طرز تهیه خوشمزه‌ترین آش ماست تبریز

طرز تهیه خوشمزه‌ترین آش ماست تبریز
آش ماست تبریز یکی از غذا‌های پرطرفدار در میان تبریزی‌هاست و در بیشترِ مناسبت‌ها پخته می‌شود. البته اگر شما یکبار آش ماست تبریزی را بخورید به سفره شما هم راه پیدا می‌کند
کد خبر: ۳۷۸۱
|
۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴

آش ماست تبریز در فصل زمستان محبوبیت بیشتری نیز پیدا می‌کند. تصور کنید در یک شب سرد زمستانی خوردن یک کاسه آش داغ، با ترکیب پیاز داغ، گوشت، بلغور گندم و... چقدر می‌تواند لذت بخش باشد.

زی‌سان: همان‌طور که می‌دانید آش در ایران تنوع خیلی زیادی دارد، اما یکی از خوشمزه‌ترین آش‌ها، آش ماست تبریزی است. در این مطلب ۲ روش تهیه آش ماست تبریزی را به شما آموزش داده‌ایم، پس با ما همراه باشید.

غذای جذاب ایلام: طرز تهیه شله امیری

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • مواد لازم آش ماست تبریزی با گوشت
  • مواد لازم تزئین آش ماست
  • طرز تهیه آش ماست تبریزی با گوشت
  • مواد لازم آش ماست تبریزی بدون گوشت
  • طرز تهیه آش ماست تبریزی بدون گوشت

طرز تهیه آش ماست تبریزی با گوشت

طرز تهیه خوشمزه‌ترین آش ماست تبریز

مرحله اول: نخود و عدس دستور را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا کاملاً نفخ حبوبات گرفته شود.

مرحله دوم: برنج و بلغور گندم را از چند ساعت قبل از پخت آش ماست خیس کنید.

مرحله سوم: سبزی‌ها را بشویید و خرد کنید.

مرحله چهارم: در ظرف مناسب گوشت، ۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت را به همراه پیاز رنده شده و کمی از ادویه‌های دستور مخلوط کنید. پس از ۱۰ دقیقه ورز دادن، از مواد گوشتی به اندازه گردو بر‌دارید و گرد کنید.

مرحله پنجم: بلغور گندم و برنج را در قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. اجاق گاز را روشن کنید و اجازه دهید مواد کمی بپزند.

مرحله ششم: بعد از گذشت نیم ساعت، سبزی‌ها و عصاره گوشت را به برنج و بلغور گندم اضافه کنید.

مرحله هفتم: گوشت‌هایی که از قبل گرد کرده بودید را در روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم: سبزی‌ها که مقداری پخته شد عدس و نخود پخته شده را به آش اضافه کنید.

مرحله نهم: دو عدد پیاز را ریز خرد کنید، سپس با زردچوبه کمی تفت دهید و به آش اضافه کنید. در این مرحله باید نمک آش را تنظیم کنید.

مرحله دهم: وقتی آش جا افتاد گوشت‌های سرخ شده را اضافه کنید. ماست را خوب هم بزنید تا شبیه دوغ شود و در مرحله نهایی به آش اضافه کنید سپس در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

طرز تهیه آش ماست تبریزی بدون گوشت

طرز تهیه خوشمزه‌ترین آش ماست تبریز

در دستور اصلی آش ماست تبریزی از گوشت استفاده می‌شود؛ اما این آش خوشمزه را بدون گوشت نیز می‌توانید طبخ کنید.

مرحله اول: نخود و عدس دستور را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود سپس آن‌ها را کمی بپزید. بعد از این‌که نخود و عدس را جداگانه پختید، آن‌ها را با هم ترکیب کنید. برای پخت آش ماست می‌توانید از آب مرغ یا آب قلم استفاده کنید.

مرحله دوم: برنج نیم‌دانه را پاک کنید، کمی بشویید و به عدس و نخود اضافه کنید.

مرحله سوم: سبزی آش را که قبلاً خُرد کرده بودید را به مواد آش اضافه کنید.

مرحله چهارم: پیاز را خلالی خُرد کنید و به همراه زردچوبه کمی تفت دهید سپس به مواد آش اضافه کنید.

مرحله پنجم: بعد از این‌که آش کمی جا افتاد، در ظرفی تخم مرغ را با ماست مخلوط کنید سپس به آش اضافه کنید. (نکته مهم: هنگام اضافه کردن مخلوط ماست و تخم مرغ آش را مرتب هم بزنید تا تخم مرغ بریده بریده نشود).

در‌نهایت آش ماست شما آماده است، در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

امیدواریم این آش خوشمزه را درست کنید و در کنار عزیزان‌تان نوش جان کنید. همچنین، اگر از آش‌های محلی خوشتان می‌آید پیشنهاد می‌کنیم سوت آشی زنجان یا آش شیر را هم بپزید و نوش جان کنید.

 

*دستور پخت: زهرا راستین

tags # آشپزی
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون