چندسالی است که حضور سالاد اندونزی در مهمانیهای ایرانی اهمیت ویژهای پیدا کرده است. تفاوت طعم این سالاد و مواد غذایی در دسترسش احتمالا از دلایل این اهمیت هستند. با اینحال سالاد اندونزی که امروز بر سر سفره اکثر ماست، یک سالاد اندونزی ایرانیزه شده است.
زیسان: پیش از اینکه به دستور سالاد اندونزی با مرغ به شیوه اصیل برسیم، بیایید نگاهی به سالاد اندونزی مرسوم بیندازیم.
+ پیشنهاد: طرز تهیه سالاد اندونزی «گادو گادو» به شیوه اصیل
مواد لازم برای سالاد اندونزی که اکثر ما سر سفرههایمان داریم، اینهاست:
این دستور پخت، فقط چند تفاوت ساده با سالادهای فصل معمولی دارد، یکی اینکه ماده پروتئینی مثل مرغ دارد و دیگری اینکه هویج آن را باید قبل از رنده کردن آبپز کرد. همچنین خیارشور نیز به سالاد اضافه شده است.
سالاد اندونزی با مرغ یا سالاد مرغ اندونزیایی، اما چنین نیست و واقعا دستور پخت متفاوتی دارد. اما سالاد اندونزیایی مرسوم ما فقط به این دستور خلاصه نمیشود.
به گزارش زیسان، این روش از سالاد اندونزی با کشمش و گردو نیز در میان ما ایرانیها مرسوم است. مواد بالا را در نظر بگیرید و مقداری کشمش و گردو را بنا بر ذائقهتان به آن بیفزایید. این سالاد هم سالاد خوشطعم و جذابی است و یک خوبی آن این است که تفاوتهای بیشتری با سالاد فصل دارد!
فارغ از این دو روش، سالاد اندونزی در کشور ما خیلی وقتها مواد غذایی دیگری هم دارد و خیلیها به دنبال دستورالعملهایی همچون سالاد اندونزی با شوید، سالاد اندونزی با کاهو، سالاد اندونزی با سیب زمینی و... هستند. همه این روشها هم خوشمزهاند! مگر میشود سبزیجاتی به این مفیدی و جذابی در ترکیب با سس مایونز بد شوند؟
حالا نوبت سالاد اندونزیایی به سبکی است که در اکثر رستورانهای جهان به عنوان سالاد مرغ اندونزی شناخته میشود.
اگر شما هم فکر میکنید که سالاد غذا نیست، این دستورالعمل آشپزی کشور مالزی نظر شما را تا حد زیادی تغییر میدهد.
سالاد مرغ اندونزیایی، ترکیبی از بافت ها، رنگها و سمفونی طعم هاست که باعث ایجاد شادی در دهان ما میشود! خوشبختانه تهیه این سالاد در خانه آسان است.
مرحله اول: مرغ را در یک کاسه بزرگ بریزید و با نمک و فلفل مزه دار کنید. قسمت سفید پیازچه، نعناع، گشنیز، فلفل قرمز، فلفل چیلی خرد شده و جوانهها را اضافه کنید. با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم: آب لیموترش، زنجبیل، سیر، سس ماهی و کاین را با هم ترکیب و با هم هم بزنید. کره بادام زمینی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. دوغ را با همزن بزنید. چاشنیها را بچشید و تنظیم کنید.
مرحله سوم: یک بشقاب را با برگهای کاهو بپوشانید. مخلوط مرغ را با سس روی کاهو قرار دهید. بادام زمینی و سبزی پیازچه را روی آن بپاشید و سرو کنید.
*نکته ۱: سینه مرغ آب پز به مدت سه روز در یخچال ماندگاری دارد. بیش از این زمان سالاد را نگه ندارید.
*نکته ۲: سالاد را میتوانید چند ساعت جلوتر درست کنید تا خوشطعمتر شود.