معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیماری آنفلوانزا یک عفونت ویروسی حاد تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راههای هوایی وگاهی ریهها را مبتلا میکند.
مریم کوشکی امروز هفتم مهرماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آنفلوانزا یک عفونت ویروسی حاد تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راههای هوایی وگاهی ریهها را مبتلا میکند، اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا میتواند به سرعت انتشار یابد و در مدتی کوتاه عده زیادی را مبتلا کند.
وی خاطرنشان کرد: بیماری از طریق قطرات ریز ترشحات تنفسی هنگام عطسه و سرفه یا حرف زدن در تماس نزدیک (یک تا ۵/۱ متر) و همچنین تماس دست با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی انتقال مییابد.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: بیماری از یک روز پیش از بروز علائم تا ۷ روز پس از شروع علائم قابل سرایت به دیگران است و ابتلا به آن در برخی افراد ممکن است خطرناک بوده و حتی به مرگ منجر شود.
کوشکی درخصوص علائم بیماری آنفولانزا عنوان کرد: هر مورد تب و یکی از علائم گلودرد یا سرفه یا هر دو که معمولا به طور ناگهانی شروع میشود مشکوک به آنفلوانزا است.
وی با اشاره به اینکه بیماری در اغلب موارد با استراحت درخانه و مصرف مایعات بیشتر و داروهای تب بر، مسکن و ضد سرفه (از مصرف آسپرین خودداری شود) پس از چندروز بهبود مییابد، گفت: مصرف آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) در بیماری آنفلوانزا بی اثر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن (ریوی، قلبی، کلیوی، کبدی، کم خونیهای ارثی، دیابت، صرع و ...) و مصرف کنندگان کورتون و داروهای شیمی درمانی در برابر بیماری آنفلوانزا آسیب پذیر بوده و باید در صورت ابتلا به این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنند.
کوشکی اضافه کرد: توصیه میشود گروههای آسیبپذیر (افراد بالای ۶ ماه سن) واکسیناسیون سالانه آنفولانزا را انجام دهند.
وی با اشاره به علائم هشدار دهنده آنفلوانزا، افزود: در بزرگسالان علائمی مانند تب بالا به مدت بیش از سه روز، تنگی نفس، احساس درد یا فشار در قفسه سینه، گیجی یا کاهش سطح هوشیاری، تهوع و استفراغ شدید و مداوم و درکودکان تنگی نفس، کبود شدن لبها، عدم توانایی نوشیدن آب به مقدارکافی، خواب آلودگی غیر طبیعی، بیقراری شدید، بازگشت تب و تشدید سرفه پس از بهبود اولیه علائم مبتلا به آنفلوانزای شدید و عارضه دار بوده و بیمار باید فوری به پزشک مراجعه کند.
معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی پیشگیری از بیماری آنفلوانزا، خاطرنشان کرد: افراد باید دستهای خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند، دهان و بینی خود را هنگام عطسه و سرفه با دستمال کاغذی بپوشانند، و از لمس کردن چشم، دهان و بینی با دستهای شسته نشده خودداری کنند و درصورت بروز بیماری به مدت ۷ روز در خانه بمانند.
کوشکی ادامه داد: همچنین رعایت فاصله یک تا ۱.۵ متر را با بیمار دارای علائم تنفسی، خودداری از دست دادن، روبوسی و بغل کردن دیگران، استفاده از ماسک در بیرون از خانه و مکانهای شلوغ، از دیگر نکاتی هستند که افراد باید برای پیشگیری از بروز بیماری به آنها توجه کنند.
منبع: ایسنا