طرز تهیه دمی گوجه با عطر روزهای قدیم به روش مادربزرگها
دستور اصلی دمی گوجه را مادر بزرگها خوب بلدند و وقتی آن را درست میکنند طعم آن از هزار نوع کباب عالیتر است. در این مقاله دستور این غذای اصیل ایرانی را دادهایم که امیدواریم شما هم از طعم بی نظیر این غذای گیاهی لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوجه خرد شده ۷ عدد متوسط
برنج خیس کرده ۴ پیمانه
سیب زمینی یک عدد بزرگ
پیاز یک عدد بزرگ
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
ابتدا پیاز را خلالی خرد میکنیم و داخل روغن تفت میدهیم. کمی نمک میزنیم تا پیازها به اصطلاح سبک شود. سپس گوجه فرنگیها را به شکل مربعی و زیر خرد میکنیم و داخل روغن با پیاز تفت میدهیم تا خوب له شود و رنگ پس دهد. میتوانید درب ظرف را بگذارید تا بخار داخل ظرف بیفتد و گوجهها زودتر بپزد. وقتی گوجهها خوب له شد کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه میکنیم و مجددا ۳ دقیقه تفت میدهیم. ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم رنگ گوجهها در آب باز شود. به هیچ عنوان از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید چرا که طعم خاص دمی را از بین میبرد. برنجهای خیس شده از قبل را داخل قابلمه میریزیم و درب آن را میگذاریم تا برنجها با شعله زیاد نیم پز شوند و آب برنج کم کم کشیده شود.
بعد از ۱۵ دقیقه سیب زمینیهای خرد شده را به دمی اضافه میکنیم و برنج را با کف گیر هم میزنیم تا ته نگیرد و درب قابلمه را میگذاریم و شعله را روی حرارت متوسط میگذاریم تا همزمان که آب برنج کشیده میشود برنجها نیز پخته شوند. بعد از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد، زیر شعله گاز را کم میکنیم تا با حرارت کم برنج دم بکشد.
بهتر است یک دم کنی روی برنج بگذارید که بخار قابلمه خارج نشود و برنجها نرم شوند. روی حرارت مستقیم گاز هم میتوانید شعله پخش کن بگذارید تا ته دیگ دمی گوجه که واقعا خوشمزه است نسوزد. بعد از ۳۰ دقیقه دمی گوجه آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین