سریال درام و جنایی غربت تازهترین مجموعهی شبکه نمایش خانگی نماوا است که به تهیهکنندگی صادق یاری ساخته شده است. در سریال «غربت» بازیگران مطرح سینما و تلویزیون از جمله آناهیتا درگاهی، مهدی حسینینیا، بهاره کیان افشار، حسین مهری، ترلان پروانه و سوسن پرور نقشآفرینی میکنند.
این مجموعه که به قلم امیر پورکیان به نگارش درآمده، قصهای با محوریت زنان را روایت میکند.
اولین قسمت سریال غربت در ۱۴۰۳/۰۵/۱۴ ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه نمایش خانگی نماوا منتشر شد. قسمتهای بعدی این مجموعه، دوشنبه هر هفته از نماوا منتشر میشوند.
علاوه بر هنرپیشههایی که نام بردیم، چهرههایی همچون ستایش رجایینیا، حامد رسولی، ستاره پروین، لطف الله سیفی، صفورا خوش طینت، شهزاد صفوی، میثم مجاوری، هدیه آزیدهاک، هدیه محقق، نادر بولفایی، سعید اژدرپور، ایرج رحمانی، نازنین فکری، مهدی میامی، لادن ژافه وند، حسین مسافر آستانه، فرید قبادی، رابی نیک طلب، سامان مرادی، آیدا جعفری و مریم کیا نیز در این سریال به ایفای نقش میپردازند.
گروه تولید و کارگردانی این مجموعه پیش از این، سریال جنایی «ممنوعه» را برای شبکه خانگی ساخته بودند. پورکیان پس از استقبال بینندگان از قصه مجموعه ممنوعه، تلاش میکند در سریال غربت هم با طرح چالشها و مشکلات نسل جدید، تغییر و تحولات اجتماعی را به بهترین شکل روایت کند.
زندگینامه بازیگران سریال غربت را با بیوگرافی مهدی حسینینیا آغاز میکنیم که از بازیگران اصلی این مجموعه است. حسینینیا زادهی ۲۸ شهریور ماه سال ۱۳۶۰ در شیراز است. وی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۸۹ با فیلم اینجا بدون من شروع کرد.
از فعالیتهای او در تئاتر میتوان نقشآفرینی در نمایشهای صور اسرافیل و او شمال من، جنوب من، شرق و غرب من بود، گریزلی، ملاقات، مده آ، جعبه پاندورا و لوسیا را نام برد.
حسینینیا در فیلمهای سینمایی دسته دختران، مصلحت، روز ششم، روشن، شنای پروانه، گورکن، عنکبوت، شب اول هجده سالگی، ما همه با هم هستیم، متری شیش و نیم، بنفشه آفریقایی، شنل، ایستگاه اتمسفر، اینجا کسی نمیمیرد، خشکسالی و دروغ، هیچ کجا هیچ کس، من همسرش هستم و اینجا بدون من ایفای نقش داشته است.
سریالهای لحظه گرگ و میش، پرده نشین، مجموعههای نمایش خانگی میدان سرخ، میخواهم زنده بمانم، یاغی، سیاوش، عالیجناب، فیلمهای کوتاه بی ریختی، به وقت جدید یا قدیم، نفس گیر، سواد کوهی، مدار بسته، روایت ناپدید شدن مریم، امیرعلی، سنگ روی سنگ و هم سایه از آثار کارنامهی هنری مهدی حسینینیا هستند.
از جوایز و افتخارات این بازیگر توانمند میتوان به دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد در بخش ملی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران برای فیلم کوتاه سوادکوهی به کارگردانی محمدرضا مجد و دریافت تندیس ایسفا در بخش بهترین بازیگری از یازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) برای فیلم کوتاه بی ریختی به کارگردانی محمد رحمتی اشاره کرد.
بهاره کیان افشار در دوازدهم اردیبهشت سال ۱۳۶۴ در تهران به دنیا آمد. او دانشآموختهی رشته مهندسی نرمافزار کامپیوتر است.
او در سال ۱۳۸۳ با گروه تئاتر آزیتا حاجیان آشنا شد و تمرین بدن، لحن و بیان را از او آموخت. پس از دو سال با معرفی تینا پاکروان (همکلاسی دورهی دبیرستانش) به محمدرضا شریفینیا، در سریال «کلاه پهلوی» نقش شادی مستشارنیا را ایفا کرد.
کیان افشار علاوهبر بازیگری، در زمینه طراحی دکوراسیون و تبلیغات نیز فعال است. او در مصاحبهای دربارهی بازیگری تئاتر گفته است: «عاشق تئاتر هستم، انگیزهام برای زندگی و مسیر پیش روی بازیگری است. با اینکه بازیگری به شکل جدی را با بازی در سریال آغاز کردم، اما انگیزه ام از بازیگر شدن، حضور روی صحنه تئاتر بوده و هست.»
خانه شیشهای، کوزوو، آهنگ دونفره، سگ بند، گربه سیاه، مرد نقره ای، پسرکشی، رویای سهراب، بی وزنی، پالتو شتری، حضور مخفی یک بیگانه، عطر داغ، دشمن زن، لونه زنبور و گناهکاران، از جمله فیلمهایی هستند که بهاره کیان افشار در آنها ایفای نقش داشته است.
ترلان پروانه در هجدهم تیر ماه سال ۱۳۷۷ در شیراز به دنیا آمد. پدرش مهندس و مادر پریسا فروغی خانهدار و علاقمند به بازیگری است. او دانشآموختهی رشته گرافیک است.
پروانه از سه سالگی برای تبلیغات شامپو جلوی دوربین رفت و حالا از بازیگران پر کار و مطرح است. او در هفت ماه حضور خود در عرصه تبلیغاتی برای ۱۱۴ تیزر جلوی دوربین رفت و پس از آن به برنامههای آموزشی شبکه جام جم و شبکه یک دعوت شد.
ترلان پروانه در شش سالگی در سریال «۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادرها» بازی کرد و سپس برای جایزه بزرگ مهران مدیری جلوی دوربین رفت. او در سال ۱۳۸۴ با سریال «شبی از شب ها» در نقش نازنین شناخته شد.
ترلان پروانه در ۷ سالگی با بازی در فیلم «مادر صدامو میشنوی» وارد سینما شد. او در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان برای بازی در فیلم آهوی پیشونی سفید (۱۳۹۱) برنده پروانه زرین بهترین بازیگر دختر شد.
او دربارهی اهدافش در بازیگری گفته است: «افق بازیگریم، افقی پهناور، نامحدود و بدون مرز است. در واقع باید گفت اهداف بسیاری بهعنوان یک بازیگر دارم که سعی میکنم آنها را دستهبندی کنم. بعد از تعیین هدفها انتخاب مسیر درست هم اهمیت دارد، با انتخاب مسیر مناسب میتوان به طرف هدفهایی که انتخاب کردهایم قدم برداشت.»
حسین مهری زادهی ۲۳ آبان ماه سال ۱۳۶۳ در ساوه است. وی فعالیت هنریاش را از سال ۱۳۸۷ با اجرای تئاتر آغاز کرد. مهری با ایفای نقش در سریال زیر هشت شناخته شد و با بازی در نقش سینا درسریال زمانه به اوج شهرت رسید.
حسین مهری در فیلم ماجرای نیمروز و ماجرای نیمروز: رد خون به کارگردانی محمد حسین مهدویان نقش عباس زریباف (جاسوس در سپاه پاسداران بود که در اتاق شنود فعالیت داشت و برای سازمان مجاهدین خلق جاسوسی میکرد) را ایفا کرد.
فیلمهای عشق + ۲، روزهای زندگی، معراجیها، زرد، چراغهای ناتمام، هفت و نیم، زنبور کارگر، مزون کار، ویولن، کولبرف و تدفین دیگر آثار سینمایی حسین مهری هستند.
از سریالهای کارنامه هنری مهری میتوان به حوالی پاییز، سرزمین کهن، همهچیز آنجاست، معراجیها، تا ثریا، پایتخت، نابرده رنج و خوش رکاب اشاره کرد.
حسین مهری در آذر ماه ۱۳۹۱ ازدواج کرد. همسر او در عرصه هنری حضور ندارد. آنها یک پسر بهنام حامین دارند که متولد سال ۱۳۹۶ است.
در ادامهی بیوگرافی بازیگران سریال غربت میرسیم به آناهیتا درگاهی. وی زادهی هفتم بهمن ماه سال ۱۳۶۵ در تهران است. او فارغالتحصیل مقطع فوق لیسانس رشته نقاشی از دانشگاه هنر است.
درگاهی نقاشی را نزد استاد «عباس کاتوزیان» آموخته است و از فعالان این عرصه به شمار میآید. وی همچنین از طراحان مطرح پوستر است و آثار متعددی در این زمینه دارد.
آناهیتا درگاهی با برگزاری نمایشگاههای متعدد در «کاخ دیواران»، «گالری سیحون»، «موز کاخ سفید» و «جم آرت» در دبی به شهرت رسید. آخرین نمایشگاه وی به نام «فصل من کجاست» آبان ماه سال ۱۳۹۷ در گالری آریانا برگزار شد.
درگاهی کار تئاتر را با میکائل شهرستانی شروع کرد. سپس در سال ۱۳۹۳ به کارگاه بازیگری «آوا» رفت و با حسن معجونی تئاتر «سه خواهر» را کار کرد. او در ادامه در کلاسهای بازیگری هومن سیدی حاضر شد و سپس فعالیتاش را در کلاس فرزاد موتمن ادامه داد.
آناهیتا درگاهی در ۲۹ سالگی در فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» برای اولین بار جلوی دوربین رفت. او در سال ۱۳۹۶ با فیلم «زرد» کنار بهرام رادان شناخته شد و یک سال بعد با نقشآفرینی در سریال «ممنوعه» به اوج شهرت در دنیای بازیگری رسید.
درگاهی دربارهی بازیگری در تئاتر گفته است: «تئاتر سربازی برای بازیگر است. وقتی تئاتر کار میکنی نفس به نفس تماشاگر نشستی و خودت را میسازی و جای اشتباه نداری؛ بنابراین طبعا در سینما راحتتر کار میکنی.»
آناهیتا درگاهی در ۲۹ سالگی برای بار دوم با اشکان خطیبی (بازیگر) که او نیز از همسر اول خود طلاق گرفته بود، ازدواج کرد.
بیشتر بخوانید:
سوسن پرور زادهی ۱۳۵۴در اراک است. او لیسانس ادبیات نمایشی و کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر دارد. وی سالهاست در تئاتر، تلویزیون و سینما نقشآفرینی میکند.
پرور در سال ۱۳۷۳ اجرای تئاتر را از دانشگاه شروع کرد. او سه سال بعد برای نمایش «بوی دستهای پدربزرگ» جایزه بازیگر دوم را از جشنواره سمنان گرفت. وی در رادیوی اراک کار کرده است و حدود یک سال کارگردان نمایش رادیویی بوده و در نمایشهای رادیویی هم حضور داشته است.
سوسن پرور در سال ۱۳۸۱ از اراک به تهران مهاجرت کرد و به عنوان نویسنده و کارگردان، نمایش «توالت» را در جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه برد و با استقبال خوبی از سوی تماشاگران روبهرو شد.
پرور در سال ۸۷ با نقشآفرینی در سریال بزنگاه به کارگردانی رضا عطاران به شهرت رسد. او در سال ۱۳۷۹ با بازی در فیلم «زندان زنان» ساختهی منیژه حکمت وارد سینما شد.
او دربارهی انتخاب کار کمدی میگوید: «دوران دانشجویی علاقه زیادی داشتم به گروتسک و طنزی که در آثار اوژن یونسکو بود. پایان نامه فوق لیسانسم هم حول محور گروتسک بود، برای همین به سمت کمدی جذب شدم. اگر چه پروژههایی که کار میکنم با طنزی که ایده آل من است فاصله دارد، اما باز هم ترجیح میدهم طنز کار کنم، اصولا دوست دارم دیگران را بخندانم.»
مهدی میامی زادهی سال ۱۳۳۲ در تهران است. وی کارش را از نوجوانی با اجرای تئاتر آغاز کرد. او برای بازی در فیلم کوتاه زندگی بهتر برای نخستین بار جلوی دوربین رفت و در ۲۰ سالگی با فیلم قیامت عشق وارد سینما شد.
میامی بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۹ بازیگری را با تئاتر ادامه داد و در ۲۸ سالگی با فیلم جاده به سینما بازگشت و در سال ۱۳۶۲ با بازی در سریال نوروزنامه وارد قاب تلویزیون شد.
مهدی میامی در سریالهای تلویزیونی همچون ولایت عشق به کارگردانی مهدی فخیمزاده، سریال شهریار ساختهی کمال تبریزی، مدار صفر درجه به کارگردانی حسن فتحی، ساختمان ۸۵ و ستایش نقشآفرینی کرده است.
مهدی میامی یکی از موسسین گروه تئاتر کوچ است. وی علاوه بر بازیگری، دستیار کارگردان چند فیلم سینمایی بوده است.
آیدا جعفری متولد یازدهم مرداد ماه سال ۱۳۶۷ در تهران است. وی فارغ التحصیل لیسانس رشته معماری و لیسانس رشته سخت افزار کامپیوتر است. جعفری دیپلم بازیگری نیز دارد و بازیگری را با اجرای تئاتر آغاز کرده است.
او در نوجوانی به کلاس بازیگری محمودرضا رحیمی رفت و با بازی در تئاترهای کارگاهی فعالیت را به طور جدی ادامه داد. اما پس از مدتی به دلیل مخالفت برادرها و خانوادهاش از بازیگری فاصله گرفت. اما از سال ۹۲ دوباره به کلاس بازیگری رفت و از آنجا به فیلم کوتاه مرداد معرفی شد.
آیدا جعفری در ۲۶ سالگی با حضور در کلاس بازیگری بهمن گودرزی، توسط این کارگردان مطرح برای بازی در فیلم ثبت با سند برابر است، انتخاب شد. وی در سال ۹۷ با بازی در یکی از نقشهای فرعی سریال آنام جلوی دوربین جواد افشار رفت و پس از این مجموعه در سریال گاندو نقش یک پلیس زن را ایفا کرد.
بیوگرافی بازیگران سریال غربت را با ستایش رجایینیا ادامه میدهیم که متولد سال ۱۳۷۱ در مشهد است. وی سال ۱۳۹۷ با بازی در تله فیلم چای سرد وارد دنیای بازیگری شد.
او در آثاری همچون مجموعه زندگی زیباست به کارگردانی قاسم جعفری، فیلم کوتاه ایوب ساختهی امین قوامی و فیلمهای سینمایی علفزار به کارگردانی کاظم دانشی و گربه سیاه ساختهی کریم امینی نقش آفرینی داشته است.
ستایش رجایی نیا از بازیگران فعال تئاتر است و در آثار بسیاری نقشآفرینی کرده است که از میان آنها میتوان به «دریاچه قو»، «جیرجیرک»، «بی نوایان»، «خون و ماتیک»، «طوفان»، «روزی روزگاری آبادان»، «رقص روی پشت کژدم»، «عروس دریایی» «آن سه نفر» و «شنا در آتش» اشاره کرد.
هدیه آزیدهاک یکی دیگر از بازیگران سریال غریت است. وی در دهم آبان ماه سال ۱۳۷۰ در تهران به دنیا آمد. او هنرجوی موسسه فرهنگی هنری نقش اول بود و بازیگری را با اجرای تئاتر آغاز کرد.
آزیدهاک در سال ۱۳۹۸ با بازی در فیلم روشن به کارگردانی و نویسندگی روحالله حجازی وارد سینما شد. او دو سال بعد با ایفای نقش دختری به نام مرضیه در سریال خودخواسته وارد قاب تلویزیون شد.
فیلم آزردگان و سریالهای آمستردام، در کنار هم ۲ به عنوان از آثار کارنامه هنری هدیه آزیدهاک هستند.
فرید قبادی متولد سال ۱۳۵۳ است. او دانشآموختهی مقطع کاردانی رشته روانشناسی است. وی در ۴۰ سالگی با نقشآفرینی در فیلم جاده شهریار به کارگردانی وحید قاضی میرسعید وارد سینما شد.
وی در آثار بسیاری از جمله مجموعههای تلویزیونی چمدان، میخواهم داستان بنویسم، به به چه هوایی، مثل همیشه، حلقه سبز و شهر قشنگ ایفای نقش داشته است.
آتش در گلستان (۱۴۰۰)، دلدادگان (۱۳۹۶)، تعطیلات دوست داشتنی (۱۳۹۳)، تصادف ممنوع (فیلم تلویزیونی) (۱۳۸۹) و ملکاوان (۱۳۸۶) از دیگر آثار کارنامه هنری فرید قبادی هستند.
لادن ژاوه وند متولد ۱۰ بهمن ۱۳۳۴ در تهران است. او فرزند اول خانوادهای هفت نفره بود.
وی زندگی تلخ و عجیبی را سپری کرده است. از تلخیهای زندگی لادن ژاوه وند میتوان به اعتیاد در ۴ سالگی، ازدواج در ۱۲ سالگی، طلاق، فروش مواد مخدر، کارتن خوابی، تجربه زندان و غم از دست دادن فرزند اشاره کرد.
لادن ژاوه وند پس از تحمل رنجهای بسیار، در سال ۱۳۹۶ با بازی در فیلم مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی به شهرت رسید و پس از این فیلم در آثار سینمایی درخشانی به ایفای نقش پرداخته است.
فیلمهای سینمایی آینده، شنای پروانه، غریزه، نعره سکوت و مجموعههای نمایش خانگی یاغی، نیو کمپ و اکازیون از آثار کارنامه هنری لادن ژاوه وند هستند.
بیوگرافی بازیگران سریال غربت را با لطفالله سیفی به پایان میرسانیم که بازیگری را از سینما آغاز کرده است. او در سال ۱۳۹۶در فیلم درساژ به کارگردانی پویا بادکوبه به ایفای نقش پرداخت.
درساژ از پرافتخارترین فیلمهای سال سینمای ایران شد و موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فجر و کسب جایزه از جشنواره برلین و چندین جایزه بینالمللی دیگر گردید.
لطف الله سیفی بازیگر توانمند و پرتلاشی است که در آثاری همچون فیلمهای روز ششم، سر انگشتان فرشته، حمال طلا، درخونگاه، درساژ و سریالهای پوست شیر، میخواهم زنده بمانم، مهرآباد، تا رهایی و عبور از پاییز به نقشآفرینی پرداخته است.
نویسنده و کارگردان: امیرپورکیان
تهیهکننده: صادق یاری
مجری طرح و تهیهکننده اجرایی: مهدی یاری
مشاور پروژه: محسن رضایی
مدیر فیلمبرداری: محمد رسولی
طراح چهره پردازی: میثم قراگزلو
طراح صحنه: مهدی دیلمی
صدابردار: آرش برومند
عکاس پشت صحنه: مهسا عباسی
عکاس پوستر: کورش جوان
تدوین: پیام علیمرادی
طراحی و ترکیب صدا: مهرداد جلوخانی
اصلاح رنگ: فربد جلالی
موسیقی: مسعود سخاوت دوست
دستیار کارگردان و مدیربرنامه ریزی: بهروز فروغی راد
طراح پوستر: شایان شفابخش
مدیر تولید: صابر احدی
منبع: تکراتو