طرز تهیه سالاد سزار از آن دستورالعملهایی است که نظرات مختلفی درباره آن وجود دارد. احتمالا خیلی از ما گمان میکنیم که آن سالاد سزار رستورانی که در فلان کافه یا رستوران شیک خوردهایم، درستترین دستور است و یا اینکه خیلیها دستور اصلی سزار را بر پایه مادهای پروتئینی مثل مرغ بنا کرده باشند.
با همه تفاوت در طرز تهیه سزار، که منجر شده دستور این سالاد خوشمزه کمی پیچیده به نظر برسد، تهیه سالاد سزار ساده است. جالب اینکه دستور تهیه سالاد سزار اصل، نه مرغ دارد و نه میتوان سس مایونز را در مواد سُس آن جا زد!
خوشبخاتانه اما میتوانیم ابتکاراتی در تهیه این سالاد به کار ببندیم؛ به خصوص اگر شما هم مثل ما در رسپیهای آشپزی زیاد سختگیر نیستید.
در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه سالاد سزار اصل به همراه سس اصلی آن، سالاد سزار ساده و سالاد سزار ایرانی را یاد بگیریم.
سالاد سزار یک سالاد بر پایه کاهو و نانهای تکه و طعمدار شده است که سس ویژه آن باعث محبوبیتش شده است. این سالاد به دلیل سادگی و خوشمزگی در جهان بسیار محبوب است.
به گفته منابع موجود، ابداعِ این سالاد به رستورانداری به نامِ سزار کاردینی برمیگردد. او یک مهاجر ایتالیایی بود که رستورانهایی را در مکزیک و ایالات متحده اداره میکرد.
رُزا، دختر این آشپز گفته که پدرش سالاد را در رستوران تیجوانا در پی یک ماجرا اختراع کرد. در چهارم ژوئیه سال ۱۹۲۴، همه مواد کلیدی آشپزخانه کاردینی تمام شدند و او به ناچار به آنچه که داشت بسنده کرد و از دلِ آن سالاد سزار اختراع شد.
البته برخی دیگر از بازگوییهای تاریخی میگویند که الکس کاردینی، برادر سزار کاردینی، این سالاد را که نامش «سالاد هوانورد» بوده، برای هوانوردان درست میکرده است.
کالری این سالاد بستگی به نوعِ تهیه آن دارد. اگر سالاد سزار بدون مرغ و به روش کلاسیک آن حاضر شود، کالری کمی و در حدود ۱۰۰ کالری برای هر فنجان را دارد.
اگر سالاد سزار با مرغ تهیه شود، بسته به مواد داخل سُس آن و همچنین گریل بودن یا سوخاری بودنِ مرغ آن، کالریای بین ۱۹۰ تا ۳۰۰ برای هر پُرس یا هر ۱۰۰ گرم را دارد.
فکر نکنید دستور سالاد سزار اصل چندان پیچیده است. به خصوص اگر از عاشقان این سالاد باشید، حتما سس آنرا هر طوری که هست درست میکنید. سزار اصل تفاوتهایی در سُس دارد. همچنین در این سالاد مرغ وجود ندارد. بیایید بدون معطلی آن را یاد بگیریم.
سالاد سزار کلاسیک مواد اولیه سادهای دارد:
*توضیح: کروتون یک تکه نان دوباره پخته شده و اغلب به شکل مکعبی با چاشنی ویژه است. کروتون برای افزودن بافت و طعم به سالادها به ویژه سالاد سزار استفاده میشود.
کروتونهایی با طعمِ سیر، سالاد سزار را حسابی دلچسب و طعمش را فانتزی میکند. به خصوص تکههای پنیر پارمزان روی آن میآید.
نان باگت را از طول آن، نصف کنید و به قطعات کوچک مربعی برش دهید.
آیا میتوان کروتونها را درون ماهیتابه پخت؟ بله. این روش هم شدنی است. آنها را به روش بالا به جای سینی فر داخل تابه نسوز قرار دهید و مراحل را اجرا کنید.
سس سالاد سزار خیلی سریع حاضر میشود، به خصوص آنکه لوازم مورد نیازی مثلِ کاسه و همزن و همچنین سسهای داخلی آن دم دستتان باشد.
مواد لازم برای سس سالاد سزار اصلی اینهاست:
سیر خرد شده، سس خردل دیژون، سس ووسترشر، ماهی آنچوی، روغن زیتون آب لیمو و سرکه قرمز.
*نکته: استفاده از ماهی آنچوی اختیاری است. اما اگر دوست دارید دستور را دقیق اجرا کنید کنسرو آن را تهیه کنید.
طرز تهیه سس ووسترشر را اینجا بخوانید.
کافی است این مواد را با هم ترکیب کنید. بهتر آنکه در حینِ هم زدن بقیه مواد، روغن زیتون را آرامآرام بیفزایید تا یک سس یکدست و خامهای داشته باشید.
در انتها، با ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه، سستان را به دلخواه مزهدار کنید.
در یک کاسه بزرگ، کاهوهای خرد شده و کروتونها را بریزید. سس را اضافه کنید. حالا همه مواد خود را با هم ترکیب کنید، طوری که سس سزار کاهوها را بپوشاند.
شما میتوانید سالاد سزار را با مرغ درست کنید. دقت کنید که مرغی که برای این سالاد باید استفاده شود، حتما سینه مرغ باشد.
گوشت مرغ را بپزید. بعد از پخت آنرا به تکههای مکعبی یا مستطیلی کوچک تقسیم کنید، آن را در یک تابه بدون روغن گریل کنید.
کاهوها را که در ظرف ریختید، مرغها را هم به آن اضافه کنید و سس سزار را روی مواد ریخته و نوش جان کنید.
شما میتوانید مرغ را گریل نکنید. برای داشتن سزار با مرغ سوخاری، یک تکه فیله مرغ سوخاری را از قبل طعمدار کرده، با آرد سوخاری و تخم مرغ بپوشانید و در کمی روغن سرخ کنید. بعد از سرد شدن آنرا برش دهید و روی سالاد بگذارید.
سالاد سزاری که ما اغلب در رستورانها میخوریم، ترکیبات زیر را دارد:
همانطور که در تهیه سزار رستورانی خواندید، بسیاری از مواد ابتدایی سس سالاد سزار در شیوه تهیه سالاد سزار در کافهها و رستورانهای ایرانی حذف میشود؛ بنابراین بهتر است نام آنها را سالاد سزار ایرانی بگذاریم تا سالاد سزار اصل یا ایتالیایی.
البته سالاد سزار با هر ترکیبی که درست شود بسیار محبوب است و از آنجا که داشتنِ همه مواد سس اصلی آن، برای برخیها چندان هم ساده نیست، سالاد سزار به سبک ایرانی کاملا جا افتاده و افراد زیادی نیز آن را سفارش میدهند و یا در خانه درست میکنند؛ بنابراین اگر شما هم دوست دارید یک سالاد سزار ساده را در خانه درست کنید میتوانید به شیوه مرسوم آن اقدام کنید.
به جای سس سس ووسترشر، ماهی آنچوی و حتی سرکه قرمز، سس مایونز و سرکه سفید در سس بریزید. همچنین میتوانید تکههای مرغ را سوخاری، گریل یا حتی کمی سرخ کنید. همچنین افزودن گوجه گیلاسی و زیتون هم میتواند به شما یک سالاد سزار ساده ایرانی تحویل دهد.
در میان انواع متنوع دستور سالاد سزار، سزار کم کالری هم محبوب است. برای تهیه سزار رژیمی به مواد زیر نیاز دارید:
*نکته: هر پرس از این سالاد سزار در حدود ۳۶۰ کالری دارد.
مواد سس را با یکدیگر ترکیب و با همزن بزنید و روی کاهوها و مرغهای تکهشده داخل کاسه بریزید. خوب هم بزنید و نوش جان کنید.
امیدواریم از این دستورالعملهای سالاد سزار لذت ببرید.