زیسان: چغاله بادام یا چاقاله بادام یک میوه نوبرانه فصل بهار است؛ در واقع این میوه همان بادام کال است. بعضی از افراد عاشق طعم ملس و خوشمزه چغاله بادام هستند و برعکس افرادی نیز طعم آن را دوست ندارند.
اگر از آن دسته افرادی هستید که طعم چغاله بادام را دوست ندارید و در فصل بهار این میوه خوشمزه را نمیخورید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها بخوانید؛ چون وقتی خواص شگفت انگیز چغاله بادام برای سلامتی را بدانید قطعاً نظرتان راجع به طعم آن نیز عوض میشود.
به گزارش زیسان، مصرف چغاله بادام برای سلامت قلب عالی است. پوست سبز چغاله بادام حاوی مقدار زیادی فلاونوئید یا بیوفلاونوئید است که به عنوان یک نوع متابولیت ثانویه، قدرت آنتی اکسیدانها را در بدن افزایش میدهد. چندین مطالعه علمی ثابت کرده است که فلاونوئیدها از دیواره رگهای خونی در برابر پارگی یا آسیب احتمالی محافظت میکنند. در نتیجه میتوانند از بیماریهای قلبی عروقی کشنده و حملات قلبی پیشگیری کنند.
فیبر موجود در چغاله بادام باعث میشود تا فرد پس از مصرف احساس سیری داشته باشد و به همین علت از مصرف غذای مجدد و دریافت کالری بیشتر جلوگیری کند. از این رو مصرف چغاله بادام میتواند در کاهش وزن و چربی سوزی نقش مؤثری داشته باشد.
پیشنهاد: خواص سرکه سیب را بخوانید.
چغاله بادام به دلیل داشتن منابع غنی فسفر، برای سلامت دندانها و استخوانها بسیار مفید است. این میوه خوشمزه میتواند با قویتر کردن دندانها و لثهها از سلامت دهان و دندان مراقبت کند؛ در عین حال، باعث حفاظت از سیستم اسکلتی و استخوانی نیز میشود.
به گزارش زیسان، بعد از هر وعده غذایی، سطح گلوکز (قند) در جریان خون بالا میرود که برای سلامتی بدن اصلاً خوب نیست. مصرف چغاله بادام میتواند با افزایش ترشح هورمون انسولین و تنظیم سطح قند خون در مقابله با این وضعیت کمک کند و در نتیجه باعث مدیریت دیابت شود.
فیبر و سایر مواد معدنی و مغذی موجود در چغاله بادام باعث میشود تا این میوه برای درمان اختلالات گوارشی مانند درد معده و سندرم روده تحریکپذیر نیز مفید باشد.
غذاهای بسیار کمی مانند چغاله بادام قادر به مبارزه با لیپوپروتئین با چگالی کم یا «کلسترول بد» هستند. اگر این میوه را به طور منظم مصرف کنید، به راحتی میتوانید سطح کلسترول خود را کنترل کنید و حتی ممکن است در پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز به شما کمک کند.
طبق تحقیقات افرادی که در رژیم غذایی خود از چغاله بادام استفاده میکنند، معمولا کمتر از سایرین دچار اختلالات حافظه میشوند و از خطر ابتلا به آلزایمر نیز در امان میمانند. ال کارنیتین و ریبوفلاوین دو عنصر اصلی موجود در چغاله بادام هستند که برای تقویت اعصاب و حافظه بسیار مفیدند.
چغاله بادام سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانها برای از بین بردن رادیکالهای آزاد مضر در بدن که در اثر مصرف مواد شیمیایی مضر، آلایندهها، غذاها یا آفت کشها ایجاد میشوند، ضروری هستند. آنها میتوانند سموم را از بدن دفع کنند و فعالیتهای سیستم ایمنی را تا حد زیادی تقویت کنند؛ از این رو، با مصرف چغاله بادام میتوان تا حد زیادی از ابتلا به بیماریها و همچنین عفونتها جلوگیری کرد.
پیشنهاد: مصرف روزانه چه مواد غذایی برای سلامتی مفید است؟
معمولاً یکی از دغدغههای افراد داشتن پوست زیبا و موی سالم است. باید بگوییم چاغاله بادام برای این دغدغه نیز راه حل دارد. با مصرف خوراکی چغاله بادام میتوانید به روشن کردن پوست خود کمک کنید، اما اگر قصد دارید با این میوه جوشها و آکنههای پوستتان را رفع کنید؛ بهتر است سراغ ماسکهای خانگی ساخته شده با چغاله بادام بروید. به گزارش زیسان: مصرف چغاله بادام باعث تقویت ریشه مو و جلوگیری از ریزش مو میشود. این میوه تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت و زیبایی پوست و مو را در اختیارتان قرار میدهد.
وقتی نوبت به حفظ تعادل pH بدن میرسد، چغاله بادام به عنوان یک درمان طبیعی عالی عمل میکند. گاهی اوقات کل سیستم بدن به دلیل ترشح آب معده و روده اسیدی میشود و ممکن است منجر به بیماریهای شدید مانند: پوکی استخوان، از دست دادن انرژی، ایمنی ضعیف، افزایش وزن و ... شود؛ زیرا بدن همیشه تمایل دارد قلیایی بماند. چغاله بادام به عنوان یک پروتئین قلیایی به بدن کمک میکند که قلیایی بماند.
چغاله بادام از آن دسته میوههایی است که به دلیل تاثیر گسترده بر سلامت جنسی میتواند قدرت باروری زوجین را به طور قابل توجهی ارتقا دهد.
در آقایان مصرف چغاله بادام باعث کاهش ریسک ابتلا به پروستات و افزایش میل جنسی میشود. علاوه بر موارد ذکر شده میتوان گفت این میوه تاثیر بسیار زیادی نیز بر خلق و خوی آقایان دارد.
چغاله بادام حاوی مقدار زیادی فیبر است که برای بهتر کردن هضم غذا و درمان یبوست مزمن ضروری است.
ویتامین E به عنوان یک جزء طبیعی ضد پیری در نظر گرفته میشود. از این رو، میتوانید با خوردن منظم چغاله بادام، استفاده از ماسک صورت چغاله بادام یا حتی ماساژ پوست صورت خود با روغن چغاله بادام از علائم مختلف پیری مانند چین و چروک، لکههای سیاه، خطوط ریز و ... پیشگیری کنید.
چغاله بادام سرشار از آهن است و از همین رو برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند و همچنین خانمهای بارداری که دائماً احساس خستگی میکنند، بسیار مفید است.
برای کسانی که در حالت کلی، دستگاه گوارش سالمی دارند و به چغاله بادام حساسیت ندارند، خوردن این میوه به مقدار محدود، ضرری ندارد. البته مقدار مصرف چغاله بادام نباید بیشتر از یک کاسه کوچک در هفته باشد و باید از مصرف روزانه و مداوم آن خودداری کرد، چون موجب بروز اختلال در سیستم گوارشی خواهد شد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم خواص چغاله بادام را توضیح دهیم. همان طور که میدانید چغاله بادام از آن دسته میوههایی است که باید در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. خوردن بیش از حد این میوه موجب بروز مشکلاتی از جمله: اسهال، سردی شدید، دلپیچه و ایجاد عفونتهای باکتریایی میشود. پس تعادل را در خوردن چغاله بادام رعایت کنید.