طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص شب عید نوروز؛ خوش‌طعم و خاطره‌ساز

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص شب عید نوروز؛ خوش‌طعم و خاطره‌ساز
یکی از رسم‌های کهن ایرانیان برای نوروز پختن سبزی پلو با ماهی شب عید است. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا سبزی پلو با ماهی غذای شب عید است؟
کد خبر: ۹۰۷۷
|
۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۸

سبزی پلو با ماهی شب عید چه معنا و مفهومی دارد و چطور باید آن را درست کرد؟

زی‌سان: ایرانی‌ها از دیرباز اعتقاد داشتند که در شب عید باید غذای سبز خورد؛ زیرا سبزی موجود در سبزی پلو را نماد خرمی و پربرکت بودن زندگی می‌دانستند و معتقد بودند اگر به عنوان شام شب عید، غذایی که سبزی در آن وجود داشته باشد را بخورند، تا آخر سال زندگی پربرکت و با نشاطی خواهند داشت. آنها ماهی را نماد زندگی، ثروت و فراوانی می‌دانستند و بر اساس این اعتقاد در شب سال نو، ماهی می‌خوردند تا سال پیش رو سراسر سلامتی، فراوانی و برکت و ثروت برای آنها باشد.

+ پیشنهاد: تکنیک‌های پخت ماهی خوشمزه

در ادامه با زی‌سان همراه باشید تا بهترین روش پخت سبزی پلو با ماهی را به شما آموزش دهیم.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • مواد لازم سبزی پلو با ماهی
  • مراحل تهیه سبزی پلو با ماهی
  • نکات تکمیلی پخت 

مراحل تهیه سبزی پلو با ماهی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص شب عید

مرحله اول: برنج را از شب قبل به همراه کمی نمک بخیسانید.

مرحله دوم: ماهی را تمیز کنید و آن را بشویید سپس به کمک یک دستمال خشک کنید و در یک ظرف بگذارید. در ظرف دیگر ۱ عدد پیاز را رنده کنید؛ با دست آب پیاز را بگیرید و آن را به ماهی اضافه کنید. آب لیمو را نیز بگیرید و آن را به ماهی اضافه کنید. ادویه‌های دستور را به همراه پودر گشنیز به ظرف ماهی اضافه کنید. در آخر زعفران دم کرده به همراه ۳ قاشق روغن زیتون به ماهی اضافه کنید. روی ظرف ماهی سلفون بکشید و ظرف را به مدت ۱ ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله سوم: در این مرحله باید برنج را بجوشانید. حین جوشیدن برنج سبزی‌های دستور، که قبلاً شستید و خرد کردید به همراه سیر رنده شده به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا برنج به حالت نیم پز در بیاید سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله چهارم: یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را روی شعله گاز قرار دهید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و صبر کنید تا روغن گرم شود سپس ته‌دیگ دلخواه‌تان را کف قابلمه بگذارید. اکنون برنجی که آبکش کرده بودید به قابلمه اضافه کنید. برای عطر و طعم بهتر می‌توانید کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: کره دستور را برش بزنید و روی برنج بگذارید سپس با حرارت ملایم اجازه دهید پلو به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه دم بکشد.

مرحله ششم: چند قاشق آرد درون یک ظرف بریزید و به آن ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل، ادویه مخصوص ماهی) اضافه کنید و ادویه‌ها را با آرد مخلوط کنید سپس ماهی‌ها را از یخچال خارج کنید، در مخلوط آرد و ادویه بغلتانید و در تابه با روغن داغ سرخ کنید.

وقتی پلو آماده شد آن را در ظرف سرو بکشید و با ماهی خوشمزه و ترشی نوش جان کنید.

نکات تکمیلی پخت سبزی پلو با ماهی شب عید

  1. سبزی مورد استفاده در سبزی پلو نباید خیلی ریز خرد شود.
  2. طبع ماهی سرد است؛ به همین دلیل کمی پودر دارچین به مخلوط سبزی و برنج اضافه کنید.
  3. برای خوش‌طعم کردن سبزی پلو با ماهی، می‌توانید هنگام دم دادن برنج به آن ادویه پلویی اضافه کنید.
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون