زیسان: امروز ۵ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور پخت بسیار جذاب را برای پاسخ به این سوال آماده کردهایم. غذای ناهار امروز یک غذای ترکیهای متفاوت و غذای شام امروز نیز یک غذای سالم با حبوبات و سبزیجات است. با سرآشپز زیسان همراه باشید.
به گزارش سرویس آشپزی زیسان، مثل همیشه قبل از هر کاری، باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آنها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:
پیشنهاد سرآشپز برای نهار: خورش فاصولیه ترکی
غذاهای ترکی از جمله محبوبترین انواع غذا و خوراک در سرتاسر دنیا به خصوص در خاورمیانه و کشورهای آسیایی هستند. یکی از این غذاهای ترکیهای خوشمزه «فاصولیه»، «فاسولیه» یا «فاسولیا» است که هم در ترکیه و یونان و هم در کشورهای عربی یک غذای بسیار پرطرفدار است. بیایید بدون معطلی با طرز پختش آشنا شویم.
مواد لازم برای خورش فاصولیه ترکی (برای ۶ نفر)
- لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- لیموعمانی: ۲ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل تند: ۱ عدد
- سماق (یا آویشن): به مقدار دلخواه
طرز تهیه خورش فاصولیه ترکی:
- برای درست خورش فاصولیه یا فاسولیه ترکی، باید از شب قبل لوبیاها را خیس کرده و چندبار آب لوبیاها را عوض کرده باشید.
- گوشت شسته شده را به صورت ریز تکه کنید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید. گوشت قیمهای خرد شده را به پیازهای طلایی اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
- زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و با گوشت سرخ کنید.
- حالا گوجه فرنگیهای پوره شده را اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگیها کشیده شد، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و با گوشت سرخ کنید.
- وقتی رنگ رب باز شد لوبیاها را به همراه آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش فاصولیه یا فاسولیه روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد.
- در اواسط پخت لیمو عمانی و فلفل تند را اضافه کنید. بعد از پختن و نرم شدن گوشت و لوبیا نمک غذا را بچشید.
- زعفران را هم اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بعد زیر خورش را خاموش کنید.
- نوش جان! این غذای ترکی را بپزید و لذت ببرید.
پیشنهاد سرآشپز برای شام: ساندویچ سالاد نخود (2 نفر)
به گزارش زیسان، ساندویچ سالاد نخود یکی از خوشطعمترین غذاهای گیاهی و بدون گوشت است که هم سالاد است و هم ساندویچ خوشمزه برای شام.
+ بیشتر بخوانید: این غذا خیال شما را از بابت شام راحت میکند
مواد لازم برای ساندویچ سالاد نخود:
- نخود: ۲۰۰ گرم
- خیارشور: ۳ عدد بزرگ
- کرفس خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- سس مایونز کم چرب: ۱/۵ قاشق غذاخوری
نان تست: ۱ بسته
- شوید تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی و ریحان تازه: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه ساندویچ سالاد نخود:
- در اولین مرحله از طرز تهیه ساندویچ سالاد نخود باید نخودها را برای ۱ تا ۲ شب در آب خیس کنید.
- در این فرصت چندینبار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس نخودها را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا بپزند.
- بعد از این که نخودها کاملاً پختند و نرم شدند، باید نخودها را آبکش کنید و با استفاده از گوشتکوب دستی یا غذاساز، نخودها را میکس کنید.
- در صورت تمایل میتوانید نخودها را کمی درشتتر خرد کنید تا موقع جویدن کمی زیر دندان احساس شوند.
- خیار شور را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. شوید را هم کاملاً ساطوری و ریز کنید و همراه با نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن به نخود میکس شده اضافه کنید.
- بعد از مخلوط کردن مواد سالاد نخود، باید سس مایونزیا اگر سس رژیمی دیگری مدنظرتان است، اضافه کنید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید.
- حال نان تستها را در توستر یا تابه گریل کمی برشته کنید و مقداری سالاد نخود روی نان بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید.
- سپس گوجه فرنگی خرد شده و ریحان تازه روی آن بگذارید و یک نان دیگر روی ساندویچ قرار دهید. ساندویچ سالاد نخود شما آماده است، میتوانید آن را میل کنید و لذت ببرید.
**نکته: اگر دوست دارید ساندویچ سالاد نخود را یک ساندویچ رژیمی درست کنید، بهتر است نان آنرا به نان تیره تغییر دهید و سس آنرا به ماست و یا سس پستو بدون پنیر تغییر دهید.
نوش جان کنید!