زیسان: اینشتین یک نابغه بود. او با نظریه نسبیت خود درک ما از فضا، زمان، گرانش و جهان را متحول کرد. اما زمانی که در سال ۱۹۵۵ درگذشت، مغزش به طور مرموزی ناپدید شد.
+بیشتر: مدرک تحصیلی آلبریت انیشتین در هفده سالگی
بله، شبیه طرح یک فیلم علمی تخیلی به نظر میرسد! اما مجموعهای از دانشمندان وجود دارند که همیشه کنجکاوی بیمارگونهای در مورد نحوه عملکرد مغز، به ویژه مغز نابغهها داشتهاند!
البته ناگفته نماند که انیشتین حدسش را میزد و مشکوک بود که این اتفاق برای او پس از هوموس رخ خواهد داد، بنابراین صراحتاً چنین کاری را قبل از مرگش ممنوع کرد.
به گزارش زیسان، با این حال دکتر توماس هاروی، آسیب شناس، ایدههای جدی برای اینکار داشت.
بعد از اینکه هاروی بدن اینشتین را در بیمارستان پرینستون بررسی کرد، تصمیم گرفت مغز او را خارج کند و برای مطالعه در آینده به خانه ببرد.
هاروی سپس مغز را به ۲۴۰ قطعه تقسیم کرد و آنها را در دو شیشه سنگی پر از سلولیدین ذخیره کرد.
هانس پسر انیشتین که تازه جسد پدرش را سوزانده بود، ناگهان ماجرای دزدی مغز پدرش را کشف کرد. او از کارهایی که هاروی با مغز پدرش انجام داده بود، شوکه و متاسف شد. با این حال، هاروی توانست مغز را برای چندین دهه حفظ کند. البته که این کار عواقبی جدی هم برای او داشت.
عواقب چه بود؟ او شغل خود را در بیمارستان پرینستون و همچنین ازدواجش را از دست داد. با این وجود هیچ کدام اینها این مانع هاروی نشد که به تحقیقات خود ادامه دهد. او بخشهایی از مغز را در سراسر کشور در میان دوستان دانشمند کنجکاو خود پنهان کرد.
امروزه، آنچه از مغز انیشتین باقی مانده است را میتوان در مرکز پزشکی پن مدیسین پرینستون در نیوجرسی یافت. جای تعجب نیست که این مغز هنوز هم دانشمندان در سراسر جهان را گیج میکند.