کوکی، کودکان را شگفت زده کنید. قطعاً تزئین کوکی با رویال آیسینگ برای کودکان بسیار جذاب و مفرح خواهد بود.
مرحله اول: کره نرم شده را به همراه شکر در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مخلوط کرمی و سبک شود. بعد از کمی هم زدن، تخم مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
مرحله دوم: آرد و نمک را به مخلوط اضافه کنید و با دست آرام مخلوط کنید و تا زمانی ورز دهید که احساس کنید خمیر به دست تمیز نمیچسبد.
مرحله سوم: خمیر را درون نایلون بگذارید و با وردنه یا فشار دست کمی پهن کنید سپس خمیر را در یخچال به مدت ۱ الی ۲ ساعت نگه دارید.
مرحله چهارم: بعد از گذشت این مدت خمیر را از یخچال خارج کنید، با دست کمی ورز دهید تا خمیر نرم شود سپس روی کاغذ روغنی پهن کنید و با وردنه خمیر را به قطر نیم سانت پهن کنید. با قالب به شکل دلخواه قالب بزنید.
مرحله پنجم: این کوکی به دمای بالا حساس است و، چون با رویال آیسینگ تزئین میشود، نباید زیاد طلایی باشد. پس هواپز را با دمای ۱۵۰ درجه گرم کنید سپس کوکیها را به آرامی و با فاصله روی کاغذ روغنی که کف سینی هواپز گذاشته بودید قرار دهید و کوکیها را به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در هواپز بپزید.
نکته: این کوکی مانند بقیه کوکیها بعد از پخت بسیار ترد و شکننده است. پس برای تزئین با رویال آیسینگ باید اجازه دهید کوکی کریسمسی شما کاملاً خنک شود.
مرحله اول: در بعضی از دستورهای رویال آیسینگ از سفیده تخم مرغ استفاده میشود، اما به دلیل وجود باکتری سالمونلا در سفیده تخم مرغ، این روش برای تهیه رویال آیسینگ توصیه نمیشود.
پودر سفیده تخم مرغ را از لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید.
پودر سفیده تخم مرغ و آب را در ظرف مناسب مخلوط کنید سپس با همزن برقی یا دستی خوب مخلوط کنید. مخلوط کردن را تا جایی ادامه دهید که مخلوط پفکی و سبک شود.
مرحله دوم: پودر قند و نشاسته ذرت را الک کنید تا نرم و یکدست شود سپس به همراه وانیل دستور کمکم به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا جایی که مواد یکدست و غلیظ شود. (توجه کنید که مواد نباید خیلی غلیظ باشد. غلظت مواد باید در حدی باشد که وقتی یک خط با چاقو روی رویال آیسینگ بکشید، حدوداً ۲ ثانیه طول بکشد تا خط محو شود).
در این مرحله رویال آیسینگ شما آماده است. اگر خواستید رویال آیسینگ رنگی داشته باشید، مواد را درون چند کاسه تقسیم کنید و با خلال دندان کمی از رنگ ژلهای خوراکی به هر کاسه اضافه کنید و مخلوط کنید.
نکته: دقت داشته باشید رنگ ژلهای را بیش از حد اضافه نکنید، زیرا باعث خراب شدن رویال آیسینگ شما میشود.
رویال آیسینگهای آماده شده را درون قیف یکبارمصرف بریزید و کوکیهای کریسمسی را به دلخواه تزئین کنید.
اگر اهل ورزش کردن یا باشگاه رفتن هستید، کوکی پروتئنی میتواند انتخاب جذاب و خوشمزهای باشد. یک میان وعده سالم، مقوی و خوشمزه که شما را شیفته خودش میکند.
مرحله اول: سفیده تخم مرغ را از زرده جدا کنید. سفیده را در ظرف مناسب بریزید با چنگال یا همزن کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس شکر قهوهای و وانیل را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و مجدد هم بزنید. بعد از کمی هم زدن، کنجد یا مغز تخمه آفتاب گردان را به ظرف اضافه کنید و در حد یکدست شدن هم بزنید.
مرحله دوم: هواپز را روی ۱۶۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید کمی گرم شود. کف سینی هواپز کاغذ روغنی بگذارید. با قاشق از مواد کوکی بردارید و با فاصله روی سینی هواپز بریزید سپس به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه در هواپز بپزید. پس از پخت کوکی ها، اجازه دهید کمی خنک شوند
این کوکی پروتئینی را درست کنید و با یک فنجان قهوه نوش جان کنید.
محال است کسی را پیدا کنید که طعم پسته را دوست نداشته باشد. معمولاً شیرینیهای پستهای در گروه شیرینیهای خوشمزه و لاکچری قرار میگیرند. در ادامه طرز تهیه یک کوکی خوشمزه پستهای در هواپز را به شما آموزش دادهایم. میتوانید به راحتی این کوکی جذاب را درست کنید و به عنوان یک عصرانه خوشمزه در کنار عزیزانتان میل کنید.
مرحله اول: کره را با شکر سفید و شکر قهوهای مخلوط کنید سپس با همزن برقی یا دستی هم بزنید تا مخلوط پفکی شود.
مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و مجدد هم بزنید. (نکته: حین هم زدن چند بار ظرف را دورگیری کنید).
مرحله سوم: آرد و بکینگ پودر را الک کنید و طی چند مرحله به مخلوط اضافه کنید و در یک جهت هم بزنید.
مرحله چهارم: پودر پسته را به مواد اضافه کنید و در یک جهت هم بزنید.
مرحله پنجم: بعد از اضافه کردن پودر پسته مواد را خیلی هم نزنید، چون باعث میشود خمیر کوکی به روغن بیوفتد. خمیر کوکی پستهای را در یک نایلون بگذارید، با دست یا وردنه کمی صاف کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله ششم: بعد از گذشت ۲ ساعت مواد را از یخچال بیرون بیاورید و کمی ورز دهید تا خمیر کمی نرم شود.
روی سینی هواپز کاغذ روغنی بگذارید سپس با قاشق از مواد بردارید و با دست شکل دهید یک مقدار پودر پسته درون یک کاسه بریزید و خمیر کوکی را درون پودر پسته بغلتانید. کوکیها را با فاصله روی سینی هواپز بچینید.
مرحله هفتم: هواپز را با دمای ۱۵۰ درجه گرم کنید. کوکیها را به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه درون هواپز بپزید.
پس از پخت اجازه دهید کوکیهای پستهای کمی خنک شوند. با شکلات آب شده و خلال پسته تزئین کنید سپس با عشق نوش جان کنید!
* دستور پخت: زهرا راستین