زیسان: روز گذشته کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در آن برنامه احمد مجدزاده یکی از کارشناسان ورزش کشتی صحبتی بر زبان میآورد که در ابتدا مایه طنز کاربران شد، اما در ادامه به نظر میرسد شواهدی در رسانهها مطرح شد که این حقیقت را تأیید میکند.
به گزارش زیسان، کارشناس برنامه در انتقاد از ورزشگاههای خارجی میگوید که در ورزشگاهها لولهکشی مشروب وجود دارد و نوشیدن مشروب در ورزشگاهها الزامی است. همین سخن مایه شوخی کاربران در فضای مجازی شد، اما بعدتر رسانهها اسنادی منتشر کردند که نشان میدهد دست کم سویهای از حقیقت در سخنان این کارشناس وجود دارد. البته سخنان احمد مجدزاده در انتقاد از حضور بانوان در ورزشگاه مطرح شد. او اعتقاد داشت که فضای ورزشگاه مناسب حضور بانوان نیست و فارغ امکانات، جو اخلاقی آن نیز برای پذیرایی از زنان و خانواده نمیتواند مناسب باشد.
حقیقت امر این است که لولهکشی مشروب در کشورهای خارجی به هیچ عنوان افسانه و اسطوره نیست و بسیاری از کشورها و حتی مکانهای شلوغ از این تکنیک برای سرو مشروب استفاده میکنند. به عنوان مثال شهر بروخه بلژیک یکی از شهرهایی است که در آن لولهکشی آبجو وجود دارد. این شهر یک کارخانه بسیار قدیمی آبجو به نام «دی هالوه مان» دارد و در حال حاضر از این کارخانه به جاهای مختلف آبجو از طریق خطوط لوله منتقل میشود. این خط لوله از سپتامبر سال ۲۰۱۶ راهاندازی شد.
نکته اینجاست که این کارخانه میتواند هر ساعت ۱۲ هزار بطری یا بیشتر و کمتر را پر کند. خطوط لوله از «دی هالوه مان» در مرکز شهر بروخه به طول دو مایل تا خارج از شهر گسترش مییابد و در آنجا وارد بطریها میشود. ایده لولهکشی مشروب در شهر بروخه بلژیک در واقع از ایده کابلهای برق زیر کف خیابانها گرفته شده و به ذهن مدیر کارخانه رسید و در نهایت آن را عملی کرد.
اما لولهکشی مشروب فقط منحصر به این شهر نیست بلکه کشور آلمان از جمله کشورهایی است که لولهکشی مشروب در آن وجود دارد و در حال گسترش است. به عنوان مثال در «جشن اکتبر» آلمان که یک جشن معروف آبجوخوری در سطح جهانی است از خطوط لوله برای سرو مشروب استفاده میشود. «اکتبرفِست» از بزرگترین جشنهای جهان است و هربار بیش از شش میلیون نفر در آن شرکت میکنند و هر سال نزدیک به ۶ میلیون لیتر آبجو در طول این جشن مصرف میشود. در برخی شهرهای دیگر دنیا نیز در همان زمان جشنهای مشابهی برگزار میشود.
تصاویری از ورزشگاه شالکه در آلمان
اما احمد مجدزاده کارشناس برنامه درباره لولهکشی مشروب در ورزشگاهها صحبت کرد و اگرچه در ابتدا کمی عجیب به نظر میرسید، اما حقیقتا این مورد نیز افسانه نیست و اتفاقا برخی از ورزشگاههای آلمان از این تکنیک برای سرو مشروب استفاده میکنند. به عنوان مثال ورزشگاه المپیک مونیخ دارای لولهکشی مشروب است و خطوط لوله از طریق انشعابات به رستورانها و بارهای درون ورزشگاه منتقل میشوند. در واقع خط لوله ورزشگاه المپیک مونیخ آبجو را از سردکنندههای بزرگ ورزشگاه به جایگاه تماشاگران انتقال میدهد.
اما معروفترین ورزشگاه در لولهکشی آبجو ورزشگاه معروف شهر «گلزنکیرشن» یعنی «فلتینس آرنا» تیم فوتبال شالکه ۰۴ آلمان است. در حالی که بسیاری از مردم خطوط لوله را با نفت و گاز میشناسند، اما این ورزشگاه آنها را برای انتقال آب جو به ورزشگاه مورد استفاده قرار داده است. در این ورزشگاه ۵ کیلومتر خط لوله وجود دارد و بارها از طریق این خط لوله از آبجو تغذیه میشوند. زیر این استادیوم چهار مرکز بزرگ خنککننده یا یخچال وجود دارد که میتوانند تا ۵۲ هزار لیتر آبجو ذخیره کنند. بر اساس اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر شده این خطوط لوله میتوانند هر دقیقه ۱۴ لیتر آبجو انتقال دهند.
این خط لوله با این عظمت درون ورزشگاه تقریبا در تمام اروپا منحصر به فرد است. تمامی کیوسکها، کلابهای تجاری و مناطق پذیرایی و کافه و رستورانها از طریق این خطوط لوله با آبجو شارژ میشوند و دور لولهها برای انتقال به کافههای دورتر نیز عایقبندی شده است.
خیلی هم بی ربط هستش طرح این موضوع
دوست عزیزی که این مطالب چرت رو به خورد مردم میدی ....
برای رائه آبجو احتیاج به کشیدن لوله نیست خیلی راحتر این کار انجام میشه .
واقعا برای آدم بیسواد که میاد تلویزیون و تو روزنامه نگار بیسواد تر متاسفم.