طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آن‌که بریزد یا سفت شود

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آن‌که بریزد یا سفت شود
طرز تهیه کباب کوبیده خانگی به شکل گام به گام در این مطلب آمده که هروقت که هوس این غذای لذیذ و محبوب را داشته باشید، در عرض دو ساعت سر سفره‌تان است.
کد خبر: ۲۹۳۲
|
۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی نه آن‌قدر سخت است که نتوانید اجرایش کنید و نه آن‌قدر آسان است که بخواهید به مراحل مختلف و قلق‌هایش بی‌توجهی کنید! پس بیایید به سراغ یک کباب کوبیده لذیذ خانگی برویم تا بدون آنکه کباب بریزد و سفت شود و بدونِ آنکه استرس داشته باشیم از پسش برنیاییم، این کباب را در خانه درست کنیم.

  • مدت زمان لازم برای آماده‌سازی: ۲ ساعت
  • مدت زمان پخت کباب کوبیده: ۱۵ دقیقه
  • کالری هر سیخ کباب کوبیده: ۲۶۸ کالری

مواد لازم برای کباب کوبیده خانگی (برای ۶ تا ۸ نفر)

  • گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم
  • پیاز: ۵ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چای‌خوری

گام به گام با مراحل طرز تهیه کباب کوبیده خانگی به سبک رستوران

مرحله اول: مزه‌دار کردن گوشت

گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید. این گوشت باید مخلوط گوشت گوسفند و گوساله باشد. به این ترکیب مقداری نمک، فلفل سیاه و اگر دوست داشتید کمی زعفران اضافه کنید و آن‌را خوب ورز دهید.

مرحله دوم: سرد کردن گوشت

مایه کباب کوبیده را در یخچال بگذارید تا هم به گوشت استراحت بدهید و هم با سرما آن‌را کمی سفت کنید.

مرحله سوم: اضافه کردن پیاز

پیاز‌ها را رنده کنید. سپس آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز بسیار بسیار مهم است. پس خوب و با حوصله این کار را انجام دهید. اگر آب پیاز خوب گرفته نشود، کباب کوبیده شل شده و ممکن است روی آتش بریزد. بعد از اضافه‌کردن پیاز‌ها حسابی مایه کباب را وزر بدهید. هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آن‌که بریزد یا سفت شود

مرحله چهارم: استراحت دادن به گوشت

بعد از این‌که ورز دادن گوشت تمام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید و آن‌را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله پنجم: تقسیم کردن مایه کباب

بعد از گذشت ۲ تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت کباب کوبیده برای ۶ تا ۸ نفر است. پس گوشت را به ۱۲ سیخ بزرگ یا ۱۶ سیخ کوچک به قسمت مساوی تقسیم کنید.

*نکته: هر قسمت را حدودا اندازه یک پرتقال در نظر بگیرید.

مرحله ششم: سیخ زدن کباب‌ها

در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده خانگی، هر قسمت از گوشت‌ها را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و به آرامی با دست روی سیخ پهن کنید.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آن‌که بریزد یا سفت شود

طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت، به آرامی روی گوشت فشار‌های کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و جای انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.

سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود.

مرحله هفتم: پختن کباب کوبیده

سیخ‌های کباب کوبیده را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید. این کار بسیار مهم است. اگر هم از منقل برای درست کردن کباب کوبیده استفاده می‌کنید، صبر کنید تا آتش منقل کاملا بگیرد و زغال‌ها سرخ شوند، سپس سیخ‌ها را به آرامی روی منقل بچینید.

بعد از آن‌که کباب‌ها خودشان را گرفتند، آن‌ها را به صورت مداوم بچرخانید تا به صورت یکنواخت بپزند.

کباب شما حاضر است، نوش جان کنید!

نکات تکمیلی و فوت‌وفن‌های کباب کوبیده خانگی خوب

۱. بهترین کار برای خوشمزه‌شدن این کباب استفاده از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله است.

۲. یک فن مهم برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک.

۳. دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله بهترین ترکیب ممکن است.

۴. در تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب حدودا ۱۰۰ گرم است. از این مقدار کمتر، کباب روی سیخ می‌سوزد و از این مقدار بیشتر کباب خمیر می‌شود.

۵. برای کباب کوبیده در خانه باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر شده و از روی سیخ نمی‌ریزد.

۶. در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای، گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.

۷. حتما پیاز‌ها را با رنده ریز رنده کنید.

۸. به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود.

۹. یک ترفند مهم برای نریختن و شل نشدن کباب کوبیده خانگی این است که سیخ‌های خالی کباب را، قبل از پخت به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

۱۰. یکی از مهم‌ترین نکات این است که قبل از به سیخ کشیدن گوشت، کمی سیخ را با آب یا آب پیاز نم‌دار کنید.

۱۱. به مایه کباب زردچویه و جوش شیرین اضافه نکنید، چرا که طهم آن را تلخ می‌کند. بهترین ادویه‌ها نمک و فالفل و در صورت علاقه زعفران است.

۱۲. بهتر است آرد یا آرد سوخاری به کباب نیفزایید، چراکه طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.

۱۳. اگر کبابا چرب دوست دارید، مقداری دنبه به مخلوط اضافه کند. البته دقت کنید زیاد نباشد، چون کباب را شل می‌کند.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی بدون آن‌که بریزد یا سفت شود

سوالات متداول درباره تهیه کباب کوبیده خانگی

آیا می‌توان کباب کوبیده خانگی را با سویا درست کرد

بله، چرا که نه. کباب کوبیده، فقط با سویا بدون گوشت یا با گوشت کمتر در ترکیب با سویا، جزو انواع کباب اقتصادی و ارزان است. اگر به هر دلیلی دوست داشته باشید گوشت قرمز کمتری مصرف کنید، می‌توانید کباب کوبیده با سویا درست کنید. کباب کوبیده با سویا یک گزینه عالی برای گیاهخواران هم است.

برای درست کردن کباب کوبیده با سویا و بدون گوشت باید از ترکیب سویای ریز، سیب زمینی پخته شده، آرد سوخاری، پیاز رنده شده و ادویه‌های مختلف استفاده کنید. سیب زمینی و آرد موجب می‌شوند تا سویا منسجم‌تر شود و روی سیخ محکم قرار بگیرد.

آیا می‌شود کباب کوبیده در خانه را داخل ماهیتابه درست کرد؟

بله. مایه کباب را که آماده کردید، آن را برای دوساعت در یخچال بگذارید. پس از آن بیرون بیاورید و به آن شکل کباب کوبیده دهید و سپس در ماهیتابه با مقداری روغن داغ شده بگذارید تا بپزد. طعم و شکل آن شبیه به کباب تابه‌ای می‌شود.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: