زیسان: خیلی از ما عاشق سیر هستیم. اگر شما هم در این گروه هستید، خوششانسید، چراکه آلیوم موجود در سیر در صورت مصرف منظم فواید سلامتی بسیار چشمگیری دارد. بیایید با حقایق تغذیه و فواید سیر برای سلامتی آشنا شویم. به علاوه چند ایده برای اضافه کردن سیر بیشتر به رژیم غذایی خود.
حقایق تغذیهای برای سه حبه سیر خام را در زیر بخوانید:
سیر حاوی مواد مغذی تقویتکننده سلامتی مانند ویتامین C، روی، آهن، پتاسیم، منیزیم و ویتامین K است. اگر به طور منظم سیر بخورید، مقدار بیشتری از این ویتامینها و مواد معدنی مهم را دریافت خواهید کرد.
قبل از خواندن این مطلب توصیه میکنیم 6+1 روش برای از بین بردن بوی سمج سیر! را بخوانید.
التهاب مزمن میتواند با کاهش تعداد گلبولهای سفید به ایمنی شما آسیب برساند. طبق بررسی سال ۲۰۲۱ در مجله تحقیقات بالینی و ترجمه، مطالعاتی که اثرات عصاره سیر را بررسی کردند، نشان دادند که این عصاره به کاهش التهاب سیستمیک و بازیابی سطح گلبولهای سفید خون کمک میکند. این تا حد زیادی به لطف آلیسین است؛ یک ترکیب حاوی گوگرد که در غذاهای آلیوم مانند پیاز، پیازچه و سیر یافت میشود.
علاوه بر این، یک بررسی در سال ۲۰۲۰ نشان داد که به لطف ترکیبات ارگانوسولفور آن، سیر ممکن است دارای فعالیت ضد ویروسی باشد. محققان معتقدند سیر از ورود و تکثیر ویروسها در سلولهای ما جلوگیری میکند.
کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش میدهد. سیر همچنین ممکن است سطح کلسترول را بهبود بخشد، به ویژه در افرادی که کلسترول بالا یا دیابت دارند. با این حال، این یافتهها محدود هستند
تاثیر سیر بر سلامت سیستم ایمنی، همراه با پتانسیل آن برای کاهش سطح کلسترول، ممکن است فشار خون را نیز کاهش دهد.
یک مطالعه در این بررسی نشان داد که سیر ممکن است فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد. این فواید زمانی یافت شد که شرکت کنندگان دو بار در روز ۱۰۰ میلی گرم سیر خام له شده را به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت چهار هفته مصرف کردند.
اگر به دنبال کاهش فشار خون هستید: 4 میوه که فشار خون را تنظیم میکند
سیر همچنین ممکن است به تنظیم سطح قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۹ در مراقبتهای اولیه دیابت نشان داد که سیر در کاهش سطح گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین A۱C در افراد مبتلا به دیابت موثرتر از دارونما است.
ممکن است در مورد پروبیوتیکها شنیده باشید؛ باکتریهای زندهای که از سلامت روده شما حمایت میکنند. اما قدرت «پریبیوتیکها» را دست کم نگیرید. پریبیوتیکها باکتریهای سالم روده شما را تغذیه میکنند و سیر منبع خوبی برای آنهاست.
در واقع، پس از سه ماه مصرف مکمل عصاره سیر کیولیک، شرکت کنندگان در یک بررسی و متاآنالیز در سال ۲۰۲۰ در پزشکی تجربی و درمانی، میکروبیومهای روده متنوع و سالم تری داشتند. (به خاطر داشته باشید که افراد شرکت کننده در این مطالعات مکملهای سیر مصرف میکردند، بنابراین اگر سیر را در وعدههای غذایی خود مصرف کنید، نتایج ممکن است متفاوت باشد.)
با این حال، سیر برای دستگاه گوارش همهگیر نیست. چراکه سیر سرشار از فروکتان است؛ بنابراین ممکن است علائم گوارشی مانند گاز و نفخ را برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ایجاد کند.
سیر همچنین منبع آنتی اکسیدان است. در واقع، طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ در پزشکی تجربی و درمانی، آنتی اکسیدانهای موجود در عصاره سیر کهنه ممکن است التهاب عصبی را کاهش دهند تا از عملکرد سالم مغز با افزایش سن حمایت کنند.
همچنین یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در “Nutrients” منتشر شد که نشان داد که در میان افراد مسن چینی، کسانی که سیر بیشتری مصرف میکنند نسبت به افرادی که به ندرت سیر مصرف میکنند، عمر طولانیتری دارند.
این مطالعه، یک مطالعه مشاهدهای بود، بنابراین نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که سیر باعث طول عمر بیشتر شما میشود، اما ممکن است ارتباطی وجود داشته باشد.
+ پیشنهاد مطالعه: سیر سیاه چیست و چه خواصی دارد؟
سیر یکی از ضروریات آشپزخانه شماست. میتوانید پودر سیر را در یخچال نگه دارید. سیر خرد شده را در شیشه بریزید و انبار کنید. حتی میشود پوره سیر را در یک قالب یخ منجمد کنید. شاید هم شما از عاشقانِ سیر تازه باشید که ترجیح میدهید آنها را برای وعده روزتان بخرید. راهکارهای زیر را برای گنجاندن سیر بیشتر در رژیم غذایی امتحان کنید:
از سیر برای طعم دادن به سبزیجات استفاده کنید. سیر ریز شده را در تابهای با روغن بپزید تا روغن با طعم سیر مخلوط شود، سپس سبزیجات مورد علاقه خود را اضافه کنید. از طرف دیگر، اگر سیر تازه در دست ندارید، میتوانید بعداً در فرآیند پخت از سیر پودر شده استفاده کنید.
سیر را به برنج اضافه کنید. افزودن سیر به غذاهای برنجی طعم بسیار خوبی به آن میدهد. به علاوه، به خوبی با بیشتر پروتئینها و سبزیجات جفت میشود.
آن را با خورش مخلوط کنید. مثلا در قورمهسبزی مقداری سیر بریزید.
سالسای خانگی درست کنید. سالسا یکی از کمزحمتترین راهها برای دریافت سبزیجات بیشتر است. شما میتوانید سالسا شیشهای بخرید، اما چرا سعی نکنید آن را در خانه درست کنید؟ این سالسای برشته شده، حاوی مقدار زیادی سبزیجات از جمله گوجه فرنگی، هالاپینو، پیاز و سیر است.
پروتئینها را با سیر طعم دار کنید. سیر تقریباً با هر نوع پروتئینی مانند ماهی، مرغ، گوشت گوسفند و گوشت گاو به خوبی سازگار است. همچنین با پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا و توفو عالی میشود.
آن را به پاستا اضافه کنید. فرقی نمیکند ماکارونی را با سس قرمز، سس خامهای یا روغن میل کنید، سیر تقریباً در هر غذای ماکارونی عالی است.