طرز تهیه منسف، غذای مهشور و سنتی پادشاهی اردن

طرز تهیه منسف، غذای مهشور و سنتی پادشاهی اردن
با طرز پخت یکی از غذا‌های پرطرفدار کشور‌های عربی به خصوص کشور اردن به نام منسف آشنا خواهیم شد.
کد خبر: ۵۴۵۱
|
۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱

زی‌سان: منسف یکی از خوراکی‌های برنجی رایج در کشور‌های اردن، فلسطین، سوریه، عراق و عربستان است. منسف در کشور اردن غذایی رسمی به‌حساب می‌آید. در این کشور منسف در اعیادی همچون عید فطر بسیار مورد توجه قرار دارد. دلیل اصلی نام گذاری این خوراک بزرگی سینی یا طبقی است که در آن غذا ریخته می‌شود (منسف به معنی سینی بزرگ است).

بیشتر بخوانید: «منسف» چیست و چرا بازی عراق و اردن جنجالی شد؟ 

در سنت‌های کهن عربی رسم بر آن بود که منسف را در سینی بزرگی روی میز قرار می‌دادند و مهمانان به‌صورت ایستاده، درحالی‌که دست چپ را بر پشت تکیه می‌دادند، با دست راست لقمه می‌گرفتند. برای افطار امروز شما را به یک مهمانی ۱۰ نفره به صرف منسف لذیذ اردنی دعوت می‌کنیم. در اصل برای تهیه منسف از ماست ترش جامد و تخمیرشده استفاده می‌شود، ولی چنانچه آن‌را در دسترس نداشته باشید، می‌توانید از ماست ترش کیسه‌ای معمولی استفاده کنید.

مواد لازم برای پخت منسف برای ۱۰ نفر

- یک قاشق چایخوری زعفران
- نیم کیلو برنج
- آب به میزان لازم
- روغن نباتی یا کره (۱۰۰گرم)
- حبه هل سبز۱۰عدد
- یک کیلو و نیم گوشت بره (ترجیحاً گوشت ران)
- دانه کاج۵۰گرم
- مغز بادام خام۵۰گرم
- حدود ۳قاشق روغن مایع
- کمی برگ جعفری
- پیاز۱ عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم

منسف، غذای سنتی کشور اردن

طرز تهیه منسف

در یک قابلمه مناسب (به اندازه کافی بزرگ) روغن را روی آتش ملایم حرارت دهید. گوشت را به روغن داغ افزوده و حرارت دهید. در این مرحله گوشت را خوب در روغن زیر و رو کرده تا دورتادور آن به رنگ طلایی درآید. پس با استفاده از یک قاشق شیاردار، گوشت را خارج کرده و در ظرفی در خارج از قابلمه نگاه دارید.

پیاز را حدود ۱۰دقیقه در روغن حرارت دهید. فلفل، کرفس و سیر را به پیاز افزوده و حدود ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.۸ فنجان آب را افزوده و بگذارید تا به جوش آید. گوشت را به قابلمه برگردانده و هویج، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، زیره، فلفل و نمک را به آن بیفزایید. در قابلمه را گذاشته و به‌مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد.

چند بار قابلمه را بررسی کنید تا چنانچه کفی روی آن (این کف حاوی چربی اضافه است) ایجاد شده باشد با قاشقی، آن را خارج کنید. همزمان با ادامه پخت، رشته‌های اسپاگتی را طبق دستور روی جعبه آن (مانند آب پز کردن معمولی ماکارونی) بپزید. دقت داشته باشید که رشته‌ها به اندازه کافی نرم و قابل خوردن بشوند؛ چون قرار نیست بعدا آن‌ها را دم کنیم. پس از پخت اسپاگتی، آن را آبکش کرده و در بشقاب بکشید. سپس به اندازه دلخواه برای هر نفر روی آن را با مایع گوشت پوشانده و با گشنیز و شوید بیارایید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: