اگر به دنبال یک شام خوشمزه و آسان هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا شامی کبابی لرستانی اصیل را با هم بپزیم.
زیسان: شامی کباب لری یا به گویش محلی «شومی کوو» یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان لرستان است که با گردو و گوشت چرخ کرده تهیه میشود و مانند فسنجان، طعم ملسی دارد. پس اگر طرفدار غذاهایی با طعم ملس هستید؛ این دستور آشپزی برای شماست.
+طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آنکه بریزد
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل در ظرف مناسب بریزید سپس آرد نخودچی و ۴ قاشق غذاخوری از گردوی دستور را به گوشت اضافه کنید و کمی مخلوط کنید. ۱ عدد پیاز را پوست بکنید و رنده کنید سپس به مواد گوشتی اضافه کنید. پس از اضافه کردن پیاز نوبت به تخم مرغ و سبزیهای معطر میرسد؛ آنها را هم به مواد گوشتی اضافه کنید و کمی ورز دهید تا مواد یکدست شوند. روی ظرف را بپوشانید و مواد را به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: پس از گذشت ۱ ساعت مواد را از یخچال خارج کنید. درون یکماهی تابه روغن بریزید و اجازه دهید روغن کمی داغ شود، سپس از مواد به اندازه شامی بردارید و در روغن داغ سرخ کنید. (توجه کنید وقتی یک طرف شامی سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بهخوبی سرخ شود.
مرحله سوم: در این مرحله باید سس شامی لرستانی را آماده کنید. برای تهیه سس، ابتدا ۱ پیاز دیگر دستور را پوست بکنید و ریز خرد کنید سپس در یک ماهیتابه دیگر با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. گردوی باقی مانده را به پیاز اضافه کنید و کمی گردو را با پیاز تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و تغییر رنگ دهد. رب انار را به مخلوط گردو و پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید.
پس از اضافه کردن رب انار چند دقیقه مواد را با شعله کم تفت دهید. (دقت کنید شعله حتما کم باشد؛ شعله زیاد باعث سوختن و بدمزه شدن گردو میشود).
مرحله چهارم: حدود ۲ لیوان آب به مواد سس شامی اضافه کنید. شعله گاز را کمی بیشتر کنید تا آب به جوش بیاید و کمی بجوشد.
مرحله پنجم: شامیها را به مواد سس اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه جا بیوفتد. این شامی را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
نوش جان!
*دستور پخت: زهرا راستین