طرز تهیه آش شیر یا سوت آشی زنجان را بهصورت کاملا کاربردی و حرفهای، و البته اصیل و سنتی، برایتان آماده کردهایم. کافیست این مراحل را کامل و درست انجام دهید. بیایید بدون معطبی آش شیر اصل زنجانی را با یکدیگر مرحله به مرحله یاد بگیریم.
آش شیر یا سوپ شیر زنجانی، از غذاهای خوشمزه و مقوی استان زنجان است. برای تهیه این غذا از مواد تازه به همرا شیر استفاده میشود. این آش را با کشمش و گردوی فراوان میل میکنند. این غذا با وجود دستورپخت بسیار ساده، سرشار از کلسیم بوده و برای استخوانها بسیار عالی است. مصرف این آش در زمان سرماخوردگی و در فصول سرد سال نیز بسیار مفید خواهد بود. در ادامه شما را با مواد اولیه و طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
• زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
• زمان پخت: ۱۵۰ دقیقه
• مجموع زمان: ۱۵۵ دقیقه
• ارزش غذایی: هر ظرف حدودا ۱۵۰ کالری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله پاچه پلو شیراز
مواد اصلی این آش شاملِ گندم، شیر، نخود، کشمش و گردو است.
مرحله اول
ابتدا گندم و نخود را از شب قبل خیس کرده و هر چند ساعت یک بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها به خوبی گرفته شود.
مرحله دوم
گندم و نخود خیس خورده را به همراه یک لیتر آب در ظرفی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا آب جوش بیاید. سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم نخود کاملا بپزد و گندم به خوبی لعاب بیاندازد.
مرحله سوم
کمی نمک و فلفل به موادمان اضافه کرده و اجازه میدهیم آب مواد کشیده شود.
مرحله چهارم
سپس شیر را به موادمان اضافه کرده و با شعله ملایم اجازه میدهیم تا آش جا بیافتد. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرفی کشیده و با کشمش و گردو فراوان تزیین میکنیم.
نوش جان!