زیسان: امروز ۳ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور پخت را برای پاسخ به این سوال آماده کردهایم. غذای ناهار امروز یک غذا با لبنیات و گوشت و و البته یک غذای نانی است. غذای شام امروز نیز یک غذای سالم با حبوبات است. با سرآشپز زیسان همراه باشید.
به گزارش زیسان، مثل همیشه پیش از هر چیز باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آنها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:
پیشنهاد سرآشپز برای نهار: کله جوش ترکی
کله جوش یک غذای کاملا سنتی است که مردم شهرها و قومیتهای مختلف آنرا به سبکهای متنوعی درست میکنند. در این دستور پخت به جهت آنکه این غذا را برای وعده نهار آموزش دادهایم، دستور پخت کله جوش ترکی را انتخاب کردیم که داخل آن گوشت چرخکرده دارد و ترکیب موادش برای ناهار مناسب است. پس بیایید با طرز پختش آشنا شویم.
مواد لازم برای کله جوش ترکی (برای ۶ نفر):
- کشک: ۲۰۰ گرم
- گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- مغز گردوی خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه کله جوش ترکی:
- گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و ورز دهید. گوشت را به شکل و اندازه گردو قلقلی کنید.
- یک تابه با روغن داغ شده آماده کنید و قلقلیهای گوشت را در آن ریخته و همه قسمتهای آن را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- یک قابلمه آب را روی اجاق قرار دهید، چهار پیمانه آب درون آن بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- پیاز را پوست کنده، شسته و نگینی خرد کنید. در یک تابه با روغن داغ شده ریخته و اجازه دهید طلایی رنگ شود.
- مغز گردو خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
- کشک را به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً کشک در آب حل شود.
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آب و کشک اضافه کنید. ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید.
- پیاز و گردو را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- همه این مراحل را با حرارت ملایم انجام دهید تا کله جوش فرصت داشته باشد به خوبی جا بیفتد.
- حالا زمان آن رسیده که گوشتهای قلقلی تفت داده شده به بقیه مواد اضافه کنید.
- برای تهیه نعناع داغ، ابتدا یک تابه بیاورید و درون آب روغن بریزید تا داغ شود. نعناع روغن زیادی نیاز ندارد بنابراین با توجه به سلیقه خودتان میتوانید آن را کم و زیاد کنید.
- حرارت را به حداقل آن تغییر دهید و نعناع را به روغن داغ اضافه کنید. نعناع که تغییر رنگ داد اجاق را خاموش کنید و آن را به بقیه مواد کله جوش اضافه کنید. توجه داشته باشید نعناع به حرارت کمی نیاز دارد و زود میسوزد. زیاد حرارت دیدن آن باعث تلخی و سوختن آن میشود.
- اگر غلظت کله جوش کم بود میتوانید به آن آرد اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.
- اجازه دهید نعنا با مواد دیگر پنج دقیقه پخته شود.
- کله جوش شما آماده است. آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و گردو تزیین کنید.
پیشنهاد سرآشپز برای شام: خوراک لوبیا چیتی (۴ نفر)
به گزارش زیسان، این غذا هم سالم و مفید و هم خوشطعم است. لوبیا چیتی مواد مغذی زیادی دارد. قارچ پروتئین غذا را تامین میکند و سیب زمینی نیز کربوهیدارتش را. حتما این غذا بپزید و لذت ببرید.
مواد لازم برای خوراک لوبیا چیتی:
- لوبیا چیتی: ۲ لیوان
- قارچ: ۶ عدد بزرگ
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۲ حبه
- سیبزمینی: ۱ عدد بزرگ
- گوجهفرنگی: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زرد چوبه و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی:
- ابتدا لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید. در این حین چندینبار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ لوبیاها گرفته شود و هم بو و مزه بدی پیدا نکنند.
- پیاز را نگینی خرد کرده و درون قابلمه سرخ کنید.
- پیازها که طلایی شدند از قابلمه خارج کنید و سیرهای خرد شده را سرخ کنید.
- گوجهفرنگیها را خرد کرده و به سیر اضافه کنید.
- آب گوجه که تبخیر شد به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
- لوبیا چیتی را به بقیه مواد اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید.
- حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و ۳ ساعت به آن زمان دهید.
- در همین حین سیب زمینی را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
- سیب زمینی را روی اجاق حرارت قرار دهید و زمانی که گرم شدند به لوبیاها اضافه کنید.
- قارچها را شسته با دستمال نمدار خوب تمیز کرده و خرد کنید.
- ۲ ساعت که از پخت لوبیاها گذشت سیب زمینی، قارچ و پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
- سپس فلفل سیاه، زردچوبه و کمی نمک روی مواد بریزید.
- ۱ ساعت زمان که گذشت، لوبیاها کاملاً نرم شد و غذا جا افتاد، زیر حرارت را خاموش میکنید.
- هنگام سرو خوراک لوبیا میتوانید کمی آبلیمو روی آن بریزید و میل کنید.
- نان بربری و نان سنگک در کنار این خوراک بسیار خوش طعم هستند.
نوش جان کنید!