12/بهمن/1403 | 23:28
۲۰:۰۲
۱۴۰۳/۱۱/۱۲

نوشیدن کدام نوع چای سالم‌تر است؟

نوشیدن کدام نوع چای سالم‌تر است؟
چای سیاه به کاهش کلسترول بد کمک می‌کند؛ نرخ ابتلا به سرطان‌های ریه، دهان، تخمدان و بیماری‌های قلبی‌عروقی، و زوال عقل در افرادی که چای سبز می‌نوشند، کمتر است
کد خبر: ۴۴۸۱۱

زی سان: در یک روز سرد زمستانی، هیچ چیز آرامش‌بخش‌تر از خزیدن زیر پتوی گرم با یک فنجان چای داغ نیست. چای پس از آب، دومین نوشیدنی محبوب جهان است و برای تقویت سلامت قلب و استخوان مزیت‌های فراوانی دارد. از چای سیاه و سبز گرفته تا دمنوش نعنا و بابونه، هر نوشیدنی طعم منحصر‌به‌فرد و فواید خاص خود را دارد که یاهولایف در گزارشی به آنها پرداخته است. 

نوشیدن چای چه فایده‌ای برای سلامت دارد؟ 

چای تنها یک نوشیدنی خوش‌طعم نیست، بلکه حاوی چندین نوع پلی‌فنول است؛ آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی شامل کاتچین‌ها، اپی‌کاتچین‌ها و ال‌ــ‌تئانین که برای سلامتی آثار مفیدی دارند.

بیماری قلبی‌ــ تحقیقات مشاهده‌ای نشان می‌دهند که نوشیدن چای سبز و چای سیاه ممکن است به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک کند. با این حال، به نظر می‌رسد در مورد چای سیاه، اثر محافظتی آن اگر بیش از چهار فنجان در روز شود، از بین می‌رود.

دیابت‌ــ نوشیدن چهار فنجان یا بیشتر چای در روز با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع۲ ارتباط دارد. در افراد مبتلا به دیابت نوع۲، نوشیدن چای گیاهی می‌تواند به بهبود کنترل قند خون و چربی خون مانند کلسترول کلسترول بد (ال‌دی‌ال) کمک کند.

سلامت استخوان‌ــ افرادی که چای می‌نوشند، معمولا تراکم استخوان بهتری دارند و در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند، کمتر با خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی مواجه می‌شوند. 

قدرت شناختی‌ــ مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهد که نوشیدن چای با کاهش خطر اختلالات شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل مرتبط است. 

بیماری پارکینسون‌ــ به نظر می‌رسد در افرادی که روزانه دو فنجان چای یا بیشتر می‌نوشند، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون کمتر است.

چای سیاه به کاهش کلسترول کمک می‌کند

چای سیاه از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) می‌آید، اما بر خلاف چای سبز، برگ‌های آن کاملا اکسید می‌شود و به آن رنگ سیاه خاصش را می‌دهد.

کافئین چای سیاه بیشتر از چای سبز است، اما کاتچین‌های موجود در آن، کمترند. مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن چای سیاه به کاهش کلسترول بد افرادی که در معرض خطر بالای بیماری‌های قلبی‌عروقی دارند، کمک می‌کند، در تقویت سلامت استخوان‌ها موثر است و هوشیاری ذهنی را بهبود می‌بخشد. چای سیاه همچنین با کاهش خطر حمله قلبی، بیماری پارکینسون، سرطان‌های دستگاه گوارش و آرتروز مرتبط است، هرچند این اثربخشی ممکن است بسیار اندک باشد.

چای سبز همه‌فن حریف است

انواع چای سبز شامل سنچا، ماچا، گیوکورو، لونجینگ و چای باروتی می‌شود. چای سبز نیز مانند چای سیاه از گیاه کاملیا سیننسیس به دست می‌آید، اما برگ‌های چای سبز تحت تاثیر دما قرار می‌گیرند تا رنگ سبز خود را حفظ کنند.

درباره چای سبز به دلیل آثار مفید آن بر سلامتی، مطالعات زیادی انجام شده است. این مطالعات دریافته‌اند که نرخ ابتلا به سرطان‌های آندومتر، ریه، دهان، تخمدان، لنفوم غیر‌هوچکین و همچنین بیماری‌های قلبی‌عروقی، ضعف و اختلالات شناختی مانند زوال عقل در افرادی که چای سبز می‌نوشند، کمتر است. 

دمنوش نعنا تسکین‌دهنده معده است 

چای نعنا با دم کردن برگ‌های تازه یا خشک نعنا تهیه می‌شود. این دمنوش قرن‌ها است که یک ضدتهوع طبیعی شناخته و به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک کرده است.

این دمنوش هم مانند دیگر دمنوش‌های گیاهی، کافئین ندارد. با وجود آنکه مطالعات زیادی در مورد مزیت‌های این دمنوش انجام نشده است، می‌دانیم که عصاره‌ای که در برگ‌های نعنا یافت می‌شود، به تسکین علائم سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) کمک می‌کند، بنابراین این احتمال وجود دارد که چای نعنا نیز برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر مفید باشد.

دمنوش بابونه آرامش‌بخش است

دمنوش بابونه کافئین ندارد و با دم کردن گل‌های خشک بابونه تهیه می‌شود. این دمنوش آرامش‌بخش است و می‌توان آن را با مواد دیگری مانند نعنا و لیمو ترکیب کرد.

نوشیدن چای بابونه می‌تواند به بهبود خواب کمک کند، به ویژه اگر عادت دارید نیمه‌شب از خواب بیدار شوید. برخی شواهد هم نشان می‌دهند که چای بابونه در بهبود کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع۲ مفید است. این نوشیدنی بر التهاب غشا‌های مخاطی دهان و دستگاه گوارش، مشکلات پوستی، افسردگی و استفراغ در افراد تحت درمان سرطان، هم تاثیر مثبت می‌گذارد. 

دمنوش زنجبیل حالت تهوع را تسکین می‌دهد

دمنوش زنجبیل مدت‌ها درمان طبیعی حالت تهوع بوده است. چای زنجبیل که مانند دیگر دمنوش‌ها بدون کافئین است، با دم کردن زنجبیل تازه یا خشک تهیه می‌شود.

در مورد مزیت‌های دمنوش زنجبیل، مطالعات کافی انجام نشده، اما زنجبیل در کاهش تهوع مرتبط با بارداری موثر است و تهوع و استفراغ ناشی از دوره درمان سرطان را کاهش می‌دهد. زنجبیل که یک ضدالتهاب قوی است، ممکن است به کاهش تری‌گلیسیرید، بهبود فشار خون و تسکین علائم آرتروز کمک کند.

سالم‌ترین دمنوش یا چای کدام است؟

با تمام مزیت دمنوش‌ها، چای سبز همچنان در میان آنها پیشتاز سلامت است و مشکل بتوان آن را شکست داد، اما اگر چای سبز نوشیدنی موردعلاقه شما نیست، گزینه‌های دیگر از جمله دمنوش نعنا و بابونه هم فواید زیادی دارند و در میان گزینه‌های بدون کافئین، انتخاب‌های خوبی به شمار می‌روند.

برچسب ها:
ارسال نظرات