شامی کبابی لرستان را به این روش درست کنید

شامی کبابی لرستان را به این روش درست کنید
شامی کبابی لرستان واقعا غذای جذابی است. تصور کنید هم‌نشینیِ گوشت چرخی، گردو و سبزی‌های معطر کنار هم‌دیگر چه شود!
کد خبر: ۴۲۴۳
|
۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۷

اگر به دنبال یک شام خوشمزه و آسان هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا شامی کبابی لرستانی اصیل را با هم بپزیم.

زی‌سان: شامی کباب لری یا به گویش محلی «شومی کوو» یکی از غذا‌های محلی و خوشمزه استان لرستان است که با گردو و گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود و مانند فسنجان، طعم ملسی دارد. پس اگر طرفدار غذا‌هایی با طعم ملس هستید؛ این دستور آشپزی برای شماست.

+طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آنکه بریزد

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • مواد لازم شامی کباب لرستانی
  • طرز تهیه شامی کباب لرستانی
  • فوت وفن‌های پخت شامی کباب لرستانی 

طرز تهیه شامی کباب لرستان

شامی کبابی لرستان را به این روش درست کنید

مرحله اول: گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل در ظرف مناسب بریزید سپس آرد نخودچی و ۴ قاشق غذاخوری از گردوی دستور را به گوشت اضافه کنید و کمی مخلوط کنید. ۱ عدد پیاز را پوست بکنید و رنده کنید سپس به مواد گوشتی اضافه کنید. پس از اضافه کردن پیاز نوبت به تخم مرغ و سبزی‌های معطر می‌رسد؛ آن‌ها را هم به مواد گوشتی اضافه کنید و کمی ورز دهید تا مواد یکدست شوند. روی ظرف را بپوشانید و مواد را به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار دهید.

مرحله دوم: پس از گذشت ۱ ساعت مواد را از یخچال خارج کنید. درون یک‌ماهی تابه روغن بریزید و اجازه دهید روغن کمی داغ شود، سپس از مواد به اندازه شامی بردارید و در روغن داغ سرخ کنید. (توجه کنید وقتی یک طرف شامی سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر آن نیز به‌خوبی سرخ شود.

مرحله سوم: در این مرحله باید سس شامی لرستانی را آماده کنید. برای تهیه سس، ابتدا ۱ پیاز دیگر دستور را پوست بکنید و ریز خرد کنید سپس در یک ماهی‌تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. گردوی باقی مانده را به پیاز اضافه کنید و کمی گردو را با پیاز تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و تغییر رنگ دهد. رب انار را به مخلوط گردو و پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید.

پس از اضافه کردن رب انار چند دقیقه مواد را با شعله کم تفت دهید. (دقت کنید شعله حتما کم باشد؛ شعله زیاد باعث سوختن و بدمزه شدن گردو می‌شود).

مرحله چهارم: حدود ۲ لیوان آب به مواد سس شامی اضافه کنید. شعله گاز را کمی بیشتر کنید تا آب به جوش بیاید و کمی بجوشد. 
مرحله پنجم: شامی‌ها را به مواد سس اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه جا بیوفتد. این شامی را می‌توانید با نان یا برنج سرو کنید.

نوش جان!

فوت‌و‌فن‌های پخت شامی کباب لرستانی

  • این غذا معمولاً ملس یا ترش مزه است؛ اما شما می‌توانید با توجه به ذائقه خودتان از رب انار شیرین استفاده کنید یا کمی شکر به سس شامی اضافه کنید.
  • برای اینکه مواد گوشتی شامی بافت منسجم‌تری داشته باشند، آب پیازی که رنده کردید را کمی بگیرید سپس به مواد گوشتی اضافه کنید.
  • آرد نخودچی را به اندازه اضافه کنید. (در حدی که مواد منسجم شوند)
  • سس شامی باید کاملاً غلیظ و جا افتاده باشد.
  • در تهیه این شامی از سیب زمینی استفاده نکنید.

 

*دستور پخت: زهرا راستین

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: