زیسان: وقتی صحبت از غذای راحت و خوشمزه به میان میآید، پیتزا اغلب در صدر فهرست، به عنوان یک غذای همه پسند قرار میگیرد. درست است که برخی از انواع پیتزا میتوانند طعم خوشایندی داشته باشند، اما همه فکر میکنند خوردن پیتزا سلامتیشان را به خطر میاندازد و بیشتر مردم هنگام خوردن آن احساس گناه میکنند.
به گزارش زیسان، چه یک پایِ فلفلی کلاسیک را انتخاب کنید یا به بررسی فواید پیتزای گیاهی بپردازید، در اینجا چند دلیل قانعکننده برایتان آوردهایم که چرا میتوانید از این احساس گناه لذت ببرید.
پیتزا که زمانی یک غذای ساده بود و دستور پخت متفاوتی نداشت، اکنون به روشهای مختلف سرو میشود و برخی از آنها مغذیتر از بقیه هستند. در جدول زیر ارزش غذایی یک برش ۱۰۰ گرمی پیتزا آورده شده است:
یک برش ۱۰۰ گرمی پیتزا ۳۴۵ کالری دارد.
در صورتی که پیتزا شامل انواع تاپینگ (مواد روی پیتزا) باشد؛ به راحتی میتواند یک وعده غذایی کامل محسوب شود.
سُس گوجه فرنگی، یکی از مواد اصلی پیتزا، منبع عالی لیکوپن است، یک آنتیاکسیدان قوی که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و انواع خاصی از سرطان میشود.
به گزارش زیسان، لیکوپن یک متحد قدرتمند در مبارزه با سرطان است. تحقیقات نشان میدهد که این ماده به محافظت از بدن در برابر انواع خاصی از سرطان مانند سرطان پروستات، ریه و معده کمک میکند. خواص آنتیاکسیدانی قوی لیکوپن برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد مضر در بدن مفید است و به طور بالقوه از آسیب سلولی که میتواند منجر به سرطان شود جلوگیری میکند.
بیشتر: پیگشیری از سرطان با این ده کار را بخوانید.
لیکوپن موجود در پیتزا به دلیل تأثیر مثبت بر سلامت قلب و عروق به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. لیکوپن با کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول مضر) و کاهش فشار خون، که در مجموع خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد و به سالم ماندن قلب شما کمک میکند. گنجاندن غذاهای غنی از لیکوپن مانند سُس گوجه فرنگی در رژیم غذایی یک انتخاب هوشمندانه برای قلب است.
لیکوپن موجود در یک برش پیتزا فقط برای اعضای درونی بدن شما مفید نیست، بلکه میتواند برای پوستتان نیز مفید باشد. برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف غذاهای غنی از لیکوپن ممکن است از بدن در برابر آسیبهای پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت کند، خطر آفتاب سوختگی را کاهش دهد و باعث سلامت پوست شود.
یکی از فواید پیتزا که اغلب نادیده گرفته میشود، توانایی طبیعی آن برای کمک به کنترل وعده غذایی است. هر برش پیتزا به عنوان یک بخش کاملاً اندازه عمل میکند و به شما این امکان را میدهد که از وعده غذایی خود بدون خطر زیاده خواهی لذت ببرید. این کنترل سهم، مدیریت کالری دریافتی را آسانتر میکند و به شما کمک میکند تا مراقب عادات غذایی خود باشید.
در حالی که ممکن است پیتزا را فوراً با سلامت استخوان مرتبط نکنید، اما یکی از اجزای اصلی آن یعنی پنیر پیتزا، نقش مهمی در حفاظت از سیستم اسکلتی شما ایفا میکند. در ادامه دلیل این خبر خوب را به شما توضیح داده ایم:
پنیر، یک ماده غنی از کلسیم: پنیر به عنوان یک عنصر برجسته در بسیاری از پیتزاها، منبع فوق العادهای از کلسیم است، یک ماده معدنی ضروری برای حفظ استخوانها و دندانها. کلسیم نه تنها در ساختار استخوانها نقش دارد، بلکه نقش حیاتی در عملکرد ماهیچهها، لخته شدن خون و سیگنال دهی عصبی دارد. تنها مصرف یک وعده پنیر میتواند بخش قابل توجهی از نیاز روزانه شما به کلسیم را تامین کند.
گزینههایی برای یک پیتزای گیاهی: اگر عدم تحمل لاکتوز دارید یا از یک رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنید، لازم نیست فواید پنیر برای تقویت استخوانها را از دست بدهید. بسیاری از پیتزا فروشیها، گزینههای پیتزای گیاهی و وگان را با جایگزین کردن پنیر بدون لبنیات ارائه میدهند. این پنیرهای بدون لبنیات اغلب با کلسیم غنی شدهاند تا مواد مغذی مورد نیاز استخوانهای شما را بدون به خطر انداختن رژیم غذاییتان فراهم کنند.
اگر سلامت استخوانها برایتان مهم است، ما اینجا درباره ۱۱ماده غذایی تقوین استخوان توضیح دادهایم.
سیر، به عنوان یکی از مواد معمولی تشکیل دهنده پیتزا، حاوی آلیسین است، ترکیبی که به دلیل خواصش به عنوان یک ماده تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته میشود. مصرف منظم سیر به بدن شما در دفع عفونتها و بیماریها کمک میکند.
پیتزا فقط یک خوراکی خوشمزه نیست بلکه میتواند یک منبع غنی از پروتئین نیز باشد. پروتئین برای ساخت و ترمیم عضلات ضروری است. وقتی از یک پیتزای غنی از پروتئین لذت میبرید، از توانایی بدن خود برای بازیابی تواناییاش پس از فعالیتهای سنگین بدنی و حفظ توده عضلانی حمایت میکنید.
بسیاری از پیتزاها با گیاهان غنی از آنتی اکسیدان مانند پونه کوهی و ریحان تزئین میشوند. این گیاهان نه تنها طعم خوبی به پیتزا میدهند، بلکه برای سلامتی را نیز بسیار مفید هستند، به طور بالقوه التهاب را کاهش میدهند و از عملکرد ایمنی حمایت میکنند.
+ بیشتر: ۱۲ ماده غذایی برای رفع التهاب از بدن
به گزارش زیسان، با خوردن یک برش پیتزای خوشمزه حتی میتوانید مغز خود را نیز فعال کنید. البته این موضوع زمانی درست است که شما از مواد خوراکی تازه و مفید در طبخ پیتزا استفاده کرده باشید. در غیر این صورت نتیجهی به دست آمده خلاف انتظار شما خواهد بود. با مصرف پیتزا مادهای به ناک فولاسین که وظیفهی بهبود گردش خون را به عهده دارد به بدن میرسد. همچنین برخی از مواد غذایی موجود در پیتزا سروتونین بدن را افزایش میدهند. از همین رو خلق و خوی افراد پس از مصرف پیتزا بهتر خواهد شد. اسفناج جز این دسته از خوراکیها است.
ایا همه دلایل بالا منجر میشود ما هر پیتزایی را بخوریم؟ خیر! فقط اگر پیتزا با مواد سالم و تازه تهیه شود میتواند یک وعده غذایی مغذی و رضایت بخش باشد و شما میتوانید در حد متعادل از خوردن آن لذت ببرید.