حسین الله کرم، فعال سیاسی اصولگرا و عضو هیات موسس جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی (رزما) در گفتگویی به بیان نکاتی درباره مشاکت در انتخابات مجلس یازدهم، انتخابات سال ۷۶ و ۸۸، تشکل رزما و ... پرداخته است که در ادامه بخشی از آن را میخوانید؛
* در دو انتخابات اخیر در سالهای ۹۸ و ۱۴۰۰ ما با کاهش مشارکت مواجه بودیم؛ بدونتردید کاهش مشارکت، نقص و اشکال ایجاد میکند و میتواند توطئههای مختلف داخلی و خارجی را افزایش دهد؛ بر همین اساس مقام معظم رهبری، مشارکت مردم در انتخابات را یکی از ارکان امر انتخابات نامیدند.
* چه بسا اگر شخصیتی نظیر «سید ابراهیم رئیسی»، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نبود، میزان مشارکت مردم از حدود ۴۸ درصد هم کمتر میشد.
خبرهای مرتبط
*{ علت مشارکت در دو انتخابات ۷۶ و ۸۸}: در اینجا باید تاکید کرد که این مشارکت بالا به سبب گذار از «مشارکت بسیجوار» به سمت «مشارکتِ مبتنی بر منطق بازار» است و احزاب دولتسالار مانند «کارگزاران» و «مشارکت» شکل گرفتهاند و نوعی نگاه تکنوکراتی در آنها حکمفرماست؛ در چنین شرایطی، این احزاب دولتسالار که به سمت «سکولاریسم» گرایش دارند، با جریان ارزشی در انتخابات به رقابت پرداختند و نتیجتاً میزان مشارکت افزایش پیدا کرد. البته در اینجا باید به مؤلفه شکلگیری «رقابت واقعی» هم اشاره کرد که موجبات مشارکت بالا را فراهم آورد. در واقع در خلال دو انتخابات مزبور، دو جریان ارزشمدار و سکولار به رقابت واقعی برخواستند و در نتیجه آن، مشارکت مردم هم افزایش پیدا کرد.
* در این فرصت باید متذکر شوم که در واقع، خاتمی در اذهان جامعه به عنوان فردی منتسب به جریان معتقد به تعامل «دولت» و «اجتماع» شناخته میشد، اما نقطه کانونی برنامههای خود را «توسعه سیاسی» تعریف کرد و با نقاب و روکش از مردم رأی گرفت؛ ۱۲ سال بعد، در جریان انتخابات ریاستجمهوری دهم در سال ۸۸، آن جریان سکولاریسم که مجدداً کاندیدایی با نقاب و روکش را روانه کارزار انتخاباتی کرده بود، با «نه» قاطع مردم مواجه شد و مردم، نامزد جریان ارزشمدار را برگزیدند.
* بر اساس تحلیلی که ارائه کردم، در انتخابات بعدی با مشارکت بالا و پُر شور مواجه خواهیم بود چراکه جریانی که تاکید صرف بر منافع مادی داشت و بر فرهنگ و اخلاقیات در جامه بیاعتنا بود، دیگر روی کار نیست؛ در واقع به تدریج شاهد چرخش از مبادله «دولت» و «بازار» به سمت مبادله «دولت» و «اجتماع» هستیم.
* «جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی» یا «رزما» یک حزب و تشکل مردمسالار است؛ بدین معنا که هدفش جلب مشارکت سیاسی تمامی رزمندگان در نقاط مختلف کشور است؛ از روستا و حومه تا شهر و کلانشهر؛ ما در قالب «رزما» میتوانیم دهها هزار رزمنده را با «آموزشمحوری» و «کادرسازی» به میدان فعالیت و کنشگری سیاسی بکشانیم و از ظرفیت و تجارب بالای آنها بهره بگیریم. رزمندگان ما انسانهایی ایثارگر و فداکار هستند که در مقطع دفاع مقدس، جان خود را بر کف دست گرفتند تا از کیان ایران اسلامی و ارزشهای الهی دفاع و حراست کنند؛ در رزمندگان ما اصلِ «شایستهسالاری» نهادینه است؛ و دهها مزیت دیگر برای آنان قابل شمارش است؛ ما در رزما میخواهیم از این ظرفیتهای وسیع و بَسیط استفاده کنیم و سطح مشارکت سیاسی رزمندگان را افزایش دهیم؛ ما در رزما صرفاً برای کسب قدرت تلاش نمیکنیم.
* ما در کشور با دو جریان خالصساز مواجهایم؛ اصلاحطلبان نیز خالصساز هستند؛ آنها میخواهند برای رسیدن به فهرست ۳۰ نفره در تهران، تعداد کثیری از نیروهای نخبه دانشگاهی، علمی و حوزوی را قربانی کنند؛ جریان «رزما» میخواهد این وضعیت را بر هم بزند. البته ممکن است «رزما» در قالب فرآیندی، تعدادی از اصولگراها را بپذیرد. به طور مثال ممکن است ۲۵ نفر از لیست انقلابی اصولگرایان را بپذیریم البته مشروط به آنکه غیر رانتی باشند. علیایحال رزما به دنبال بالابردن مشارکت سیاسی و رقابت واقعی است؛ البته رقابت بین جناحها را بر اساس خالصسازی رانتی، مورد قبول قرار نمیدهیم و به سراغ رقابت دیدگاهها و رقابت جوانان و با تجربهها میرویم.
* اگر رزما بتواند در لایههای مختلف اجتماعی و مردم، فرهنگ سیاسی ایثارگری را به عنوان ارزشِ بازتولیدشده مطرح و دنبال کند و به خدمت دعوت بشود، برای حل بحرانها دارای طرح است و طرح ما تحتعنوان «نظم انقلابی» است. ما با همین «نظم انقلابی» برای بحرانهای موجود از جمله بحران مسکن و بحران آب، برنامه و طرح داریم. اساساً در قالب «نظم انقلابی» میخواهیم ساختارهای موجود در حاکمیت را حفظ و تقویت کنیم و درعین حال قرارگاهی را برای رفع تضادهای میان آنان در پیشبرد امور، بالای سرشان قرار دهیم.