پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۵ بهمن: از کلم پلو شیرازی تا سالاد تبوله عربی

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۵ بهمن: از کلم پلو شیرازی تا سالاد تبوله عربی
امروز یعنی ۲۵ بهمن برای نهار و شام غذا چه بپزم؟ غذایی که هم ساده باشد، هم خوشمزه و هم اصیل؟
کد خبر: ۶۹۵۵
|
۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰

زی‌سان: امروز ۲۵ بهمن برای ناهار و شام چی بپزم؟ برای پاسخ این سوال دو غذای خوشمزه را به شما در این مطلب آموزش داده‌ایم؛ امروز قرار است برای ناهار یک غذای شیرازی با گوشت چرخی و برای شام یک غذای عربی سبک‌تر را به شما آموزش دهیم تا نوش جان کنید. پس با سرآشپز زی‌سان همراه باشید.

به گزارش زی‌سان، پیش از هر چیزی ببینید که برای منوی امروز کدام مواد غذایی را باید داشته باشید و اگر ندارید در سبد خریدتان بگذارید:

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۵ بهمن: از کلم پلو شیرازی تا سالاد تبوله عربی

+ بیشتر بخوانید: قنبرپلو شیرازی را چطور باید پخت؟

پیشنهاد سرآشپز برای نهار: کلم پلوی شیرازی

بعضی‌ها فکر می‌کنند کلم پلوی شیرازی غذای سختی است. چنین نیست. این غذا فقط کمی حوصله و عشق می‌خواهد! بنابراین آستین‌هایتان را بالا بزنید تا با هم روش پخت بهترین کلم پلوی شیرازی را یاد بگیریم.

مواد لازم برای کلم پلو شیرازی (برای ۴ تا ۵ نفر):

  • برنج: ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  • سبزی کلم پلو: نیم کیلو
  • کلم قمری: دو عدد متوسط
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع و ادویه (زردچوبه، نمک و فلفل): به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی:

  • پیش از هر چیزی نصف پیاز را رنده کرده و آبش را بگیرید. سپس با گوشت چرخ‌کرده ترکیب کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود می‌توانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
  • وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آن‌را نیم ساعت در یخچال بگذارید.
  • برنج را ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک خیس می‌کنیم. توجه داشته باشید که زمان خیس‌کردنِ برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازه‌تر باشد، نیاز به زمان کمتری برای این‌کار دارید.

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۵ بهمن: از کلم پلو شیرازی تا سالاد تبوله عربی

  • پس از گذشت ۲۰ دقیقه گوشت‌ها را از یخچال خارج کنید و به شکل کوفته‌های ریز شکل دهید و در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
  • نیم دیگر باقی‌ماندهِ پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود، سپس آن‌را از داخل تابه خارج کرده و کنار بگذارید
  • کلم قمری را به شکل خلالی خرد کنید. مقداری روغن در تابه قبلی می‌ریزیم و کلم‌های خردشده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید.
  • برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه کرده و خوب تفت دهید، تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم می‌کنیم و درب تابه را چند دقیقه بگذارید تا کلم‌ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه کنید.
  • اگر سبزی‌ها از قبل تفت داده نشده‌اند، آن‌ها را خرد کرده و به همراه پیاز داغ به تابه اضافه کنید و خوب تفت داده تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید و به سراغ درست کردن برنج بروید.
  • قابلمه را روی شعله گذاشته تا نیمه پر از آب کرده و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه کنید. صبر کنید به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه می‌ریزیم.
  • زمانی‌که برنج نیم‌پز بود آن‌را آبکشی کنید. حالا قابلمه‌ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن کف آن بریزید و ته‌دیگ موردعلاقه‌تان را کفش بچینید. مخلوط گوشت قلقلی با پیاز‌ها و کلم‌ها را لایه به لایه با برنج داخل قابلمه بریزید.
  • زیر قابلمه را کم کنید و یک و نیم تا دوساعت صبر کنید تا به خوبی دم بکشد. نوش جان!

+ غذای محبوب پادشاهان قجری چه بود؟

پیشنهاد سرآشپز برای شام: سالاد تبوله عربی

به گزارش زی‌سان، این سالاد عربی بسیار سالم و خوشمزه و البته پرطرفدار است. خود سالاد به همراه سس آن یک غذای کامل و سیرکننده هستند.

مواد لازم برای سالاد تبوله عربی:

  • بلغور گندم: ۲ پیمانه
  • آب جوش: ۴ پیمانه
  • جعفری تازه: ۳ پیمانه
  • نعناع تازه: ½، ۱ پیمانه
  • پیازچه: ۸ عدد
  • پیاز کوچک قرمز: ۲ عدد
  • خیار خرد شده بزرگ: ۱ عدد
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه: ½ پیمانه
  • گوجه فرنگی کوچک: ۲ عدد
  • کاهو جهت تزئین به مقدار لازم

مواد لازم برای سس سالاد تبوله عربی:

  • خردل: ۲ قاشق چایخوری
  • موسیر: ۱ عدد متوسط
  • روغن زیتون: ⅔ پیمانه
  • سرکه انگور: ½ پیمانه
  • فلفل: ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک: ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه سالاد تبوله عربی:

  • بلغور را با مقداری روغن در یک ظرف درب دار مخلوط کنید و آب جوش را روی آن ریخته و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید که ۱۵ الی ۳۰ دقیقه بماند.
  • در این فاصله، خیار را رنده کرده و همه سبزیجات را خرد کنید.
  • پس از سپری‌شدن زمان مورد نظر، بلغور را آبکش کرده و در ظرفی بریزید و همه مواد را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  • در ظرف مخصوص سرو سالاد، کاهوی شسته و برگ‌برگ‌شده را بچینید. مواد سالاد را روی آن بریزید و در آخر کمی فلفل، نمک و آبلیمو اضافه کرده و هم بزنید.

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۵ بهمن: از کلم پلو شیرازی تا سالاد تبوله عربی

  • به سراغ درست کردن سس سالاد بروید. برای این کار خردل، موسیر خردشده، سرکه، روغن زیتون و نمک را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
  • سس را روی سالاد بریزد. سالاد شما حاضر است. نوش جان کنید.

امیدواریم از دستور پخت امروز سرآشپز زی‌سان هم لذت ببرید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: