پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۱ اسفند: از عدس پلو با مرغ تا خوراک گوشت بادمجان

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۱ اسفند: از عدس پلو با مرغ تا خوراک گوشت بادمجان
امروز برای نهار و شام مواد غذایی ساده و در عین حال خوشمزه‌ و سالمی را نیاز داریم.
کد خبر: ۷۷۳۲
|
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰

زی‌سان: امروز ۱ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ برای پاسخ این سوال دو دستور پخت غذای خوشمزه را آماده کرده‌ایم؛ غذای ناهار یک غذای لاپلویی است که اغلب تا امروز آن‌را با گوشت چرخ‌کرده درست کرده‌ایم و غذای شام هم یک غذای پرطرفدار و کلاسیک است. پس با سرآشپز زی‌سان همراه باشید.

به گزارش زی‌سان، مثل همیشه پیش از هر چیز باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آن‌ها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:

 

پیشنهاد سرآشپز برای نهار: عدس پلو با مرغ

عدس‌پلو غذای محبوبی است. افراد با روش‌های مختلف و با گوشت‌های متنوع آن‌را می‌پزند. ما در این‌جا عدس‌پلو با مرغ را به دستور سرآشپز آموزش می‌دهیم. پس بیایید با طرز پختش آشنا شویم.

مواد لازم برای عدس پلو با مرغ (برای ۲-۳ نفر)

  • برنج ۲ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • سینه مرغ ۱ عدد (پخته شده)
  • کشمش ۱ پیمانه
  • خرما ۱۰ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • زعفران ۱/۴ قاشق چایخوری
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو با مرغ:

  • دوساعت قبل از شروع به آشپزی برنج را همراه با مقداری آب و نمک خیس می‌کنیم. همچنین عدس را در ظرفی جداگانه همراه با مقداری آب خیس می‌کنیم.
  • بعد از یک تا دو ساعت، عدس خیس رو آبکش می‌کنیم و در یک قابلمه همراه با مقداری آب روی حرارت ملایم می‌پزیم. در اواسط پخت آن مقداری نمک اضافه می‌کنیم و بعد آن رو مجددا آبکش می‌کنیم.
  • سپس در یک قابلمه دیگر مقداری آب می‌ریزیم و روی شعله قرار می‌دهیم. بعد از اینکه جوش آمد، آب روی برنج را خالی و آن‌را در آب در حال جوش همراه با مقداری زردچوبه و کمی زعفران برای ده تا دوازده دقیقه می‌پزیم.
  • بعد از این مدت عدس را به برنج اضافه کرده، با همدیگر مخلوط و بعد همراه با هم آبکش می‌کنیم.
  • در قابلمه مناسب روغن می‌ریزیم، ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی می‌چینیم و سپس مخلوط برنج و عدس را در قابلمه ریخته و اجازه می‌دهیم تا دم بکشد.
  • حالا در یک ماهیتابه مقداری روغن می‌ریزیم. پیاز‌هایی را که خلالی کرده‌ایم رو به روغن داغ اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا طلایی شوند. مرغ را ریش‌ریش می‌کنیم و به پیاز داغ اضافه می‌کنیم و یکی-دو دقیقه با هم تفت می‌دهیم.
  • بعد نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه و خوب با مواد مخلوط می‌کنیم و بعد بقیه زعفران را که با یک قاشق غذاخوری آب جوش دم کرده‌ایم به مرغ اضافه می‌کنیم و دوباره خوب هم میزنیم و بعد شعله گاز را خاموش می‌کنیم.
  • حالا کره را در یک ماهیتابه می‌ریزیم و با شعله خیلی ملایم ذوبش می‌کنیم. یادمان باشد که دمای ذوب کره خیلی پایین‌تر از روغن است و به همان نسبت خیلی سریع‌تر می‌سوزد. حالا کشمش‌ها را که قبلاً با آب ولرم خیس کرده و حالا آبکش کرده‌ایم را به کره اضافه می‌کنیم و تا جایی که کمی پف کنند و رنگشون شفاف و براق باشد، تفتشون می‌دهیم.
  • بعد آن‌ها را از تابه خارج می‌کنیم و حالا خرما‌ها را نیز به همان شیوه تفت می‌دهیم.
  • وقتی برنج و عدس دم کشید، آن را داخل ظرف سرور می‌کشیم و بعد روی آن را یک ردیف از مخلوط مرغ و پیاز داغ، یک ردیف کشمش و یک ردیف خرما تزیین می‌کنیم و باز به همین ترتین تکرار می‌کنیم و سپس سرو می‌کنیم.

پیشنهاد سرآشپز برای شام: خوراک بادمجان و گوجه (۲ الی ۳ نفر)

به گزارش زی‌سان، این غذا سالم و مفید است. هم پروتئین دارد و هم سبزیجات. اغلب ما این غذا را با پلو خورده‌ایم، اما بیایید این‌بار آن‌را به شکل خوراک و با نان میل کنید.

مواد لازم برای خوراک بادمجان و گوشت:

  • بادمجان متوسط: ۳ عدد
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • گوشت گوسفندی و گوساله: ۳۰۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • غوره: دلبخواهی

طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان:

  • پیش از هر چیز گوشت تکه‌ای را داخل آب ریخته و وقتی آب‌جوشید، آب آن‌را بیرون می‌ریزیم. حالا کمی روغن داخل یک قابلمه متناسب ریخته و پیاز‌های خردشده را بعد از داغ شدن داخل آن‌ریخته و تا زمانی که پیاز‌ها طلایی شوند تفت می‌دهیم.
  • کمی زردچوبه می‌ریزیم و بعد گوشت‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و با پیاز‌ها تفت می‌دهیم. کمی فلفل و نمک نیز به گوشت‌ها می‌زنیم.
  • یک و نیم لیوان آب به گوشت اضافه کرده و در آن را می‌گذاریم تا بپزد.
  • همزمان با زمان‌دادن به پخت گوشت، بادمجان‌ها را حلقه‌ای تکه کرده و در آب‌نمک می‌گذاریم.
  • بعد از گذشت یک تا یک‌ونیم ساعت؛ بادمجان‌ها را آبکشی کرده و در روغن سرخ می‌کنیم. بعد که سرخ شدند آن‌ها را به قابلمه گوشت می‌افزاییم.
  • بعد در همان تابه‌ها گوجه‌های حلقه‌شده را کمی تفت می‌دهیم و سپس آن‌ها را نیز به قابلمه و در لایه رویی اضافه می‌کنیم.در این مرحله مقداری نمک و فلفل به خوراک در حال پخت اضافه کنید.
  • اگر طعم ترشی دوست دارید، غوره‌های شسته و از شاخه جداشده را نیز به اندازه نصف لیوان به خوراک اضافه کنید.
  • بعد از یک‌ساعت (بستگی به مدت زمان پخت گوشت دارد)، خوراک شما حاضر است.

تمام! این خوراک را با نان تازه و سبزی تازه میل کنید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: