زیسان: اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و مجلسی هستید که در کمترین زمان ممکن حاضر شود، قنبر پلوی شیرازی همان غذاست. البته قنبر پلو به اصطلاح شیرازیها «غم بر پلو» هم نامیده میشود که یکی از غذاهای سنتی و محلی شیراز است. این غذا حاوی کوفتههای ریز گوشت است و طعمی ملس دارد.
در دستور سنتی این غذا، قنبر پلو با گوشت قلقلی درست میشود، اما بعضیها آن را با مرغ نیز طبخ میکنند. ما هر دو روش پخت قنبر پلو را به شما آموزش دادهایم پس در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت:
مرحله اول: برنج را با کمی آب ولرم و کمی نمک خیس کنید. بعد از خیس کردن برنج در یک ظرف مناسب، گوشت چرخ کرده، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید سپس چند دقیقه ورز دهید تا کاملاً یکدست شود. بعد از اینکه مواد خوب با هم مخلوط شدند گلولههای کوچک (به اندازه گردو) از مواد گوشتی بردارید و به شکل کوفته قلقلی درآورید سپس در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله دوم: پیاز را خلالی خرد کنید و در ماهیتابه دیگری تفت دهید. مغز گردوهای خرد شده را به همراه کشمش پلویی به پیاز اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید سپس گوشتهای قلقلی سرخ شده را به مخلوط پیاز، گردو و کشمش اضافه کنید.
مرحله سوم: رب انار را با کمی آب رقیق کنید و به همراه ۱ قاشق از زعفران دستور به ماهیتابه حاوی مواد گوشتی اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا زعفران و رب انار خوب با مواد مخلوط شوند. (قلقلیها را زیاد به هم نزنید و صبر کنید رب انار به خورد آنها برود).
مرحله چهارم: در این مرحله باید برنج را پخته و آبکش کنید. برای این کار یک قابلمه مناسب بردارید، آن را تا نیمه از آب جوش پُر کنید و روی اجاق گاز قرار دهید سپس به قابلمه حاوی آب جوش ۲ قاشق غذاخوری نمک به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید.
مرحله پنجم: برنجی که قبلا در آب ولرم خیس کرده بودید را به آب جوش اضافه کنید سپس اجازه دهید ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب جوش بماند تا نرم شود، بعد از اینکه برنج کمی نرم شد آن را آبکش کنید.
مرحله ششم: کف یک قابلمه مناسب را کمی چرب کنید، برای تهدیگ میتوانید از ورقههای سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید. یک لایه برنج بریزید سپس از مواد گوشتی روی برنج بریزید، سپس یک لایه دیگر برنج بریزید و دوباره از مواد قنبر پلو روی برنج بریزید. لایهها را طوری بریزید که لایه آخر برنج باشد. در آخر ۱ قاشق زعفران دم کرده روی برنج بریزید و با شعله کم، پلو را دم کنید.
مرحله هفتم: اجازه دهید پلوی شما حدود ۱ ساعت دم بکشد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، کمی کره یا روغن حیوانی روی آن بریزید در نهایت قنبر پلو آماده است، در ظرف سرو بریزید و با ترشی یا سالاد شیرازی میل کنید.
مرحله اول: مرغ را با پیاز، زردچوبه و کمی نمک آبپز کنید. بعد از پختن مرغ آن را ریشریش کنید. (البته میتوانید مرغ را به صورت تکهای هم استفاده کنید به این صورت که آنها را آبپز و سرخ کنید سپس به برنج اضافه کنید).
مرحله دوم: مرغ ریشریش شده یا تکهای را به همراه گردو، کشمش، زعفران دم کرده و رب انار کمی تفت دهید.
مرحله سوم: همانند مرحله قبل برنج را بجوشانید سپس آبکش کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله نیز مانند روش لایهلایه از برنج و مواد میانی بریزید سپس روی لایه آخر زعفران دم کرده بریزید و مانند روش قبل پلو را دم کنید.
مرحله پنجم: بعد از گذشت ۴۰ دقیقه قنبر پلوی خوشمزه شما آماده است و میتوانید با سالاد شیرازی، سبزی یا ترشی نوش جان کنید.
دستور پخت: زهرا راستین