زیسان: افلاطون که یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان تاریخ است به دلیل نظریه هایاش در مورد سیاست، شعر، دانش و اخلاق شهرت داشت.
به گزارش زیسان و به نقل از دیلی میل، به لطف طومار تازه کشف شدهای که در کنار کوه وزوویوس مدفون شده، اکنون میدانیم که متفکر یونان باستان آخرین لحظات زندگی خود را صرف انتقاد شدید از «نداشتن ریتم» یک کنیز فلوتزن کرد و این انتقادات تا آخر مهمانی همچنان ادامه داشت..
این متن قدیمی به جزئیات ساعات پایانی زندگی افلاطون میپردازد و نشان میدهد که فیلسوف باستانی که از تب رنج میبرد، قبل از مرگ در سن ۸۰ یا ۸۱ سالگی در حدود سال ۳۴۸ قبل از میلاد، به موسیقی گوش میداد و از مهمانان پذیرایی میکرد.
این طومار که به عنوان تاریخ آکادمی شناخته میشود و توسط فیلودموس، فیلسوف و شاعر قرن اول قبل از میلاد نوشته شده، از زمان کشف آن در ویلایی بزرگ در هرکولانیوم (اکنون در ایتالیا به عنوان ارکولانو شناخته میشود)، در سال ۱۷۵۰ تاکنون ناخوانا بوده است.
تایمز گزارش داد این پاپیروس که گمان میرود متعلق به پدرزن ژولیوس سزار باشد پس از فوران کوه وزوویوس در سال ۷۹ پس از میلاد مسیح در زیر چند متر خاکستر در خانه مدفون شده و محققان ۲۵۰ سال گذشته را با تلاش خستگیناپذیر صرف برای یافتن راهی برای خواندن محتوای آن کردهاند.
اکنون پروفسور «گراتزیانو رانوکیا» از دانشگاه پیزا و همکارانش از تکنیکهایی از جمله تصویربرداری ابرطیفی مادون قرمز موج کوتاه استفاده کردهاند که تغییراتی را در نحوه تابش نور روی جوهر سیاه پاپیروس برای رمزگشایی از سند ایجاد میکند.
پروفسور رانوکیا این طومار را «قدیمیترین تاریخ فلسفه یونانی که در اختیار ماست» توصیف کرد. این استاد دانشگاه گفت که استقبال افلاطون از مهمان خود که در نوشتهها از آن به عنوان «مهمان کلدانی» یاد میشود، نشان میدهد که فیلسوف بزرگ «وظایف خود را در قبال این مهمان انجام میدهد» و افزود که «میهمان نوازی برای یونانیان مقدس بوده است».
طومار همچنین تأیید میکند که افلاطون در آکادمی آتن دفن شده، و این جزئیات را اضافه میکند که محل آرامیدن این متفکر باستانی در باغی مشخص در محوطه دانشگاه بوده است.
همچنین این متن باستانی نشان میدهد که افلاطون در سال ۴۰۴ قبل از میلاد یا ۳۹۹ قبل از میلاد یعنی قبل از اینکه محبوبیت او افزایش یابد به بردگی فروخته میشود، که در تضاد با نظریه رایج است که میگوید وی در سال ۳۸۷ قبل از میلاد توسط فرمانروای سیراکوز، دیونیسیوس، فروخته شد تا نفوذی که بر مردم علیه حاکم ظالم میکرد، محدود شود.
پروفسور رانوکیا افزود: به لطف پیشرفتهترین تکنیکهای تشخیص تصویربرداری، ما در نهایت قادر به خواندن و رمزگشایی بخشهای جدیدی از متون هستیم که قبلاً غیرقابل دسترس به نظر میرسیدند.
وی میگوید: «برای اولین بار، توانستیم دنبالههایی از حروف پنهان از پاپیروسها را بخوانیم که در لایههای مختلف تا شده بودند و در طول قرنها به یکدیگر چسبیده بودند. این کار از طریق فرآیند باز کردن با استفاده از یک تکنیک مکانیکی انجام شد که کل تکههای متن را مختل کرد.» پروفسور همچنین اضافه کرد گفت تاثیر کامل این کار تنها در سالهای آینده مشخص خواهد شد.