طرز تهیه سالاد اندونزی در میان ما ایرانیها به شیوهای بسیار متفاوتتر از سالاد اندونزی معروف در جهان به نامِ «گادو گادو» جا افتاده است. اکثر ما سالاد اندونزی با کشمش و گردو، دو کلمِ سفید و بنفش، خیارشور و حتی سالاد اندونزی با مرغ را میشناسیم و درست میکنیم. اتفاقا سالاد ایرانیزه شده اندونزی هم بسیار خوشمزه است! با اینحال اگر دوست دارید طرز تهیه سالاد اندونزی معروف دنیا یا “Gado Gado” را یاد بگیرید، باید دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
پیش از هر چیز بیایید کمی درباره گادو گادو حرف بزنیم. در میان مردم این کشور، Gado Gado معنای مخلوطکردن را میدهد. همچنین این غذا به دلیل داشتن سبزیجات بسیار و سس بادام زمینی، یک غذای همهکاره و سالم در این کشور محسوب میشود.
بیایید بدون معطلی، این سالاد رنگارنگ و هیجانانگیز مردمِ اندونزی را یاد بگیریم.
مرحله یک:
روغن را در یک ماهیتابه بزرگ گرم کنید. در کنار آن یک قابلمه کوچک آب بجوشانید. توفو را برای چند دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا قهوهای و ترد شود، سپس به بشقاب منتقل کنید. سیبزمینیهای خردشده را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا گرم شده و شروع به تُردشدن کنند. سپس آنها در همان بشقاب بریزید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله دو:
تخممرغها را به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت ۷ دقیقه بپزید. سپس آنها را مستقیماً در آب سرد فرو کنید. قابلمه را با آب تازه پر کنید، بگذارید بجوشد و لوبیاها را اضافه کنید. ۲-۳ دقیقه بپزید تا کمی نرم شود. آبکش کنید و زیر آب سرد بگذارید تا خنک شود.
مرحله سه:
برای تهیه سس بادام زمینی، کره بادام زمینی و مخلوطِ سس سویا + عسل را در ظرفی بریزید و با چنگال آنها را بزنید تا یکدست شوند. بقیه مواد را نیز با با همزن بزنید.
مرحله چهار:
توفو، سیب زمینی، لوبیا، کلم چینی، خیار، جوانه لوبیا، هویج و گشنیز را در یک کاسه بزرگ بریزید یا در یک بشقاب بچینید. نیمی از سس را روی آنها بریزید. کراکرهای میگو را در دستان خود بشکنید و به شکل پراکنده روی سالاد بریزید. تخممرغها را پوست گرفته و روی سالاد قرار دهید.
مرحله پنج:
پیازهای ترد را هم بیفزایید. مابقی سس را روی سالاد ریخته، همه مواد را مخلوط کرده و بعد نوش جان کنید.
اگر علاقمند به انواع سالاد با رسپی اصیل هستید، سالاد سزار به روش اصلی و سالاد سیب زمینی کلاسیک هم برایتان جذاب خواهد بود. امتحان کنید.